vita

Egy születésnap margójára

Mivel napokon belül itt a születésnapod, most ebben a formában köszöntelek, mivel személyesen nem áll módomban.
Azt gondolod talán, hogy haragszom rád mivel volt egy vitánk pár hete, azóta alig van kommunikáció köztünk, akkor is röviden, tőmondatokban. Pedig nem kellene így lennie. Én nem RÁD, hanem ÉRTED haragszom! Ezt azonban tisztázni kellene, és pillanatnyilag nincs kivel. Tovább »

Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?

Ma olvastam ezt a cikket, megragadott, így megosztom Veletek:

Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak egymásra. Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:

"Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?"

A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta:

"Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat." Tovább »

A nagy szakrális kérdésünk még mindig az, hogy mikor és hogyan működik hibásan - negatívan - a spontán mágia?

Egy beavatási film azok számára, akik nem csak a pszichológiában jártasak, hanem a kauzális asztrológiában és valamelyest a metafizikában, szellemtudományban is. Érdemes többször is megnézni, mivel, mint minden kiváló műalkotás esetében, az ember mindig új és új felismerésekben részesül, új és új szellemismereti felismerésben lesz része általa. És mindezt azon túl is, hogy az agresszív szexuális-zavarokat (perverziót) okozó karmájától a tudománya segítségével megszabadulni (Az a pszichológiai analízissel teljesen feloldani) képtelen pszichiáter-nő lelki és testi vergődésében, egyértelműen az ártatlan (Őt legalább is, előzőleg nem bántó, sőt: őt még csak nem is ismerő) embereket és családokat bántalmazó és azok gazdasági, vagy morális tönkretétele érdekében internetes hajtóvadászatokat rendező, "Bántalmazás ellenes" és Bántalmazott-védelmezési" teóriái közötti vergődését, rejtett (spirituális) szado-mazochizmusából eredő vergődéseinek és konkrét vétkeinek a gyökereit ismerhetjük meg. Tovább »

Hogyan szüntessem meg a viszálykodást?

Az a problémám, hogy van egy barátom, akivel közösen belevágtunk valamibe, amit most már be kell fejeznünk. Ez egy hosszútávú dolog, és mindkettőnk részéről odafigyelést és egyetértést igényel. Alapjáraton teljesen jól kijövünk, kedveljük egymást, sőt, vonzódunk is egymáshoz. Tovább »

Gondolat futárok a hipotalamuszból

Nehéz elengedni az ezoterikus és spirituális "protokollt", hogy az ember lánya/ fia egy olvasható, esetleg tanító jellegű írást produkáljon.

Ha vicces- nem veszik komolyan.

Ha kedves és szeretetteljes- vagy túl csöpögős, vagy túl érzelgős. - Át lehet esni a szeretet másik oldalára? Ha igen, honnan tudjuk hol vagyunk? o__O Csak vicceltem. :D Tovább »

Címkék:

Két férfi, egy eset

Ezotéria vs. szkepticizmus

Két tudós, Hrasko Gábor biológus, a Szkeptikus társaság elnöke, és Balogh Béla, a népszerű és ismert ezoterikus szakíró és mérnökember minden héten vitát indít. A tudomány határterületeit vizsgálják meg, s míg Hrasko az akadémikus tudományos világ nézeteit védelmezi, úgy Balogh megpróbálja a határokat megnyitni a tudományos, ugyanakkor a jelenlegi skolisztikus elveket mégis kitágító irányok felé. Tovább »

egy idézet a vitáról

"Az egyik pillanatban még itt volt, a másikban már nincs sehol. Az egyik pillanatban még itt vagyunk, a másikban már el is távoztunk. És csupán ezért a röpke pillanatért mekkora hűhót csapunk: mennyi erőszakot, mennyi ambíciót, szenvedést, viszályt, haragot, gyűlöletet gerjesztünk! Csak ezért a rövid pillanatért! Tovább »

Címkék:

Ami rossz ma engem ért...

Ma veszekedtem a szerelmemmel....nagyon megbántottam, szenvedett, de mindvégig próbálta megmagyarázni nekem, hogy csak dühös vagyok és azért reagálom túl a dolgokat! És dehogyis akarok én elszakadni tőle...Igaza volt...és most szégyellem magam azért, mert aki a legfontosabb nekem, azt az embert bántottam meg...Hálás vagyok neki, hogy ennyi türelmet tanúsít irántam.... Tovább »

"Száz évig élek én"

száz évigAzt hiszem, ma megértettem valamit. Az a sok háború amit az ember vívott, az nem a vallások hibája, mint ahogyan azt folyamatosan hangoztatják. Nem is a politika. Kezdem azt gondolni, hogy a háború a vérünkben van, - ahogy a terminátor is megmondta. Kezdem azt gondolni, hogy ez tényleg így van. Hiszen mi a háború? Az egyik lehetséges végkifejlete a sok kis csúnya vitának.
Nem e emígyen van minden nap, minden órájában? Vitázunk, harcolunk a vélt igazságainkért, és a végeredmény Tovább »

Van-e ISTEN vagy nincs?

van-e istenAz ateista filozófia-professzor arról beszél a tanítványainak, mi a problémája a tudománynak Istennel, a Mindenhatóval. Megkéri az egyik új diákját, hogy álljon fel és a következő párbeszéd alakul ki:

Prof: Hiszel Istenben?
Diák: Teljes mértékben, uram.
Prof: Jó-e Isten? Tovább »

VITA

A vita nem mindenki számára jelenti ugyanazt.
A kiművelt, higgadt elmék számára izgalmas játék, melynek célja az igazság feltárása, a kusza és fegyelmezetlen elmék számára csata, amit meg kell nyerni, még ha az igazság bele is pusztul.

no comment....

Címkék:

Ma megértettem... :) Későn érő tipus vagyok.

Rengeteg csodával ismerkedem itt az oldalon meg. Mindannyian, mindenkor tanulunk, és vallom: amióta idejárok, röpke 5 hónap alatt, többet tanultam arról, hogyan kell élni, hogyan kell szebben, jobban élni, mint életem eddigi szakaszában együttvéve.

1x beszélgettem Kassai Csillával. Megemlítettem Neki, hogy a viszályt, nézeteltérést magánban kellene levezetni, még egymás között is, amire neki az volt a reakciója, hogy: idézem:- Édes Okina, az, ha más a véleményünk, és ennek hangot is merünk adni, nem szül viszályt! Ellenkezőleg. Békességet teremt. Elgondolkodtam szavain. Tovább »