szabadság

A Boldogság választása

A Boldogság választásaVajon mi is a boldogság valójában? Sokan foglalkoztak már és foglalkoznak napjainkban is ezzel a kérdéssel, nem csak magánemberek, hanem orvosok, kutatók, tudósok, spirituális tanítókés vallási vezetők is.
Azt hiszem, amióta az ember két lábra állt és elkezdte az „ösztönein” kívül az intelligenciáját is használni, azóta merül fel újra meg újra a kérdés: „Mi a Boldogság?”.
Lélektani szempontból talán Dr. John A. Schindler fogalmazta meg a legpontosabban, szerinte a boldogság „Olyan lelki állapot, amikor a gondolataink Tovább »

Meghívó Gyakorlati Önismeret Tréning Kurzusra

MEGHÍVÓ

Sok szeretettel várunk mindenkit

PrAkash és Arun Nectar ’Gyakorlati Önismeret Tréning’ Kurzusára

2008. november 15-16. Tovább »

Szülési szabadság

Szülési szabadság:

Szeretettel: Örökös Boldogság
A szeretet mindent áthat....
Mosolyogj drága Magyarország :)

Az élet kereke

élet kerekeAz emberi élet minden problémája: a szeretet és szabadság. Ez a két legfontosabb szó az emberi nyelvben. Nagyon könnyű választani közöttük: a szeretetet választani, és lemondani a szabadságról, de akkor mindig kísérteni fog a szabadság, és elfogja pusztítani a szeretetedet. Úgy tűnik majd, hogy a szeretet a szabadság ellen van.

- Hogyan hagyhatnád el a szabadságod? Tovább »

A szabadságról

szabadságNapok óta a szabadság témaköréről elmélkedek. Ott kezdeném, hogy mindannyian szabadnak születünk. Igen ám, de kezdődik az óvodás korral, amikor a nevelők szépen kezdik a szárnyainkat törögetni. Ehhez az óvónéni segítséget kér, ráadásul a szülőtől. Ez a történet szépen folytatódik az általános iskolában, aztán a középiskolában, a felsőfokú intézményekbe és nem utolsó sorban a multinacionális cégeknél.

Azt tapasztalom, hogy folyamatosan Tovább »

Érzelmek

ÉrzelmekRejtelmes, ám mégis érdekes és izgalmas világ az Érzelmeké. Tudósok sora kutatja szakadatlanul a természetüket és hatásukat az egyén életére és környezetének alakulására. Akik pedig már ismerni vélik a Vonzás Törvényét és a Tudatos Teremtés működésének „titkát”, azok mind pontosan tudják, hogy a Teremtés folyamatában különleges jelentőségű szerepe van Érzelmeinknek.
De mik is ezek az Érzelmek, hogyan jönnek létre, mi a jelentőségük és hogyan tudjuk őket befolyásolni, ha tudjuk egyáltalán, és milyen formában jelentkezhetnek, hogyan ismerhetjük fel őket? Két oldalról fogom most egyszerre közelíteni ezeket a kérdéseket. Az egyik oldal a talán „földhözragadtabb”, a magatartástudomány, a pszichológia oldala, a másik pedig a spirituális, „földtől elrugaszkodottabb” oldal. Tovább »

Kapcsolatok és megállapodások

szabadság és kapcsolatA legtöbb kapcsolat azért nem működik tökéletesen, mert nem vagytok tisztában azzal, hogy a teremtés többnyire elsőrendűen egyéni cselekedet, és csak időnként alkottok, teremtetek meg bizonyos dolgokat együtt, közös erővel.

