Rendező

"Színház az egész világ!" avagy, mese gyerekeknek a Sikeres Életről

- Anya! Mi az, hogy Sikeres Élet? – kérdezte 4 és fél éves kislányom egy napsütéses délutánon!
- Kicsim, emlékszel, amikor színházban voltunk? – kérdeztem hirtelen!
Hevesen bólogatott, de láttam buksiján, hogy fogalma sincs, hogy hová szeretnék kilyukadni, miért hoztam fel azt, amikor elmentünk egy gyerekelőadásra együtt. Odaültettem az ölembe, és folytattam: Tovább »

Szalontüdő

Most hogy Tarr Béla nyerte meg a Berlini filmfesztiválon az egyik ezüst medvét, sok helyen lehet olvasni a magyar film legújabb sikeréről. És tényleg, több évtizede nem hozott el magyar film ilyen nemzetközi elismerést, úgyhogy ezúton gratulálok Tarr Bélának, örömmel látva a sikerét, melyet a film neki, és ezzel együtt az országnak is hozott. És ennek apropóján - mivel most mindenki a Torinói lóval van elfoglalva - elővettem egy korábbi nemzetközi filmfesztiválon elért magyar sikert: Szirmai Márton rövidfilmje kötelező darab, mindenkinek, aki még nem látta. Tovább »

Tiéd a főszerep

főszerepKépzeld el, hogy egy hatalmas színház színi igazgatója vagy és éppen egy olyan darabon dolgozol, aminek Te vagy az írója, rendezője és főszereplője is egyben. Sőt, még a szereplő válogató szereposztó is Te vagy és kedvedre válogatod a darabodban megjelenő szereplőket, és Te felelsz a díszletért is, melyben az egész darab játszódik.

Ha valami nem tetszik a darabban, bármikor átírhatod az egészet. Bármikor változtathatsz a szereposztáson, tetszőlegesen építheted fel a különböző karaktereket és azok változásait, beleértve a sajátodét is. Bármikor építhetsz be Tovább »