gyülölet

Változások

Kellő önkritikával fordulok magam felé, ezért mindaz, amit most "hangosan" megfogalmazok csupán a saját véleményem, saját tökéletlen életem tükrében. Követtem el hibákat, mégis ha válaszolnom kéne arra a kérdésere, vajon mit tennék másképp, azt a választ adnám: semmit. Éppen ezért nem haragszom senkire, hiszen ezen az alapon magamra is haragudhatnék. Tovább »

Címkék:

Kortünet Mérgező érzelmek

A negatív érzelmektől a betegségig

Minden érzést gondolatok előznek meg. Ha kellemes, pozitív gondolataink vannak, az érzéseink is kellemesek lesznek. Szeretet, öröm tölt el bennünket – azonban fordítva is igaz: legyenek kellemetlen, negatív gondolataink, és úrrá lesz rajtunk a félelem, a düh. Tovább »

Címkék:

Gyökössy Endre: Recept Gyűlölet ellen

– Igehirdetésének egyik mondata hozott ide.
– Örülök, hogy eljött, foglaljon helyet, s mondja el, mi volt az a mondat.
– A félretett, az összegyűjtött harag felgyülemlik, és – azt hiszem, így hangsúlyozta – gyűlölet lesz belőle, s azt öli, aki gyűlöl, lassan, de biztosan. – Ugye Pál apostolt idézte: a nap le ne menjen a ti haragotokon!? Tovább »

Fájdalomtest

Akik olvassák Eckhart Tolle műveit, azok számára nem idegen a kifejezés; fájdalomtest. Tolle elég sokat beszél róla, de meglátásom szerint nem elég sokat, ugyanis gyakorlatilag a fájdalomtest itt a Földön mindenek oka, és főleg, mindenek ura.

Fájdalomtesttel minden ember rendelkezik. Van, aki kisebbet, van, aki nagyobbat cipel. Sokak szerint a szülés azért fájdalmas az anyák számára, mert nem csupán azt az aprócska, tündéri lényt szülik meg, hanem annak sokszor hatalmas fájdalomtestét is. Tovább »

Feltétel nélküli gyűlölet

A feltétel nélküli gyűlölet. Na? Erre mit lépünk? :)

Nem állítom, hogy mindig, de sokszor előfordult az életemben, ha nem találtam meg a választ a kérdésemre, akkor egyszerűen megfordítottam a kérdést, és máris közelebb jutottam a megoldáshoz. Tovább »

A vér kötelez!

Gyűlölöm, utálom, hányok tőle. Többet ne szóljon hozzám, ne nézzen rám, ne érjen hozzám. Hagyjon békén. Lépjen ki az életemből. Annyira utálom, hogy tehette velem ezt. Egy pici együttérzés sincs benne, kegyetlenül megalázott és semmibe nézett. Ígérget itt nekem fűt fát, én elhiszek neki mindent, és pont az ellenkezőjét csinálja. Több esélyt nem kap, menjen oda ahová akar. Nyugalmat akarok végre, nem egy ilyen "idiótát" aki ennyire nem tudja mit akar. Tovább »

Gyűlölet a szívemben

Úgy érzem erős gyűlölet van a szívemben. Annyian bántottak és gúnyt űztek belőlem hogy már nem tudom hogyan viselkedjek.
Gyűlölök mindenkit aki miatt szenvedtem akár egy percet is és kívánom hogy egyszer ők is ugyanígy szenvedjenek miattam ... Tovább »

Az élet ironiája.-avagy Barátságok=Hazugságok

Régóta figyelem az oldalt...úgy döntöttem klaviatúrát ragadok ...Mert itt a mélypont.

Fiatal vagyok még nagyon de rengeteg dolgon átmentem...És bevallom tudtom nélkül bevonzottam a rossz dolgokat magamnak... Tovább »