áramlat

Flow

láva folyamA neten találtam ezt az érdekes írást - mindenkinek ajánlom!

Csíkszentmihályi Mihály legnagyobb sikert kiváltott kutatási eredménye, a flow-elméletet. A flow megértése, a rá való tudatos odafigyelés mindannyiunk életét teljesebbé, teljesítményeinket pedig hatékonyabbá teheti, mint életünket is.
De mi is a flow? A flow egy olyan tudatállapot, melyben optimálisan használjuk fel erőforrásainkat, és kvázi különösebb erőfeszítés nélkül vagyunk képesek Tovább »

Barátságról

cseppekCseppek vagyunk a tengerben. Sok-sok cseppel együtt. Önmagunkban hamar elvesznénk, felszáradnánk, de sok-sok csepp együtt hatalmas erő. Vannak cseppek, melyek közelebb állnak hozzánk, minden apró rezdülésük átfut a mi létezésünkön is, magával sodor, s ugyanez történik velük is, ha mi mozdulunk. Közel vagyunk. Érezzünk egymást. Megbízunk egymásban. Kitárulkozunk, mert tudjuk, hogy kitárulkozhatunk. Mert barátok vagyunk. Tovább »

Engedés, elengedés, megengedés

engedésÉszrevételeim szerint, ez az, ami a legnehezebben megy a legtöbb embernek. Szerintem ez gátolja meg a legtöbb vágy teljesülését. Kapcsolatban van a negatív gondolatokkal és a félelmekkel. Ez a kettő alakítja ki az érzelmi blokkokat, a gátakat, akadályokat. Egyszerű amit tennünk kell. Engedni kell. Ha engedünk, de mégsem megy a folyamat, akkor pedig tisztítás szükséges. Amikor tiszta az út és sikeres az engedés, akkor valósul meg a vágy, akkor teljesül be a kívánt cél, a fizikai síkon. Ennyi az egész. De hogy pontosan miről is kezdtem el írni, a könnyebb megértés érdekében, kifejtem. Tovább »