ünnepek

Ady Endre:Karácsony

Ady Endre
Karácsony

I.

Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

A templomba
Hosszu sorba
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének. Tovább »

Lassan.. :)

Lassan elérkeznek az Ünnepek. Gyertyák, ajándékok, sütik, ételek, illatok. Fahéj és szegfűszeg, forralt bor és narancshéj. Meghitt beszélgetések és forró ölelések. Csokis csókok. :)
Sokan stresszként élik meg a várakozás időszakát. Ugyan nincs ez előírva. Az idilli hangulat annyira olcsó is lehet, hogy ingyen van. :) Tovább »

Szeretetben Szeptemberben- Földanya hava

Nagyon szeretem az ünnepeket, örvendezéseket. Persze mindennap ünnep, de akkor még jobb, ha tehetünk is valamit valakiért, valakikért. Talán nem csak a magam életfilozófiája, hogy egy ember problémája, minden emberé. Ezért a legkisebb gondot is meg "kell" oldani, hogy aztán ismét simán menjen az élet. :) Ezért kicsit utána néztem milyen ünnepek vannak Szeptemberben.

Lássuk hát: Tovább »

Mikulásra várva

mikulásTudjuk hogy létezett, történetét generációról-generációra adjuk tovább gyermekeinknek. Igaz, a Mikulás alakja az évtizedek során "modernizálódni" látszik, de ez így is van rendjén. A világ változik, miért ne változna ő is? Fel tud repülni a tizedik emeletre is, és segítőivel egyetlen éjszaka alatt a világ összes gyermekéhez eljut. Fehér szakálla, piros ruhája, óriási puttonya és csilingelő rénszarvasfogata azonban megmarad olyannak, Tovább »

Szeretet ajándékba

szeretet ajándékba igazából szerelemFúúúú Drágáim!!! Voltatok TI már így ünnepek előtt, korán reggel, 7 és 10 óra között egy bevásárlóközpontban? Én voltam! Elsőre, ami feltűnt, hogy kevesebb az ember. Örültem is, mert biztosan gyorsan végzek, keveset kell sorban állni a pénztárnál.
Aztán elindultam a bevásárlókocsival és a kis cédulámmal, célirányosan arrafelé, ahol az általam megvenni kívánt dolgok polcai vannak. Gyorsan le kellett fékeznem, mert idős nénikkel, bácsikkal és idős házaspárokkal találkoztam. Kerülgettem őket egy ideig, majd láttam, hogy reménytelen, ezért megálltam! Leálltam egy kicsit, körülnéztem….gyerekek…! De nagyon aranyosak voltak!!!! A közös az volt bennük, hogy Tovább »