színek

Fénytudatosság.

Fénytudatosság.
Valamikor régen kérdezték mi van a tudatosság után, a válaszom a fénytudatosság, de miként képzeljem el arra nem volt még válaszom. Tovább »

Gyógyító színek

Az elmúlt napokban beleolvastam "Halzer Györgyi-Harcos Katalin-Vámos Rita: Koncentráció javítás" című könyvbe. Kiemelnék belőle egy rövid részletet, amely kifejti a színek lehetséges (gyógyító)hatásait elsősorban lelki -és szellemi területeket érintve. Természetesen mindezek közvetlenül hatással vannak a fizikális testünkre is.

Vegyük sorra a színkör egyes elemeit!

Fehér: őszinteség javítása, a test elektromos mezejének védelme, segítség a berögzült viselkedés ellen, szellemi képességek fokozása, társadalmi megítélés javítása. Harmonikus kiegészítője: a fekete Tovább »

SZÍN-kódok

Habár valójában színek nincsenek, azonban a fénytörés hatására mégis beszámolhatunk olyan vizuális érzékletekről, amelyek során színészleleteket különböztethetünk meg; pirosat, kéket, sárgát, lilát, zöldet, narancsot, fehéret, feketét stb.

A színek évszázadok óta szimbolikus jelentéssel bírnak. Igaz, hogy társadalmanként, kultúránként, koronként változhatott, hogy melyik színhez milyen jelentéstartalmat kapcsoltak, ám lényegét tekintve megfigyelhetünk közösséget ezek között. Tovább »

Címkék:

Színes kövek

"VÖRÖS
(Gyógyító kövei: vörös korall, gránát, vörös jáspis, rubin, mookait)

Dinamikus szín energiát, aktivitást, forróságot, tüzet sugároz, az új születésére sarkall, felébreszti a tehetséget. Általában az aktív, életvidám emberek színe, az eltökéltséget, az akaratot, a szenvedélyt, a bosszút, a haragot, az érzelmek erősségét jelképezi. A visszahúzódó, passzív, életunt emberek elutasítják. A vörös kövek a bennük lakozó tűz erejét fokozzák, hogy életútjukon kitartóan és bátran mehessenek tovább. Tovább »

Címkék:

A színek kavalkádja

Alkyoni Papadaki:
- Milyen színű a szomorúság? – kérdezte a csillag a cseresznyefát, és megbotlott egy felhőfoszlányban, amely gyorsan tovább szaladt.
- Hallod? Azt kérdeztem, milyen színű a szomorúság?
- Mint a tenger, amikor magához öleli a napot. Haragosan kék.
- Az álmoknak is van színe?
- Az álmoknak? Azok alkonyszínűek.
- Milyen színű az öröm?
- Fényes, kis barátom. Tovább »

Címkék:

Színek jelentése, hatásai

A szakemberek szerint környezetünk, ruháink és munkaeszközeink színének módosításával megváltoztatható az agyban felfogott fényenergia, és ez segíthet fizikai és mentális problémákon. A színekkel való gyógyítás leghíresebb képviselője az angol Théo Gimbel.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a különböző színek különféle hangulatokat váltanak ki belőlünk. A színterápiában a színek gyógyító, stimuláló hatásait használjuk ki. A színek gyógyító és közérzetjavító hatása megsokszorozódik a színterápia használatával. Pótolja az elveszett energiát, javítja a memóriát és az ellenálló képességet, oldja a stresszt, enyhíti az emésztési panaszokat, élénkít, frissít, fiatalít. Tovább »

Színeket...

"színeket festek a szívedre,
minden szín egy vallomás,
lassan elkészül a remekmű,
s boldog leszel, talán..."
♥ L.I. ♥

Címkék:

A titok

A titok (egy kedves idegennek ajánlom :-)

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy különös ország. Minden szürke volt benne. Szürke az égbolt, és szürkék rajta a felhők. Szürke a rét, és szürkében nyíltak a virágok. Szürkeség uralta a kapcsolatokat is. Minden lapos volt. Nem volt kirobbanó öröm, korlátokat túlszárnyaló remény, de hiányzott a fájdalom sötétje is, a miértek időnként kínzó tengere - csak csüggedés. Tovább »

Neked hogy tetszik? Kékben vagy bordóban?

Kedves Látogatók, kedves Secretfalva! Amikor ősszel az eredetileg bordó Secret oldal "bekékült", a megújult oldal kapcsán kapott szép dicséretek mellé sok hideget is kaptam (persze számíthattam volna rá, hisz kék lett az oldal), és akkor tettem egy ígéretet, hogy a dizájn kapcsán egy meglepetés készül. Az ötlet kézenfekvő volt: legyenek választható színek, hogy mindenkinek jó legyen! Most készültünk el vele...

Mától a "hivatalos" Secret szín újra az eredeti bordó, de mellette választhatóan az új kék szín is megmaradt, így mindenki eldöntheti, hogy milyen színben kívánja látni a Secret oldalt! Tovább »

Kedves pozitív mese:-)

“…Így volt ez bizony lelkecském, s így van azóta is. Háromféle ember él a világon: a rontó-ember, a gyűjtő-ember és a látó-ember. Te látó-ember leszel, ugye?

Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen. Mihelyt a fák alá belépsz, és felrebben előtted az első rigó: akkor már tudnod kell, hogy az erdő észrevett. Tovább »

Tavaszi ajándék

sárga virágA réten megszűnőben volt a homály. Ahogy a nap első sugarai megjelentek a fák között, a fűszálak között megbúvó enyhe köd is föloszlott. A leveleken, a virágok szirmain, megcsillant a harmat, és ahogy növekedett a fény, ragyogni kezdett minden. Az egész rét együtt ragyogott néhány percig, aztán a harmat is elillant.
Egy pillanatra a csalódás szomorúsága jelent meg a levegőben, de hamar kiderült, hogy nincs ott semmi keresnivalója, el is tűnt.
A rétet ezernyi virág és mindenféle más növény borította. Színek és formák hihetetlen sokasága, maga a szépség, a báj, a kellem kínálta magát, Tovább »

Kaméleon

kaméleonEgy kis vidámság, a színek játéka!

Érdekes, hogy egy állat a környezetéhez alakul és felveszi a színeket úgy, hogy nem is látja!

Hihetetlen...

Tovább »

Címkék:

Piros, sárga, zöld

Van egy titkunk a három éves bőlcsis nagyfiammal.

Olyan titkunk, amit minden reggel belekiabálunk a nagyvilágba : PIROS, SÁRGA, ZÖLD !!!
És az arca ragyog…

Elárulom Neked, miről van szó. A közlekedési lámpák színeiről.

Ennek örülünk ennyire minden reggel.

Mikor éppen csak felébredt, félig alszik Tovább »