minden

Szabad ötletek jegyzéke

Csak sétált a barnulásnak indult sárga faleveleket rugódva, s minden lépéssel egy gondolatát hagyta maga mögött:

Kedvem volna megszámolni a faleveleket a parkban, s a végösszeget bináris számrendszerbe alakítanám, de nem.
Már késésben vagyok, de ugyan mit számít, ha nem a megbeszélt helyre megyek? Tovább »

Címkék:

Drága Atyám,

Köszönöm, hogy megteremtettél és bőséggel adományoztál teremtőerődből. Karácsony közeledtével gyakran megfeledkezem rólad a nagy sürgés- forgásban. De MOST valahogy itt az idő, hogy Rád is gondoljak, úgy ahogyan Te gondolsz rám, szeretsz és gondoskodsz rólam a Mennyországból. Tovább »

Sikertörténet

Az ember az életében mindig arra törekszik, hogy minél nagyobb sikereket érjen el. Azt szeretnénk, ha mindenünk meglenne: boldogság, egészség, gazdagság.
Én épp a felnőtté válás küszöbén állok és egyre többször gondolok a jövőre. Persze én is olyannak képzelem el, hogy mindenem meglesz. Tovább »

Rajtad múlik minden

rajtad múlik1. Egy test adatik neked. Akár szereted, akár gyűlölöd, ez a tiéd, és az is marad az általad leélt teljes idő alatt.
2. Leckéket fogsz kapni. Diákja vagy az ÉLET nevű bentlakásos iskolának! És ebben az iskolában minden nap új lehetőséget kínál arra, hogy megtanulj valami újat. Lehet, hogy tetszeni fog az új anyag, de az is lehet, hogy érdektelen ostobaságnak találod majd.
3. Nem hibázhatsz, csak tanulhatsz. A fejlődés Tovább »

Játszótér

játszótérFigyelem, figyelem!

Új játszótér nyílt felnőttek számára! Bármit lehet, bármit. Egy feltétele van a belépésnek: Álmodozni kell hozzá! Muszáj! Aki nem tud, mer, akar álmodozni, annak ebbe a csodavilágba nincsen belépője! A kerítés külső oldaláról bámulhat befelé, szorítva a rácsokat, csikorgatva a fogakat!

A belépőjegyen rajta van a neved! Csak a Tiéd! Csak Te használhatod ki! De mindenre feljogosít. Jogod van megkapni, amit akarsz, bármelyik játékkal játszhatsz, bárhogy. Választhatsz pajtásokat és szórakozhatsz egyedül.
A lényeg: Ha elfelejtesz álmodozni és örülni, gyorsan a kerítés külső felén találhatod magadat! Tovább »

Boldog Karácsonyt

Hótakaró fedi a szunnyadó világot,
fehérbe burkolva fát, bokrot virágot.
Az egész világ fehér palástba öltözött,
az igaz melegség, szívünkbe költözött.

Magunkhoz ölelnénk a népes világot.
Minden ember legyen örömteli, áldott!
Szeretet költözzön mélyen a szívekbe,
senki ne élhessen egyként, számkivetve.

Szívünkben a jóság legyen gyakran vendég, Tovább »

A kudarc teremtője...

A teremtés kudarca Mikee szerint az ember. De ő negatív. Szerinte relatíve pozitív... Végülis igaza lehet.

Jani szerint viszont az egyén a kudarc teremtője... És ő már közelebb jár az igazsághoz, mint Mikee. És nekünk itt nem elég a relative pozitív, hanem a pozitív kell. Hogy ne teremtsünk több kudarcot... :) Tovább »

És csak vonzok mindent magamhoz, ami jó!

vonzásHát ez már komolyan hihetetlen! Ugye nagy álmom volt kimenni Európa nyugati szegletébe, és mint már korábban beszámoltam róla, sikerült összehoznom olcsón az utat. Gondolok itt a jegyre. Mikor a jegyeket nézegettem, keresgéltem, titkon szállást is néztem, mert ahová mennék, oda csak egy hétre szólt volna az ott-tartózkodás. Ez ingyen és bérmentve. Azt kívántam, hogy bárcsak tudnék legalább egy hónapot ott tölteni, mert egy hét semmire nem elég. Kedvenc városom, igen kedves emberekkel találkoznék, kiket már évek óta nem láttam, Tovább »

A rossz az JÓ - adj hálát érte!

a „Őrizd meg az emlékezetedben az életed hátralévő részére azokat a jó dolgokat, melyek a nehézségekből születtek. Ezek bizonyítják képességeidet, és önbizalmat adnak bármilyen nehézséggel szemben.”

Az elmúlt 1-2 évemben tett felfedezéseim önmagammal kapcsolatban eddig megértették azt velem, hogy a sebeimtől, a fájdalmaktól lettem az, aki vagyok. Hogy szeretnem kell őket… Tovább »

Rend a lelke mindennek

rend a lelkeSzeretnék megosztani veletek egy követhető módszert, a rendrakáshoz. Köztudott, hogy könnyebb a rendet fenntartani, mint rendet csinálni. Hajlamosak vagyunk a rendrakást halogatni a végtelenségig. Majd elmegy a kedvünk tőle, hiszen rengeteg időt és türelmet igényel rendbe rakni egy rendetlen lakást. Egyszerre ez nagyon elkedvtelenítő tud lenni. Ha nem engedhetünk meg magunknak egy takarítót, akkor nekünk kell elkezdenünk megcsinálni. De hogyan álljunk neki? Tovább »