álom

Lolli meséi - Kelyhek Királynője

kelyhek királynője"Rider Waite Tarot: Udvari Kártyák Kelyhek Királynője

A Kelyhek Királynője a Víz elem női oldalának megtestesítője, médiumitást és áldozatvállalást jelez. A segítő, gyógyító erő, a belső látás kifejezője. Mint ilyen, tudatalatti lelkierőnket uralja, ő a bennünk élő Jó Tündér és Bölcs Varázsló, jövőbelátó álomfejtő és a ködökön áthatoló látnok. Sötétként és titokzatosként jellemzik, mert Tovább »

La Mancha lovagja (részlet)

Aldonza -Eriggy az utamból, te vén... ~
Carrasco -Ez az a cafat a kocsmából.
Házvezetőnő -Próbáltam megállítani, de...
Adlonza -Kinyomom a szemeteket!
Carrasco -Takarodj innen
Aldonza -Ha hozzámnyúl, esküszöm, hogy...
Carrasco -Takarodj!
Aldonza -Majd ha láttam őt. Tovább »

Álmomban...

Egyszer álmomban,felemelkedve... az Angyalok birodalmába mehettem.
Ragyogó fehérségben csodás hatalmas kapu... feltárult előttem,és én beléphettem.
Kísérőm mosolyogva nézte ámuló ábrázatomat.
Nagy sürgés-forgás,mint egy zsúfolt csomópont a városban. Hírvivők jöttek mentek... szerelem angyalkák lágy zenéket zengtek... Tovább »

A TITOK - a vonzás törvénye

A titok magával ragad.
Lelked hullámzó örvénye,
rezgéseid, belső magad,
álmod, a vonzás törvénye.

Megszülettünk és tanultunk,
- bárcsak ezt ne tettük volna -
tiltásoktól megváltoztunk,
minden szavunk másképp szólna,
ha a lelkünk tisztasága,
lelkes szívvel tovább élne.
Álmaink csodás virága
kinyílhatna, sosem félne.

Háttérbe húzódna zsenink. Tovább »

A boldogságot csakis magunktól várhatjuk

boldogságEgy varázslatos estén egyszer majd találkozol a lelki társaddal: azzal a tökéletes emberrel, aki minden igényednek megfelel majd, és valóra váltja minden álmodat. Igaz? Nem! Az efféle fantáziálgatás - amiért a dalszövegírók és a költők annyira odavannak - az anyaméhről megmaradt emlékeinkben gyökerezik. Ott még akkora biztonságban voltunk, és annyira "egyként" éltünk édesanyánkkal, hogy nem csoda, ha egész életünk során visszavágyódunk oda. De a nyers valóság az, hogy ez egy gyerekes álom. Bámulatos, ahogy a realitás dacára mégis olyan csökönyösen ragaszkodunk hozzá. Tovább »

Rendelés feladva

rendelés feladvaMegtettem... Tegnap este vacsora után kitöltöttem az első csekkem az univerzum felé. Mi vitt rá? Nem is tudom. Talán a tegnapi hangulatom, a kíváncsiság, a barátnőm pozitív példája... Ezt már nem tudom meg, a lényeg, hogy megtettem.

Este jött az ötlet, mikor barátnőmmel elmentünk megünnepelni kis késéssel az ő névnapját és az én szülinapom. Néztem őt, egy kedves, csinos fiatal nőt, aki tudja Tovább »

1 év, 1 hónap

aranyhalEnnyi ideje léptem közétek... Hol hideg - hol meleg, hol tűz - hol víz, hol egyetértő - hol ellenkező, hol tanácstalan - hol éleslátó, hol reménykedő - hol magabiztos, hol nyíladozó - hol zárt kagyló, hol hitblokkolt - hol befogadó, hol felfedező - hol otthonosan mozgó... megannyi formám a metamorfózisom során.

Nagyon élveztem idáig is a játékot, melyet együtt tanultunk és játszottunk. Sosem fogom elfelejteni azt, ahogyan peregtek a forró könnycseppek a szememből, miközben a Titkot néztem. Ahogyan egyre könnyebbnek és szabadabbnak éreztem magam.
Talán a film felétől zokogtam végig, és hajtogattam Tovább »

Az álom, mint tudatos eszköz

álom, tudatosAz elmúlt pár évben rá kellett döbbennem, hogy bizony, ha negatív lelkű ember kerül közvetlen bizalmas kapcsolatba velem, legyen az férfi, vagy nő; a kapcsolatot tekintve pedig barát, vagy pár jelölt, megálmodom!
Először nem hittem benne, de az álmaim egyfajta tendenciát kezdtek mutatni.
Megfigyeltem az összetételüket, a színüket, a távolságot.
Először nem volt könnyű szembenézni vele, hogy a tudatalattim ilyen módon szembesít a valósággal.
Vettem a bátorságot, és tudatos eszközként kezdtem használni. Tovább »

Álom vagy valóság

Kétezer évvel ezelőtt Dsuang Dszi,
a mester, egy lepkére mutatott.
- Álmomban - mondta - ez a lepke voltam
és most egy kicsit zavarban vagyok.

