manók

Empátia nélküli manók

Avagy: ez itt most nem TITOK: Minden kis gonosz lénynek, akik fütyülnek, s mendegélnek, válaszúton elakadnak, lopva figyelnek, meg nem fordulnak és vágyakozzák, szemük fényét e szavak ne rontsák. Így félő, hogy imigyen sorokba fűzött betűim helyén is csak hatalmas fehér folt fog éktelenkedni tekintetük sugarában, s már nem hisznek nekem sem, pedig most árad... áramlik belőlem az energia... Na sebaj, majd felvillanyozza, picit megrázza őket. :) Tuti! =) Nincs idő, nincs tér, sem mező... Éljen a szabadság! ;) Tovább »

Aranyosi Ervin: Levél a Mikuláshoz

Kedves, jó Mikulás bácsi,
neked is van gyereked?
És ahol laksz, ott Lappföldön,
melegít a szeretet?
Amikor jössz, mennyi minden
fér bele a zsákodba?
Ugye te is mindent megkapsz,
mit elképzelsz álmodban? Tovább »

Értékes vagy! (A foltmanók története)

foltmanók történeteA foltmanók kicsi, fából készült emberkék voltak. Mindannyian Éli fafaragómester keze alól kerültek ki. A mester műhelye messze fent a hegyen állt, ahonnan szép kilátás nyílt a foltmanók kicsiny falujára. Mindegyik manó másmilyen volt. Egyiknek nagy volt az orra, a másiknak a szája. Némelyek magasak voltak, másokpedig alacsonyak. Egyesek kalapot hordtak, míg mások kabátot viseltek.
Két dolog azonban közös volt bennük: ugyanaz a fafaragó készítette őket és ugyanabban a faluban laktak. A foltmanók egész életükben Tovább »