idő

Térlátás

Kitudunk lépni az időből, számtalan példát tudunk rá mondani és megélni miként sikerült. Hiszem hogy kitudunk lépni a térből is, a fények itt másképpen változnak meg, mert míg az idő kilépésben fehér szín és fehéres ködgomolygásban vagyunk, addig a térkilépésben már a színeink más jellegét tudjuk látni és érzékelni. Tovább »

Időhatékonysági technikák, amelyek garantált extra szabadidőhöz juttatnak!

Egyik kedves barátom, Pongor-Juhász Attila az elmúlt napokban mutatta be "Az Időmilliomos Vállalkozó" című könyvét. Én sokat olvasok, tényleg rengeteg könyvem van, mert hiszek abban hogy a könyv fejleszti az elmémet, kreativitásomat - míg a TV csak rontja... Idén is túl vagyok már egy tucat könyv olvasásán, de olyan mély benyomása, hatása, eredménye idén még egyik könyvnek sem volt rám, mint ennek! Képzelheted, hogy miért ajánlom: ez a könyv IDŐT takarít meg Neked is, vagyis ha úgy veszem, az életedet hosszabbítja meg...! Az idő mindenki számára fontos, épp ezért nézz bele, mit tudhatsz meg. Tovább »

Végre van időm!

Sziasztok!

Három évvel ezelőtt minden nap, napi 8-13 órákat dolgoztam és alig maradt időm önmagamra és a családomra.
Aztán egy kedves ismerősömtől kölcsön kaptam a Titkot. Pár héten belül sok minden megváltozott az életemben. - természetesen pozitív irányban. Tovább »

Címkék:

Az idő, ahogy ti érzékelitek, puszta illúzió

"Az idő, ahogy ti érzékelitek, puszta illúzió, amelyet érzékeitek hoznak létre. Arra kényszerítenek, hogy az eseményeket egy bizonyos módon érzékeljétek, de az események a valóságban nem ilyenek. Tovább »

De ja vu, amit már átéltem – járjuk ezt körbe ezúttal lélektudatosan!

Mi lenne, ha a de ja vu-érzés magyarázatát nem az agyban, nem a memóriában keresnénk, hanem a pszichében, a lelkivilágunkban?
Most, hogy már igen pontosan feltérképeztük az ember lelkivilágát, több lehetséges úton indulhatunk a de ja vu okát illetően. Tovább »

Időmenedzsment (re :))

Köszönetnyilvánítás: Pipacskának, aki segít megtapasztalni a magasságokat és a mélységeket! :)

Mottóm a témában: "Mindenre van minőségi időm, amire szeretném.

Az alábbi 10 tipp segítségével hatékonyan fejlesztheted az idővel való gazdálkodásod. Grátiszként minden tipp mellé olvashatsz egy találó idézetet.

1. Ne keverd össze az elfoglaltságot a produktivitással. Az igazán termékeny emberek gyakran kevésbé elfoglaltak, mint azok, akik túlhajszolják magukat. Tovább »

Címkék:

Búcsúzó...

Se szeri, se száma a neten, olvashatjuk naponta az okosítani próbáló tanmeséket. Rendre elolvassuk őket, és sóhajtozva megjegyezzük, mennyi igazság van bennük, majd rohanunk változatlanul tovább.

Aztán eljön egy pillanat, hogy megakad a szemed néhány soron, hirtelen nem látsz a könnyektől. Nem érted, fel sem fogod, ami történt...

Csak annyit kérdezel, hogy miért... és eszedbe jutnak a mesék igazai. Tovább »

Minden úgy van jól ahogy van

Semmit ne erőltessünk. A lényeg, hogy minden megy magától és minden idővel bekövetkezik. Ha nem az életünkbe való és mi mégis megtartjuk, akkor is ki fog esni egyszer, csak később. Ha oda való és elküldtük, vagy elment, úgyis visszatér.

Szóval nincs olyan, hogy jó vagy rossz döntés. Ami az életünkbe való, az ott lesz, ami nem, az egyszer eltűnik...... ilyen egyszerű! :) Tovább »

Címkék:

Lassú tánc

Most valahogy úgy vagyok, mint a vasalással. Amikor már rászánom magam, akkor utána már megy, csak az a kezdőlöket… Néha az hiányzik. Pedig tényleg olyan sok téma hever szerteszét, talán ez is az oka, hogy az ember figyelme osztódik, mint ahogy a sejtek teszik.

Innen kap egy impulzust, meg onnan, itt egy gondolat befészkeli magát, amit tovább kellene szőni, ott egy másik, ami megnyitja a képzeletemet és a sok kis apró szál már labirintussá növi ki magát. Tovább »

Címkék:

az idő illúziója...

azt gondolom, az idő vagy a pillanat hosszát mindig a nézőpont határozza meg.
szerintem az is, hogy milyen töltete volt az adott pillanatnak...
hogy hogyan élted meg.

egy érdekes film, az idő illúziójáról:

jó szórakozást. :)

Címkék:

Tudjátok mindketten...

...Néha elég egy pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki. Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem. Csak van valami. Találkozol valakivel, nem kell semmit mondanod. Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreked az arcodon. Tovább »

Találkozás egy angyallal

Találkozás egy angyallal
2011.05.23

Már régóta szenvedett, szinte már hobbiszinten táncolt a halál tornácán, hol kevésbé, hol jobban. Nem találta a helyét a világban. Akkora fájdalmat kapott, s oly nagy sebet hurcolt magával, hogy ő maga is úgy gondolta, addig kéri fel a halált a keringőre, míg az egyszer elfogadja, s végleg vége lesz mindennek. Tovább »

MEGHÍVÓ: Rendkívüli Hahota Jóga foglalkozás a Szemlő-hegyi-barlangban

Aranyosi Ervin: Gong és Nevetés a barlangban

A természetnek lágy ölén.
egy barlang mélye vár reád.
Egy csodás megtapasztalás,
hol elcsendesül a világ.

Egy percbe süllyed az idő.
Eggyé válik a hang, s a csend.
összeolvad a múlt, s jövő,
az odafent, s az idelent.

A komolyság, s a nevetés,
a valóság, s az álmaink.
Elcsendesül a szívverés,
s a tükörképed rád kacsint. Tovább »

Időgazdálkodás "nagy" átverése!

Milyen sokan rohangálnak, szeretnének minél több feladatot megoldani ugyanazon idő alatt. Fontossági sorrendet állítanak fel és összezsúfolják a mindennapokat. Csinálnak, csinálnak megállás nélkül, kifulladásig. Az idő "statikus" mindenkinek ugyanannyi van belőle. Egy nap 24 órából áll, viszont van amikor 50 óra is kevés lenne. Tovább »

Hmm...

Ahhoz képest, hogy lételemem az írás, első bejelentkezésem óta jó pár hét telt el, mire újra billentyűt "ragadtam". De! Naponta benéztem, gyors olvasást rendeztem és máris repültem tovább. Most van kb. 10 percem és gyorsan kapcsolatba lépek Veletek.
Egyszer, egy kisvárosi élet után elköltöztem gyönyörű természeti adottságokkal megáldott fővárosunkba, és az első héten gyakran hitetlenkedtem. Amerre néztem mindenhol siető, rohanó embereket láttam. Tovább »