- Lepke - mesélte - igen lepke voltam,
s a lepke vígan táncolt a napon, Tovább »

Te is szerepelhetsz a legszebb romantikus filmben... csak álmodd meg!

rózsaszirmok, mécses, ágyKedves Mindenki! A minap töltöttem be a 27. életévemet. Soha nem szerettem a születésnapomat. Két okból: egyrészt vége van a nyárnak, másrészt eltelt egy újabb év... De most a párom a lehető legszebb ajándékot adta nekem. Nem tárgyat, nem ékszert, nem ruhát, semmi kézzelfogható dolgot.

Kedves Hölgytársaim! Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de pláne Tovább »

Az Álom

mosoly álomAz Álom: May 17, 2008
A múltkor egyik napon több üzleti tárgyalás után este fáradtan zuhantam az ágyba és pillanatok múlva mély álomba szenderültem. Páratlan álomba, ahol összeesküdött a világ, hogy mindenki segít nekem előbbre haladni. Emberek jöttek oda hozzám és segítettek nekem, mások pedig mutattak valami ritka szépséget: különleges egzotikus virág, különös formájú természeti képek, gyönyörű virágos rétek. Az utcákon luxusautók sokasága követte egymást, az utak mentén szép házak voltak és virágba borult fák üdvözölték az arra járókat, minden ember kedvesen mosolygott, a szeretet sugárzott belőlük. Az egész egy gyönyörű paradicsomra hasonlított a leginkább. Minden esemény több boldogságot váltott ki belőlem. Tovább »

Az Ember elment a EGY VALÓDI TÁLTOSHOZ.

Nagyon kedves tanulságos kis történet, mely a hétköznapokról szól. Kedves ismerőmtől kaptam, fogadjátok szeretettel.

Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts rajtam!
- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.
- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok. Tovább »

Az álmok válaszolnak

barnamedveSzeretettel egy hatalmas barnamedve is megszelídül

Ha nem tudod, mi tévő legyél egy konkrét helyzetben, kérj választ az álmodtól. Este, miután lefeküdtél az ágyadba, hunyd le a szemed, képzeld magad elé a problémádat, és kérd, hogy reggelre tisztán lásd a megoldást. A válasz sokszor éppen az első gondolatod lesz reggel, máskor pedig egy hosszú álom formájában jelenik meg, nagyon erős érzelmi töltettel. Semmi kétséged nem lesz afelől, hogy választ kaptál. Ezt garantálom.

Mondok egy példát. Tegnap éjjel úgy döntöttem, pontot teszek egy régóta húzódó ügy végére, ezért megkérdeztem az álmomtól, hogyan kezdjek hozzá. Miközben a meglehetősen nehéz helyzetre koncentráltam, nagyon erős volt bennem a vágy, hogy megoldjam, és örökre lezárjam a dolgot. Tovább »

Csak egyszerűen, mindig fejben tartva az álmokat.....

szerelőNem teszek semmi mást, csak álmodozom. Színes, mozgalmas, örömteli álmokat szövögetek, s nem kell csak néhány aprócska megvalósult álom ahhoz, hogy a nyugalom is befészkelje magát álmaim közé. A határtalan nyugalom, hogy minden, amire vágyok, úgy is lesz. Nem is lehet másképp. Az utóbbi napokban, mióta összefutottam teljesen véletlenül A titok című könyvvel, visszalapozgattam régi emlékeimbe. Próbáltam az akkori történéseket a fejemben akkor levő gondolataimmal párosítani. Pontosan tetten érhető dolgok rémlettek fel. Arról álmodoztam, ami ma van. Ha elképzeltem a rosszat, be is következett. Magamban sorolom a példákat mindkettőre. Akkor is éreztem, hogy befolyással vagyok a dolgokra, de ez nem volt tudatos. Elhessegettem a gondolatot, hogy magam tehetek róla. Főként a rossz beidézésével van így az ember. Igyekszik kívül álló dolgokra kenni a felelősséget. (A jóért persze csak ő maga dicsérhető!)

Elmondok egy kicsi, de szemléletes példát: Lerobbant a kocsim az úton. Tovább »

Madonna és a saját utad

MadonnaTöbb cikket is olvastam arról, hogy Madonna első saját rendezésű filmje debütált a berlini filmfesztiválon. (Önéletrajzi ihletésű film, Madonna nem szerepel benne)
A hozzászólásokat is átnéztem, mert érdekelt mit gondolnak erről az emberek, akik még nem is láthatták a filmet, mivel még nem forgalmazzák, csak sajtóvetítés volt. A vélemények tele vannak negatívummal, és utálattal. Ilyen a legtöbb ember: aszerint ítél meg mást, hogy nem ivott vele egy kávét, és nem beszélgettek egymással húsz percet, a mindennapokról...
Tudom, Madonna esetében ez nem igazán reális lehetőség, de aszerint pálcát törni valaki feje felett, hogy nem látták a filmjét, ez számomra furcsa, és alátámasztja az előítéletesség létezését.
Sok mindent lehet mondani Madonnáról, lehet szeretni vagy nem, de tény, hogy 25 éve van a zenei pályán, és azt hiszem, ez mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény. Én szeretem a zenéjét, díjazom a kitartását. Nem ő a legjobb énekesnő, és a legjobb zenész sem, ő előadóművész. Az a dolga, Tovább »