düh

A haragról....

A harag rossz tanácsadó szokták mondani....
Ne haragudj...

A harag egy elfojtott düh.
Sokáig haragudtam két emberre mert olyat tett ellenem amit nem lett volna szabad,bele avatkoztak az életembe,bele nyúltak...
Minden embernek van szabad akarata így gondolom.
Ők ketten ezt nem nézték...

Harag,düh,dühöngés,semmit nem old meg Tovább »

A bosszú

Bosszú

Mindenkit hajt valami....
Ha valaki megbánt engem,ellenem fordul,és fájdalmat okoz,megfogadom bosszút állok ha törik ha szakad. -ez volt régen....de már nem.

De vajon miért?
Mért tenném?
Attól jobb lenne nekem?
Ez volt régen
Nem egyszer nem kétszer bosszút álltam mindenkin aki bántott.... Tovább »

Hümm....

Ez most csak egy gondolatlavina, amit meg akartam fogalmazni ... Tovább »

Nyugodtan élni? Valóban Lehetséges?

ELÉG VOLT! EZ ÍGY MOST MÁR NEM MEHET TOVÁBB!

Ki ne kiáltott volna már fel legalább egyszer az életében így? Ki ne kívánta már, hogy legyen elég abból, ami állandóan gyötrődést, feszültséget okoz?
Kinek ne lett volna már elege legalább egyszer abból, hogy folyamatos küzdelemben él? Tovább »

Dühös vagyok

Valaki adjon két nagy pofont....hogy ne a dühre gondoljak, hogy ne érezzem azt, hogy felrobbanok... :-) Mint akinek szétszakad a mellkasa...
Egyébként jól vagyok...nah most okosítom magamot... :-)

Elfogadható kell-e/metlenségek

Fel-le mászkálok a szobában, csapkodok, morgok, majd szétrobbanok a dühtől. A fejemben gondolatok követik egymást sűrű egymásutánban, olyanok, mint a legyek nyáron. Odaérek az ablakhoz és abban a pillanatban meg is feledkezek az egészről. Az állam is leesik milyen gyönyörű a lemenő nap, körülötte a felhők, a lilás ég. Egyszerűen megfogott a pillanat, a csodára szegeződött tekintetem és a jó érzés, ami elönt a látvánnyal kapcsolatban, visszaránt a jelenbe. Te jó Ég, idáig a múltban tartózkodtam! Tovább »

Érzelmi gátak föloldása

Érzelmi gátak föloldása

2009.03.25. | Tóth Klarissz

"A feszültség, a frusztráció, a düh és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre. A folyamatos érzelemelfojtás a szervezetben gátat képez, ami egy idő után depresszióhoz vezet. Tovább »

Düh kifejezése,megbocsájtás

Találtam ezt az írást,nem tudom ki írta:

A DÜH ÉS HARAG KIFEJEZÉSE
Hát, kedves és nyájas mindenki, először is ugye azt kéne tisztázni, hogy mi a különbség a düh és a harag, mint fogalmak között.
Nos, akkor hát vegyük elő a három kilogramm súlyú magyar értelmező kéziszótárt, vagy sétáljunk el a legközelebbi Szabó Ervin könyvt….NE!!!! Tovább »

Dühösnek lenni szerintem nagyon jó, egészséges és fontos!

dühösOlvasgatom itt az írásokat, mivel már évek óta nagyon érdekel az ezotéria. Rengeteg könyvet is elolvastam ebben a témában. Sokat tanultam ezekből, de azért sok minden kifejezetten dühített bennük. Főleg az, hogy a dühöt és a negatív érzéseket egyfajta bűnként kezelik, ami minden rosszért felelős, és amit tűzzel-vassal ki kell irtani.
Szerintem ez nem így van. Legalábbis nálam nem jön be a negatív érzések eltörlése, pozitív gondolkodás erőltetés. Ez egy csomó feleslegesen elfolyt energia, erőlködés. Tovább »

Szabadítsd fel a dühöd!

düh"A düh ha jól kezelik, nem agresszív, hanem lecsillapított belső erővé válik lényed közepén, melyet csak az igazi harcos érezhet, egy amolyan Obi vagy Kenobi, ki nem fél mások véleményétől, s rendíthetetlen magabiztossággal képes haladni a saját ösvényén.
S emígyen megbarátkozva saját ellenségesnek vélt árnyékával, már nem tökéletességre törekszik, hanem megbékél gyengeségeivel.
Az örök fekete Váder mindaddig száműzött marad, míg rá nem jön, hogy csak magának árt azzal, ha áldozatokra, s elkövetőkre osztja fel a világot." Idéztem magam... Tovább »

Hogyan kezeljük a negatív érzéseket, ha már megjelentek

negatív érzésekHa megjelenik a harag, egyszerűen légy dermedt. Ha nincs azonnali veszély, figyeljük meg a szituációt, de hagyjuk továbbmenni. Légy a nagy kutya, akinek nincs szüksége ugatásra , elég erős anélkül is.Az ártó emberek inkább zavarodottak, mint rosszak, és lehet hogy néhány óra, amit eltöltesz társaságukban az fárasztó, de nekik saját magukkal éjjel-nappal együtt kell élniük. Ne bántsd őket, mert ez nem lenne sportszerű, inkább légy bölcs, ítélkezés nélkül kezeld a helyzeteket, tanulj belőle, hogy később mások segítésére tudd majd használni, aztán gyorsan engedd el. Tovább »

Mit tegyünk, ha a düh felénk irányul?

dühösMit tegyünk, ha valaki szemlátomást ránk zúdítja a dühét?
Ha lehet, próbáljuk meg végig gondolni, mi lehetett az előzmény.
Itt persze nem azt mondom, ha a szomszéd rád tőr egy baltával, állj le medizni! Olyankor fuss, amíg a lábad bírja! :)
Ha tudjuk, hogy mi nem tettünk ellene, akkor máris könnyebb a helyzetünk. Van amikor félreértésről, vagy pletykáról van szó, akkor az illetőnek el lehet mondani, hogy Tovább »

Dühöngő

bárányok hallgatnakEngedjük meg magunknak, hogy dühösek legyünk!
Mert ez is énünk egy része! És kell legalább egy perc, egy hely, ahol levezethetjük a dühönket!
Ahol leírhatjuk az Univerzumnak, hogy mi bánt!
Tartsatok velem önmagunk jobb megismerése felé!
Írjuk le mi bánt, talán ez az első lépés lehet haragunk pozitív irányba való tereléséhez!
Itt és most dühösek lehetünk egy kicsit, hogy utána újult erővel újra mosolyoghassunk a világra és önmagunkra! Tovább »

Címkék: