Eckhart Tolle

Thétázz velem

Egyszerűbb, ha a lényegre térek a hosszas bevezető helyett.

Veled is megtörtént már, hogy sok mindent be tudsz vonzani az életedbe, kivéve azt, amit a legjobban szeretnél?
Van benned olyan mély lelki törés, aminek a fájdalmát nem tudod elmulasztani, és időnként visszalátogat? Tovább »

TE engeded? …A szeretet fénye...

A szeretet fénye belőlünk áramlik. A szívünkből, a lelkünkből, a tekintetünkből, akár a pórusainkon keresztül is kiáradhat, … ha engedjük. Ugye engeded?

Hiszen a szeretet, a boldogság érzése nem titkolni való érzelem.
Jó tanítóink erre a gyerekek, vagy egy szerelmes pár látványa. Tovább »

Biegelbauer Pál, a magyar Eckhart Tolle

A magyar Eckhart Tolle most februárban lesz 11 éve, hogy elhagyott minket, tanítói és gyógyító munkásságát azonban mai napig ezrek őrzik emlékezetükben. Biegelbauer Pál a szeretet és az elfogadás művészetének egyik legkiemelkedőbb hirdetője volt. Holisztikus tudásával segítette tanítványait, és segíti most is olvasóit a testi-lelki jólét kibontakoztatásában és megőrzésében. Munkásságának egységes formába foglalását és újbóli kiadását tenné lehetővé az első Lélekpillangó Életműdíjjal járó elismerés és adomány. Tovább »

Eckhart Tolle

Kedves Barátaim,

hozzá jutottam Eckhart Tolle Új föld könyvének Dr Domján László által felmondott hangos könyvéhez.
Eleve egy nagyon jó élmény volt hallgatni, mert Dr Domján Lászlónál végeztem el az agykontroll tanfolyamot, mely azóta is sokat segít a vonzásaimban :)
A könyv csodás számomra! Tovább »

Eckhart Tolle-Új Föld

"A föld lakóinak jelentős része hamarosan rájön, ha már rá nem jött, hogy az emberiség manapság kemény választás elé kerül: fejlődj vagy pusztulj! Az emberiség még mindig viszonylag kicsiny, de gyorsan növekvő hányada már tapasztalja magában a régi egós minták széttöredezését, és a tudat új dimenziójának a felbukkanását. Tovább »

Avatar

AvatarMegnéztem az Avatart a családommal. Az Imax felerősíti az élményt. Elvarázsol a csodálatos világ. Érzed, ahogy árad a szeretet mindenből. Benne vagy, a része vagy, és joggal mondod magadban: a világomban minden rendben van. Jake Sully ki is mondja a konklúziót: Mit adhatnánk nekik? Sört? Farmernadrágot?
– "Nem hinném, hogy volna olyan hely itt a földön, ami szépségében a filmben látottakat meg tudná közelíteni." – olvasom az egyik hozzászólásban a port.hu–n.
Úgy jövök ki megint a moziból, hogy bevállalnám a Pandorát. Szívesen élnék ott. Élvezném a csodát, a szépséget, a harmóniát. Csak sóhajtozom, és boldog vagyok, bennem marad a film varázslata. Tovább »

Eckhart Tolle - A magasabb tudatossághoz vezető kapuk

Eckhart TolleRészlet dr. Domján László, Eckhart Tolle-val készített interjújából:
„Barátian viszonyulok-e a jelen pillanathoz?” A „főbejárat” tehát a jelen pillanat, mert az összes többi kapu is a jelen pillanathoz irányít. „Barátian viszonyulok a jelen pillanathoz vagy nem barátian?” S mivel a jelen pillanat maga az élet, ekkor valójában azt kérdezed: „Milyen a kapcsolatom az élettel?” Tehát tudatosítod ezt, majd megvizsgálod, hogy képes vagy-e barátian kezelni a jelen pillanatot. Akármilyen formát is vegyen az föl! „Igent tudok-e mondani erre a pillanatra?” „Micsoda!? Hogy Tovább »

A félelem elengedése

A fájdalom elengedése

A fenntartott tudatos figyelem megszünteti a kapcsolatot a fájdalomtest és a gondolkodásod között, s megindítja az átlényegülés folyamatát. A fájdalom táplálni kezdi tudatosságod lángját, amely ennek következtében még ragyogóbban ég. Tovább »

Azt vonzod,amire gondolsz

Ha a hiány gondolata-vonatkozik az pénzre,elismerésre,vagy szeretetre-énképed részévé vált,akkor mindig is
hiányt fogsz megtapasztalni.
Ahelyett,hogy értékelnéd az életben már meglevő jót,csak a hiányt látod.
Minden bőség alapja:méltányolni az életben már meglevő jót (....)

Bármiről is úgy gondolod,hogy a világ visszatartja Tőled,Te tartod vissza a világtól. Tovább »

BELSŐ CSEND

Lényegi természeted a belső csend.
Mi a belső csend?
A belső tér vagy tudatosság,amelyben az itt olvasható szavakat észleled,s ahol azok gondolatokká válnak.
Ezen tudatosság nélkül nem lenne észlelés,nem lennének gondolatok,nem lenne világ.
Te ez a tudatosság vagy-személynek álcázva.

Amikor elveszíted kapcsolatodat a belső csenddel,elveszíted önmagad. Tovább »

Az elfogadás bölcsessége

elfogadásMindig jó újra olvasni Eckhart Tolle tiszta tanítását a Most hatalma című könyvből. Tedd szokásoddá, hogy megkérdezd magadtól: "Mi zajlik most bennem, ebben a pillanatban?"
Ez a kérdés a megfelelő irányba fog elindítani. Ne elemezz, csak figyelj! Irányítsd figyelmed befelé, érezd az érzelem energiáját!

Az elfogadás bárminek a magába fogadását jelenti, feltétel nélkül. Aki Tovább »

Eckhart Tolle - Lelkesedés

tolleEz a részlet a lelkesedéssel kapcsolatban Eckhart Tolle: Új Föld című könyvéből azért születt, hogy rávilágítson arra a különbségre, ami a cél szempontjából jól, és a nem jól sikerült teremtés között van.

"...ha élvezed tevékenységedet, és ehez olyan cél, vagy távlat társul, ami felé haladsz; lelkesedés születik. S noha van célod, figyelmed gyújtópontjában továbbra is az adott pillanatban végzett tevékenységednek kell maradnia, különben kibillensz az Tovább »

Eckhart Tolle - A figyelem művészete

figyelem művészete"Amikor egy másik emberre figyelsz, necsak az elméddel, hanem az egész testeddel tedd azt. Figyelés közben érezd belső tested energiamezejét! Ez elvonja figyelmedet a gondolkozásról, és nyugodt, csöndes teret teremt, ami lehetővé teszi, hogy igazán - az elme bezavaró hatását kiiktatva - figyelj. Teret adsz így a másik embernek, teret, amelyben létezhet. Ez a legértékesebb ajándék, amit adhatsz! Tovább »

Eckhart Tolle: Új Föld - E könyv megírásának célja

Abban a szerencsében részesültem, hogy megtaláltam kedvenc, sokat emlegetett Eckhart Tolle: Új Föld c. könyvemet. Arra gondoltam néhány dolgot, de csak tényleg néhány dolgot kiírok belőle.
Az első ilyen szemrevételezés maga a könyv megírásának célja. Tovább »