Einstein hite

Hitetlenség ereje - Közkincs és ingyen

"Tanítottak valamit, éltünk egy kultúrában, mely szabályokat állított fel és idővel gondolkodásunk irányát befolyásolta. Nehéz ettől szabadulni. " A társadalmunk és a társadalmi szokásain belénk sulykolták, hogy a hitnek ereje van és a hitetlenség és a kritika is rossz dolog. Pedig ez egy téves dogma, legenda, mítosz vagy akár babonának is nevezhetném. Tovább »

Hadkötelezettség és az emberi jogok

Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Tovább »

Kérdezz, a P-DOX Semmiben Sem Hívők Vallás alapítója válaszol

A P-DOX vallás fő célja az ideológiamentességre való törekvés, a hitmentes élet, amely eltérő ideológiák együttes és egyenjogú szemléletével is elérhető. Tovább »

Képzeld el, hogy nincs mennyország!

john lennonJOHN LENNON: Képzeld el (Imagine)

Képzeld el, hogy nincs mennyország
Ez könnyű, ha megpróbálod
Nincs pokol alattunk
Fölöttünk csak az ég
Képzeld el, minden ember a mának él... Tovább »

Szabadgondolkodás - Mi is az?

szabadgondolkodásMennyire követi a tudományos módszertant a szabad gondolkodás, mennyire van a tudománnyal összhangban? "A szabadgondolkodó olyan személy, aki a különböző dolgokról való véleményét a hagyománytól, a tekintélytől és az elfogadott hittől (vakhittől) függetlenül alakítja ki. Senki nem szabadgondolkodó, aki kizárólag egy valamilyen zárt és kötött gondolatrendszert szentírást, vallást vagy megváltót követ." Itt azért fontos kiemelni a zárt és kötött gondolatrendszert, mert vannak viszonylagosan szabadelvű vallások is, mint például a taoizmus, zen, vagy a buddhizmus bizonyos ágai. Tovább »

Alapíts Te is Vallást, Egyházat!

Javasolt vallás, egyház alapítási ötletek, mert vallást alapítani jó és mindenkinek joga van hozzá. Voltaire: "A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával." Avagy lehet szavazni, hogy kinek, melyik tetszik a legjobban. Sőt új javaslatokat is szívesen látok.

0. Hiszek A Napfaló Kockás Krokodilban Egyház - Moldova György alapötlete Tovább »

Augusztus 20-i hazugságok

államalapításNem csak Gyurcsány öszödi beszéde óta tudjuk, hogy az állam hazudik. Ünnepek és történelmi tények tekintetében különösképpen nagyokat. Egy országot megvezetni, mindig is megérte. Ismerős mondás, hogy egy ország megér egy misét. Vagy mesét? Vagy hazugságot? Nem I. István alapította az államunkat, hanem Árpád fejedelem. Baross Gábor erről a honfoglalás milleniumakor törvényt hozatott." (1896 évi VII.). "Az Akadémia történeti bizottságát nehéz feladat elé állította a három eltérő álláspont. Nem is vállalkozott arra, hogy a véleményeket közös nevezőre hozza, hanem a következő döntést hozta: Tovább »

P-DOX szólásmondás és bölcsesség gyűjtemény

Azaz, Istenem ments meg önmagadtól! A P-DOX vallásra jellemző a koanokhoz hasonló önellentmondó példákkal való tanítás. Ezen gyűjtemény, amely egy jelentős része azért saját kútfőmből származik ízelítőt ad ebből. Jó szórakozást, illetve szórakozva való elgondolkozást.

0. P-DOX; Tovább »

Szkeptikusok Társasága és az Általános Isten. 1 millió forintos kihívás

A hazai Szkeptikusok Társasága nem mert sem pályázni, sem kiállni egy olyan felhívásomra, amely őket erősen érintette. Pedig előtte maguk is hasonló pályázatokkal cukkolták a paranormális jelenségek és dolgok iránt erősebb érdeklődést mutatókat. A pénz másfél éve nálam dekkol, pedig akár el is vihetnék ugyebár: Tovább »

Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén?

Mint ismeretes kiírtam egy egy millió forintos pályázatot () ateisták és szkeptikusok számára az Általános Isten definíciója levezetésem kritikai próbájaként, ami a tudományos módszertan egyik eleme. A kiírás részben komoly, részben provokatív, és James Randi 1 millió dolláros kihívásának és a hazai Szkeptikus Társaság paródiája is. Tovább »

A hitetlenség ereje

villanykörte Edison"Tanítottak valamit, éltünk egy kultúrában, mely szabályokat állított fel és idővel gondolkodásunk irányát befolyásolta. Nehéz ettől szabadulni. " A társadalmunk és a társadalmi szokásain belénk sulykolták, hogy a hitnek ereje van és a hitetlenség és a kritika is rossz dolog. Pedig ez egy téves dogma, legenda, mítosz vagy akár babonának is nevezhetném. Hiszen a mai világunk vívmányait éppen a hitetlen embereknek köszönhetjük, akik nem hitték el, hogy valamit ne lehetne megvalósítani. Nem hittek az addig beléjük nevelt dogmákban, hanem túlléptek rajta. Vagy egyszerűen, ahogyan Albert Einstein írja: Tovább »

A bibliai Isten és Sátán egy és ugyanaz

Miért is írok erről? Mert az egészséges és pozitív gondolkozáshoz hozzátartozik az emberi butaságainkkal való szembenézés és leszámolás képessége is. Hozzátartozik tehát, hogy a múltbeli tévedéseinket belássuk és változni akarjunk. Az ilyen-olyan hívő ember sajnos olyan mint a szerelmes ember, tudatszűkült állapotban van. Tovább »

Kiszínezett Jézus - Ünnepeljük?

Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen létezett, személyük történelmi tényszerűség, Jézus élettörténetét úgy lopkodták és ollózták össze korábbi korok vallásaiból és mítoszaiból. Tovább »

A hívők, vagy a nem hívők vannak többen?

Sokszor elhangzik, szerintem sokakat megtévesztő ideológiai propagandaként, hogy a hívők vannak többen. Nekem ez sehogyan sem logikus. Tovább »

Tudásod Legyen a Hited

Albert Einstein sajátos világnézettel rendelkezett, amely nem volt a hagyományos értelemben vett istenhívő, sem ateista. Részlet A. Einstein 1946-ban írott önéletrajzából: "A hajszából az első kivezető utat a vallás mutatta, melyet a hagyományos nevelő-oktató gépezet minden gyermekbe beleplántált. Tovább »