bűn

Indulj el most

Az emberiség félre lett vezetve. Egy idióta azt mondta, ha szüleid bűnösek, te is az vagy. Már a feltételezés is nonszensz. A bűn, mint meghatározás is téves. Eleve mások a körülmények, és más emberekről beszélünk. Azért ilyen léptékű a történelemben, mert véletlenül egy nagy tanító árnyékában történt ez a kijelentés. Tovább »

Felismerések 2.

Szóval az eredendő bűnt az Asszony követte el, méghozzá azáltal, hogy evett a jó és rossz tudása fájának gyümölcséből, és erre vette rá a párját is.
Itt máris van némi bibi a dologban. Tovább »

Mi a bűn?Lehet,hogy rosszul tudjuk?

Bizonyára mindannyian észrevettétek már az életetek folyamán,hogy van egy alapvető gond velünk,emberekkel. Sokszor nem úgy viselkedünk,cselekszünk,ahogy szeretnénk. Megbántunk embereket,hazudunk,csalunk,néha hűtlenek vagyunk,talán pletykálunk mások háta mögött,szörnyű dolgokat gondolunk és még sorolhatnánk. Egy biztos:az élete során mindenki megtapasztalja,hogy nem él tökéletes életet! Tovább »

Neale Donald Walsch : A gazdagságról (Részlet)

……hadd vessek fel néhány gondolatot. Mindenekelőtt, azt, amelyik elzárja az embereket a gazdagság megtapasztalásából. És elzárt engem a gazdagság megtapasztalásától. És a gazdagságról most dollárok, forintok és mindenféle földi dolgok értelmében beszélek. Mellesleg teljesen rendjén való, ha ezt is gazdagságnak nevezzük. Tovább »

Ma a legnagyobb bűn...

"Ma a legnagyobb bűn az emberek absztrakt szeretete, a személytelen szeretet azok iránt, akik valahol a távolban vannak. Olyan könnyű azokat az embereket szeretni, akiket nem ismerünk, akikkel sohasem találkozunk! Hisz akkor nincs szükségünk áldozat hozatalára, s emellett olyan elégedettek vagyunk magunkkal! Így csaljuk meg a lelkiismeretet. Nem! Tovább »