Gyakran előfordul, hogy amikor egy másik emberi lénnyel kialakítasz egy kapcsolatot, tönkreteszed azt a szabadságot, amelyre lényednek alapvetően szüksége van. Azzal, hogy elvárod a másiktól, hogy ezentúl ugyanúgy gondolkozzon, Tovább »

Az Ego Illúziója

Az Ego Illúziója Megszületsz!
Kezdetben minden egy kicsit furcsa. Túl erősek a fények, túl hangosak a zajok, túl félelmetes a körülötted lévő élőlények és tárgyak mérete... Ám mégis valahogy izgalmat keltő és hívogató az egész létezés. Annak a szép arcú lénynek a kebléből ismerős hang szűrődik kifelé, amikor lehajtod rá a fejed. Mintha a csúnyább arcú érintése is ismerős lenne valahonnan... De kik ezek a többiek, mi ez az egész? Fogalmad sincs, hol lehetsz egyáltalán.
Elindulsz hát, hogy felfedezd Önmagadat és a téged körülvevő Világot!
A szemed elé emeled a kezed és hosszasan nézed. Majd kinyújtod a fejed fölé függesztve himbálodzó, csilingelő tárgy felé. Milyen gyönyörű és milyen érdekes! Kár, hogy nem éred el...
Pedig olyan nagyon szeretnéd... Tovább »

Utazás

Tegnap véget ért a szabadságom. Nagyon jó volt kilépni a taposómalomból. A megszokottból. Vmi másba. Tovább »

Négy ember a sivatagban - avagy a döntés a Te kezedben van

Tóbiás: Történetünk azzal kezdődik, van négy ember a sivatagban, és mindegyikük önként bebörtönözte saját magát. Ezek az emberek a semmi közepén tengették életüket, ahol a nap minden nap sütötte a bőrüket.

Az egyikük egy cölöphöz kötötte magát, ami mélyen a talajba volt süllyesztve. Erről a magas cölöpről egy lánc fonódott emberünk bokájára. A lánc körülbelül két méter hosszú volt. Nem tudott onnan elmenekülni, a bokájára béklyózott lánc következtében. Minden alkalommal, amikor megpróbált onnan kiszabadulni, rájött, hogy a lánc egy helyben tartja őt.

A második embertől nem messze szintén állt egy talajba süllyesztett cölöp, Tovább »

Szabadulj ki a börtönödből

Az elméd az aki bezárja a körülötted lévő összes csodát, amit a teremtő ajándékba adott. Nézzél ki a rácsokon, tágítsd ki a világodat. Gondolj arra, amit szeretnél, szerezd meg....
Minden a Tiéd, hiszen minden a teremtőé. Ő és Te EGYEK vagytok.

Gondold végig eddigi életedet, mire emlékszel szívesen. Mennyire színes volt. Gondolj egy színre. Ez a SZABADSÁG és a LEHETŐSÉG színe.
Gondold végig a többi élményedet, és válassz ennek is egy színt. Hát ez a börtönöd színe.
Melyiket választod?
Most tudsz választani. Válaszd a SZABADSÁGOT, válaszd a LEHETŐSÉGET. Tovább »

Aranyszőrű Táltos Paripám...

Népes családunkba nemrég beköltözött két csodaszép táltos, arany szőrük és gyémánt sörényük ragyog a fényben ahogy boldog szabadságban száguldanak velünk virágos mezőkön át.... Kincsőét Napfénynek, az én drága lovacskámat pedig Napvirágnak hívjuk, és már tombol a szerelem közöttünk....Mindig elénekeljük nekik: Tovább »

Gondolataink irányítanak

titokValahányszor elindulsz otthonról, emeld fel a fejed, idd be a napfényt, köszönsd mosolyogva barátaidat. És mindenkihez legyél kedves! Dönsd el határozottan, mi a szándékod, azután pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos Cél, amit kitűztél magad elé, és akkor egy idő után észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek.

Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz! És ez a gondolat óráról-órára, egyre jobban átalakít majd, hogy saját eszményeidet megközelítsd. Tovább »

Érzelmeink jelentik a kaput a lelki békéhez...gondolatok Brandon Baystől...

"Ha megnyílsz valamely érzelem szívében,
rátalálsz a keresett békére.
Az érzelmek a legjobb barátaid.
Ők jelentik a kaput a lélekhez" Tovább »

Mindig emlékezzetek, hogy a szeretet a kulcs.....

" Mindig emlékezzetek, hogy a Szeretet a kulcs kedveseim. A szeretet tár ki minden ajtót Önmagatokhoz, és a Szeretet megtestesülésén keresztül juthattok el a legmagasabb szintre a határtalan szellemi szabadsághoz. "
Adama Telos
Szeretettel:Évi