kreativitás

Téli töltekezés…

tábortűzAzt tanultam vidéki nagyszüleimtől, falusi rokonaimtól, barátaimtól, hogy a paraszt ember télen töltekezik…

Reggel megeteti az állatokat, tüzelőt hasogat, tüzes pálinkát iszik egyszerű reggelijéhez. Napközben sokat pihen, befűt a kályhába, s annak melegében élvezi a tél békéjét. A nyáron felhalmozott javakkal édesíti meg életét. Hüvelyeseket eszik, mert az meleget termel a testben s finom borokkal öblíti le, hogy lelkét is kényeztesse. Ablakaiból gyönyörködik a kinti napfényes-havas tájban, s néha örömmel fogadja, ha fagy pirosítja arcát. Tele a padlás, a pince s mindenki elégedett. Tovább »

Változtatás avagy enerdzsi többlet

szalto ugrásOlvastam egy pár embernél, hogy hogyan szeretne neki fogni a változtatásnak, mivel épp nem elégedett az életének egy területével. Legtöbbször a változatáshoz úgy szeretnének hozzáfogni, mint egy óra rend szerinti kötelező mutatványhoz. Belegondoltam a kellek és szabadok eme akrobatisztikus cirkuszi világába, és rájöttem, hogy innen nem lehet elindulni. Innen nem lehet megcsinálni a szaltót, mert nincs benne szufla.
A töltet a lényeg. Mert ha azt kérdezzük, hogy mi az ami kell, ehhez, vagy ahhoz, akkor már nem is a szabadság útján vándorlunk, hanem csak a képzelt szükségletekén. Tovább »

Aura

Tegnap voltam aura-fotózáson. Meglepő, de mégis ismerős dolgok köszöntek vissza. A bácsi szerint, aki készítette, mostanában nem használom a képességeimet, pedig vannak rendesen. És igaza van. Annyira belefeletkeztem a munkába, hogy elhanyagoltam a lelki dolgokat. Tovább »

2008 az alkotás éve nekem...

Drága Teremtő Barátaim!

Év vége óta nagyon beindultak a teremtéseim:)
Most a héten pihenek és csak alkotok, ötletelek, tervezem az idei évem!
Már annyi minden megfogalmazódott itt az oldalon, hogy kinek milyen lesz az idei év!
Én tegnap este fogalmaztam meg magamnak, hogy 2008 nekem az alkotás éve! Tovább »