változtatás

Instant boldogság

"Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is meg tudják majd, hogyan éljenek."
Gyökössy Endre

Instant boldogság Tovább »

Változás - amit szeretünk, vagy nem

De mi is a változás?
A változás - törvényszerűség. Tőlünk függetlenül is bekövetkező esemény. Pl. évszakok alakulása, természeti és emberi dolgok, az idővel egyenes arányban bekövetkező sorsszerű folyamatok sokasága.
A feng shui, a taoizmus, a keleti filozófia szerint - ellentétesen a nyugati felfogással - elfogadott, alappillére, erre épül az elmélet, s legfontosabbnak tekinti a változás fontosságát. Tovább »

Az emberek megváltoztatására

Kilenc mód az emberek megváltoztatására, sértődés vagy harag felkeltése nélkül:

1. Kezdd dicsérettel és becsületes elismeréssel.
2. Közvetve hívd fel mások figyelmét hibáikra.
3. Beszélj előbb saját hibáidról, mielőtt a másikat bírálod. Tovább »

Új célok

Csilike ismét bejelentkezik.

Hihetetlen, hogy az emberi agy menniyre tud regenerálódni, vagy felejteni?? 2 hete még a sírás szélén álltam és ahogy elkezdtem kiírni magamból a "fájdalmamat", a gyógyulást is gyorsabbnak érzem. Tovább »

Amnézia

AmnesiaNéha azt érzem, jót tenne az embereknek némi kihagyás. Egy kis emlékezetkiesés. Ha időnként teljesen eltűnne a fejükből egy-két dolog a múltból, egy-két körülmény a jelenből. És lehetőleg nem a szükséges, kellemes emlékek. Hanem azok, AMELYEKRE SEMMI SZÜKSÉGÜK.

Én néha csak nézem az embereket: a családomat, a barátaimat; váló-, szakítófélben lévő ismerősöket, hipochondereket, elveszett szerelmeseket, embereket az utcán, embereket a politikában, Tovább »

Változtatás avagy enerdzsi többlet

szalto ugrásOlvastam egy pár embernél, hogy hogyan szeretne neki fogni a változtatásnak, mivel épp nem elégedett az életének egy területével. Legtöbbször a változatáshoz úgy szeretnének hozzáfogni, mint egy óra rend szerinti kötelező mutatványhoz. Belegondoltam a kellek és szabadok eme akrobatisztikus cirkuszi világába, és rájöttem, hogy innen nem lehet elindulni. Innen nem lehet megcsinálni a szaltót, mert nincs benne szufla.
A töltet a lényeg. Mert ha azt kérdezzük, hogy mi az ami kell, ehhez, vagy ahhoz, akkor már nem is a szabadság útján vándorlunk, hanem csak a képzelt szükségletekén. Tovább »