félelmek legyőzése

Napsütéses jó reggelt!

Tegnap este sírtam egy kicsit...mert miért ne....pocséknak éreztem magam...pár pillanatig...így Zsófia bőgött, mint egy kislány...néha az is kell, ahogy sokan írták már itt. :-) Mára jól vagyok...csodásakat álmodtam, benne volt a Nővérem, "Ő" kedves hölgyek, kutyuskák...szép park...és én pedig örömmel, nyugalomban üldögéltem a parkban a fűben.... Tovább »

Pacsmagok

guernicaApa és fia egy festmény, a Guernica előtt állt.
A kép rémületbe ejtette a srácot, aki előbb csak elfehéredett, utóbb csendesen sírva fakadt.
Az apa látta a történteket, de meg se moccant - háta mögött fejcsóválva súgtak össze az öregasszonyok. Nem sok idő kellett,hogy egyikük fogadatlan prókátorrá váljon: a nő nagymamás gügyögéssel, csokoládéval a kezében indult megvigasztalni a gyermeket, de az erő, mi a férfi tekintetéből vágódott felé, úgy sodorta el, mint száraz levelet a viharos őszi szél. Tovább »

Kisvakond stratégia

kisvakondKisgyerekes anyukaként én is ügyelek arra, hogy csemetémnek megfelelően adagoljam a média világát. Így hát nincs kábeltévénk, hogy még csak véletlenül se essünk kísértésbe, hogy akármi előtt ott felejtjük magunkat. Vannak viszont meséink, mesesorozataink. És mennyi mindent meg lehet tanulni a mesékből! A Kisvakond például megmutatja, hogyan használd a titkot, hogyan haladj az áramlattal (flow) és hogyan élj, hogy boldog legyél. Tovább »