passzivitás

KÖD - ROSSZ KEDV – SEMMI SEM JÓ – NEM TUDOM MIT AKAROK – NINCS KEDVEM – UNATKOZOM

Ezt a bejegyzést (ami valójában kettő), még évekkel ezelőtt írtam magamnak. Észrevettem, hogy egy-egy felismerést mindig megelőzött egy olyan szakasz, amikor zombiként kóvályogva egész nap, azt sem tudtam, hogy egyáltalán valami bajom van. Tovább »

Passzív

Mostanában megfigyeltem,hogy van egy embercsoport,a számuk meghatározhatatlan akik egyfajta passzív ellenállást választottak a mostani kialakult helyzetben.Felmerült bennem,hogy ez a fajta tagadás,ellenállás tükröz valamiféle tudatosságot,a tudatosság egy formája itt a passzivitás nem negatív,hanem inkább egy pozitív végkifejlet lehetőségét sejteti.Itt egy példa,amit egy ifjúsági oldal egyik tagjá Tovább »

Leálltam

Passzív lettem. Hiszek a titokban, tudom, hogy általa működöm. Hogy én irányítom. De napok óta nem csinálok semmit. Pedig:
úszom az adósságban
a szerelmi életem tré
anyaként is tré-vagyok-
utálok 6-kor kelni pi**a pénzért
nincs IGAZI társam
Tudom, hogy csak rajtam múlik, de nem csinálok semmit. Miért?

Szent passzivitás

szent passzivitásMa reggel nem tettem semmilyen fogadalmat. Nem esküdtem sem Égre, sem Földre. A rossz szokásaimtól sem akartam megszabadulni. Nem is tudnék. Egyszerűen felkeltem és tettem a dolgomat. Megpisiltettem és megetettem a kisfiamat. Ráhel még aludt, amikor eljöttem otthonról. Irigylem. Jó alvókája van. Most a munkahelyemen ütöm a billentyűket. Ügyeletes vagyok, de szerintem ma nem lesz forgatás. Mindenki a szilveszter éjszakát heveri ki, ahol éppen tudja. Én munkával zártam az évet és azzal is kezdem. Ez jó jel. Tovább »