ítélkezés

Mert véleménynek lennie kell!

Mondhatod, hogy mindaz, amit olyan gyakorta hangoztatok, most még sincs jelen… miszerint sem Isten, sem mások dolgával nem kell foglalkoznunk, hiszen csak a mi dolgunk igazából a MI DOLGUNK. Ha tényleg tartom magam ehhez az elvhez, akkor gondban leszek, mert nehezen fogom folytatni a blogolást. Miért? Tovább »

Ne ítélj!

A doktor sietve érkezett meg a kórházba. Telefonon hívták be egy sürgős műtét miatt. Gyorsan átöltözött, bemosakodott és elindult a műtő felé. A váróteremnél találkozott a műteni kívánt fiú édesapjával.

„Mi tartott ennyi ideig? Miért nem jött be időben dolgozni? Nem tudja, hogy a fiam élet és halál között van? Nincs Önben egy csepp felelősségérzet sem?” – kérdezgette mérgesen az apuka. Tovább »

Ne ítélkezz, és nem ítéltetsz!

Hányszor találkozunk életünk során, amikor valaki másról, más életéről mond véleményt, ítélkezik. Pedig ehhez senkinek nincs jogosultsága! Senki nem tudhatja, hogy egy másik ember milyen tanulnivalót vállalt magára, és éppen miért abban az adott élethelyzetben él. Azt pedig végképp nem, hogy az a szituáció számára megfelelő-e, avagy sem. Nem tudjuk, megítélni, hogy a másik ember számára, a kívülállóként hamisnak látott világ mennyire igaz, vagy éppen hazug. Csak az illető Önmaga tudhatja, Ő éli a mindennapokat, Ő alakítja az eseményeket jobbra, vagy éppen balra. Tovább »

A gyors ítélkezés csapdája

Sosem lehet tudni, hogy a rossz, milyen jót, illetve egy látszólag jó milyen rosszat takar. Mielőtt bármiről ítéletet mondanál, gondolj az öreg kínai paraszt történetére...
Címkék: ítélkezés, csapda, barát, szeretet, háború, jó, rossz
Egy öreg kínainak olyan csodálatos fehér lova volt, hogy az ország leggazdagabbjai irigykedtek rá. Valahányszor sok pénzt ajánlottak fel neki a lóért cserébe, az öregember csak a fejét rázta.
– Nem, nem. Ez a ló sokkal többet jelent nekem, mint egy állat, ő inkább barát, nem adhatom el.
Egy napon a ló eltűnt. Az üres istálló előtt összegyűlt szomszédok máris ítélkeztek: Tovább »

Mi történik valójában a pletyka által?

pletykaA pletyka a megítélés rögzítése, ítélkezés. Valódi fekete mágia. A paraziták Kánaánja.

Az egység tudatosságban minden létező ugyanannak az egy Istennek a részei. Az Isten benne van mindenben, tehát te is az vagy. Szóval minden létező maga az Isten. Amikor megítélsz valakit valamiért, önmagad részét ítéled meg. És az a tudattalanság, a sötétség. A létezésnek arról kellene szólnia, hogy kisugározd a fényedet, a szeretetedet, a csodálatodat, mindenre és mindenkire. A pletykálkodás viszont lezárja ezt a fényt, és ezáltal a pletykálkodó, és a pletyka tárgya sötétségben marad. Tovább »

Ítélkezés

itélkezésA napokban nagyon sokat gondolkodtam ezen a fogalmon. Miért van az hogy naponta több tucatszor ítélkezünk, holott az ezzel társult élmény negatív érzelemmel jár. Mikor ráébredünk a tudatunkra, akkor eldöntjük, ezentúl úgy élünk hogy boldogok legyünk. Hiszen mikor újra ezt az anyagi világot választottuk, akkor ez volt az elsődleges célunk, valamint felemelni másokat, folyamatosan fejlődni és növekedni.
Ítélkezés.......
Mióta ráébredtem tudatomra, egyre jobban érzem magam. Nem nézek olyan műsorokat, melyek rosszérzéssel töltenek el, a régebben konfliktusként kezelt helyzeteket próbálom megértéssel fogadni, hiszen ha nem igy lenne, akkor saját magamra lehetnék dühös. Tovább »