indián

INDIÁNTÁNC (a szavak között)

A kislányom csoportja az óvodában az indiánokról tanul. Természetesen, mint jó szülő, az Interneten a változatosság kedvéért az Indiánok után kutattam. :)
Igazából most fedeztem fel, hogy mennyire egyszerűen, érthetően, és bölcsen fogalmaztak meg mindent. Azt nagyon sajnáltam, hogy tanító meséből mindössze kettőt találtam, főleg azért, mert tényleg lényegretörően fogalmaz meg értékeket. Tovább »

Mire figyelsz?

Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a nem indián barátjával.
A New York-i Times Square környékén jártak. Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon. Tovább »

Címkék:

Lelked a barátod

2009 angyali üzenetNem kis feladatra vállalkozol, ha a saját lelkeddel barátságot akarsz kötni. Ha az egód és a magasabb Én-tudatod között szeretet-viszonyt akarsz kialakítani. Vagy ahogy manapság mondják: ha önmagadat meg akarod szeretni. Hasonlít ez a vadló befogásához és megszelídítéséhez, melyről gyönyörű vallomást olvastam az észak-amerikai prériindiánoktól. A vadlovakkal ugyanis nem lehet barátságot kötni.Nem akarnak. Nagyon nem akarnak. Rettegnek tőle. Menekülnek előle.
Meg kell tanítani őket - így mondják - a "jót akarni." Tovább »

Egy öreg indián gondolatai

Egy öreg indián verseEgy öreg indián gondolatai
„Nem érdekel, miből élsz. Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni vágyaiddal. Nem érdekel hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelemeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy. Nem érdekel, milyen bolygók köröztek holdad körül. Azt akarom tudni, hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál –e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom. Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e Tovább »

Egy idős cseroki indián az életről mesélt az unokájának. . .

Egy idős cseroki indián az életről mesélt az unokájának. . .

"Küzdelem zajlik a bensőmben. " mondta a fiúnak.

"Rettentő harc ez, két farkas vívja egymással. Tovább »