kontroll

A Titok és az Elengedés

elengedésÚjabb részletek bukkannak elő a Titok film sikerével kapcsolatban. Amellett, hogy a filmben szereplők egyik fele Ábrahám-Hicks tanítvány volt, a másik fele az Elengedést gyakorolta. A film producere, miután leforgatta az anyagot, körülbelül fél évig küzdött és próbált vele valamit kezdeni. Csakhogy nem kellett senkinek, és kétséges volt az egész folytatása. Végső kétségbeesésében Hale-hez fordult, aki segített neki elengedéseket csinálni. És ez lett belőle. :-) Nem a pozitív gondolkodással, hanem a korlátok elengedésével! Ki kell tisztítanunk az érzelmi elakadásokat, ha jutni akarunk valamire! Ezeket pedig azzal tudjuk kitisztítani, hogy nem akarjuk őket megoldani többé! Amíg meg akarod oldani, addig figyelmet adsz neki, és újra teremted. Ha elengeded, hogy meg akarod oldani, akkor automatikusan a helyére kerül minden! Tovább »

Csodák a hivatalban?

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem nagyon szeretek ügyet intézni a hivatalokban,
A sors most mégis úgy hozta, hogy kénytelen voltam erre. és, persze, nem ment zökkenőmentesen. Egy 1982-ben történt hiba folytán, a nevem el lett írva, a legtöbb okmányomon és ez csak akkor derült ki számomra, hogy mekkora probléma, mikor szerettem volna
ügyfélkapu regisztrációhoz jutni. Tovább »

Kontroll

kontrollMár kicsi korban megtanuljuk a rendcsinálást. „Kislányom mosogass el!””Kisfiam csinálj rendet a szobádban, csak akkor jöhetsz el velünk!” Számtalan pillanataink igényel tervezettséget. Akár az első iskolánk, vagy egy napunk. Az a fránya korán kelés. Majd később egyre többet tervezünk. Nevezetesebb iskolák, munkahelyek. Nehéz feladatok. Embert próbálók. És keressük is ez irányban a biztatást, megerősítést. Azokat akik, azt mondogatják: „csinálj tervet”, „oszd be az idődet”, „csinálj a nap végén számadást”. Efféle tervezettséggel összehasonlítunk, miben haladtunk, miben maradtunk le. Mennyiben nem tettem meg azt, amit Tovább »

Fent és lent

Úgy érzem összezavarodtam,minél többet olvasok a titokról,annál jobban kuszák a dolgok,viszont egyre többet szeretnék tudni,hogy feloldhassam ezt a káoszt,egyszer csak letisztázódik minden.Azonban most megakadtam,nem tudom merre tövább,vizsgáimra kéne tanulni az egyetemen,de nem megy,mert rá szeretnék lelni a problémák nyitjára,ne érdekel más,csak könyvek titokról,agykont Tovább »