önvaló

Önvaló

Igazi naiv lélekként,
A végső választ keresvén,
Elmém labirintusában elveszvén,
Gondolatok közt repkedvén.

Az igazi titkot kutatva,
Kukucskálok jövőbe, s múltba,
Pedig az igazi titok semmi más,
Mint tudni, hogy nincs tudás.

Te nem az vagy, kinek gondolod magad,
Mert Te a gondolataid mögött vagy,
Ne hagyd, hogy az elméd tévútra vigyen,
Önnön bensődtől messzire vezessen! Tovább »

Címkék:

Érzések

érzésekAz egyik legkedvesebb mondatom volt eddig az, hogy „Legyen úgy, ahogy Nekem a LEGJOBB”, a másik pedig: „mindig a legmegfelelőbb időben”.
Mivel hiszek abban, hogy a fensőbb Énem, az Önvalóm tudja legjobban hogy mi a legjobb és mikor, ezért meghagytam azt a szabadságot és szabad akaratot, hogy minden úgy legyen, ahogy számomra a legjobb. Aztán ma délelőtt az egyik fehérvári Tovább »

Az elkülönülés törvénye - Deepak Chopra

Deepak Chopra"Az élet hatodik spirituális törvénye az Elkülönülés törvénye. Ez a törvény azt mondja ki, hogy a fizikai világegyetemben bármi megszerezéséhez, fel kell hagyni az utána való sóvárgással. Ez nem jelenti, hogy fel kell adni a szándékot a vágy megvalósítására. A szándékot ne adjuk fel és ne szűnjünk meg vágyakozni. Az eredményhez való görcsös kötődést kell feladni.
Ez hatalmas erejű lépés. Az eredményhez való görcsös kötődés feladásának pillanata, és egyidejűleg az összpontosított, de az eredménytől magát elkülönítő szándék együttesen megteremti a vágy beteljesülését. Tovább »

Zűrzavar

Igazából a cím sem teljesen helytálló,hiszen úgy érzem,persze,zűr az van jelen helyzetben.Vagy az életem egy részén/bár ugye minden mindennel összefügg/.Lehetne mondanom,hogy zűr.Zavar?Nem kellene.Igazából vannak ritka másodperctöredékek,mikor oly szinten felül tudok emelkedni saját gondolataimon,hogy az adott történés és azok vonzatai "csak" egy "dolog"- nak tűnnek.Tart Tovább »