Alázat

Fiókba zárt ismeretkép

Buddha beszélt híveinek arról, hogy az átlag ember a tudását kivetíti a világra és abban tájékozódik és nem az eredeti világban! Ha egy erdőt lát azt előző élményeiből való erdőnek azonosítja be és úgy viszonyul hozzá ahogyan az előző erdőhöz viszonyulna: gondolataiban jár. Tovább »

Tanítás a boldogságról-Alázat

Kérd az Istent, szeressen téged, fogadjon és tanítson folyamatosan. Azért, hogy át tudd adni a tudást és a szeretetet, amit kapsz tőle, mivel, mind továbbkészülsz adni. Tanítsd meg az embereket, a hálára, és arra, hogy tiszteljék is egymást. A tudást, kinek-kinek mérték szerint osztja ki az Isten. A képességeket is. Ezért kell egymást szeretni, mert mind egy helyről jön, Vagyis mindenki egytől kapja. Senki nem nagyobb a másiknál. Aki nagyobb akar lenni, az valóban tegyen a többiért többet. Tovább »

Alázat.........

„Az Igazság keresőjének alázatosabbnak kell lenni a pornál. A világ lábbal tiporja a port, de az Igazság keresőjének olyannyira meg kell aláznia Önmagát, hogy még a por is eltiporhassa. Csak akkor, és nem korábban pillanthatja meg az igazságot.” Gandhi.

Tovább »

Adj szeretetet!

Olyan egyszerű mondat, és mégis annyi minden benne van!
Mit is jelent valójában?
Amikor valakit megszeretünk azért, ami... akkor vajon adjuk a szeretetet, vagy kapjuk ezt az érzést?
Hiszen csak szeretem!
Amikor valaki már a jelenlétével irritál, és én a tanításhoz méltóan úgy teszek mintha szeretném... akkor vajon adom a szeretetet, vagy csak megjátszom magam? Tovább »

Szabadságvesztés

szabadságvesztésOlvasgatom a bejegyzéseket, fórumokat, vitákat. És rájöttem, miért érzem kényelmetlenül magam sokszor.

Mert hiányzik valami. Valami, ami a Titok alapja, ami az egész világot mozgásban tartja. Sok hozzászólásban megvan, de sajnos, sokban nem találom. Próbálom megfogalmazni, mit is hiányolok, de nehéz, mert nem egyszavas dolog, és valószínűleg több bejegyzés lesz ebből. :) Tovább »

ÉNTŐLEM LETT E DOLOG:)

Üzenetem egyetlen rövid mondat csupán, de rejtsd el azt szíved mélyére.Legyen nyugvópárnád, amelyre fáradt fejedet lehajtod.Az üzenet így szól:
"Éntőlem lett e dolog" Tovább »

Tudatos vonzás, öntudatlanul bevonzott következmények

tudatos vonzásSzemélyes tapasztalatom, hogy a tudatos vonzás által életünkbe került emberek, kik öntudatlanok, nem maradnak velünk sokáig…
Ugyanez a helyzet a hasonlóan szerzett munkahelyekkel, munkatársakkal és karrier törekvésekkel. Nagyon hasonlítanak a várakozásainkban élő találkozásokra és történésekre, de annyira elvakít vágyakozásunk a beteljesedésre, hogy nem tudjuk meglátni valódiságukat… Meglehet, egészen más dolgunk lenne velük, de azt várjuk, feleljenek meg valamely elvárásunknak… Tovább »

Test, lélek, értelem

Marcus AureliusAz alábbi gondolatokat Marcus Aurelius fogalmazta meg. Régi bölcsek írásait olvasva sokszor úgy érzem, hogy megállt az idő. Vagyis nincs idő. Az akkor és a most mintha ugyanaz lenne, és ugyanazok a gondolatok érvényesek mindenkor.

Az emberek alig tudják, mit jelentenek ezek a szavak: test, lélek, értelem. A test érez, a lélek lát, az értelem gondolkodik. De a jó embernek van meg néhány roppant tulajdona: a szelíd nyugalom, az illendő alázat, a derű és az igazságos cselekedet. Érez, ha Tovább »

Szolgálat,vagy szolgáltatás...

Az elmúlt időszakban gyakran olvastam ezzel kapcsolatos felháborodott,vagy annak tetsző írásokat.
Érzéseim szerint a kettő között óriási a különbség,ám nem éppen úgy ,ahogyan azt sokan gondolnák. Tovább »

Édes Istenem

édes istenemIstenem, kérlek válaszolj nekem! Nagyon kérlek világosítsd meg tudatomat, mert nem tiszta néhány dolog körülöttem!
Nem szeretnélek bírálni, hisz Önmagamat bírálnám. Azt szeretném, ha egészséges, tiszta felismerést kapnék! Nem szeretném kétségbe vonni segítőkészségedet, hisz önnön szeretetemet vonnám kétségbe. Azt szeretném, ha segítenél megérteni, miért történik ez körülöttem!

Éppen ezért, feltenném kérdéseimet. Kérlek válaszolj Nekem! Tovább »

A titok mi magunk vagyunk, magunknak?

Minden embernek van feladata amikor megszületik. Minden ember ért valamihez, amiben hihetetlenül képzetté tud válni.
Mégis mi téríti el a megvalósítástól, ez a negatív titok.
Pozitív titokká válhat, ha a felismerés erőssebb lesz.
Kishitűvé nevelődnek gyerekkortól az emberek. Ki az aki nyertes? Tovább »

A kimondott szó

A KIMONDOTT SZÓ…

Mindig súlya van a kimondott szónak,
Tudat alatt az agyunkban megbújnak.
Alattomos mélyen beágyazódnak,
Sokszor önállóan is rombolódnak.
A kimondott szó a gondolat következménye,
Mindnyájunknak lehetne az utolsó reménye

Ha nem lenne benne akarnok indulat,
Amely a másik ember lelkében kutat.
Megfontoltabban mondjunk ki szavakat, Tovább »

A boldogság kitágul örökre

boldogság mandalaBoldogságos, békés, szeretettel teli évet kívánok néktek:)

Kívánom találjátok meg Istent, ismerjétek meg magatokat. Értsétek meg az alázatot a szívetekben, és áldjon titeket az. Mert aki alázatos, az boldog. Az már nem önző, abban fény gyúlt és már nem önmagáért él.
A könnyed mosoly, a bölcs béke, az egyszerű boldogság az ajándéka az alázatnak. Válogatás nélküli szeretet, egységben élés mindennel. Tovább »