belső béke

"Ébredés"

2015 október 29.-e történése!

Azóta a nap óta készülök megírni azt különös reggeli "ébredést". Nem siettem el ez tény, de időt akartam hagyni magamnak is, hogy megérthessem mi is történt. Illetve tartottam tőle, hogy egyszer ennek is vége lesz, és minden visszarendeződik a régi megszokott rendben. De mi is történt? Még ma is furcsa amikor visszaidézem, és ezt sokszor megteszem! Tovább »

(Nem csak) 10 spirituális úton terjedő betegség

Hiszel vagy hiszékeny vagy?

Bármit eladhatnak nekünk, ha hiszünk benne. (Mert akkor gyakorlatilag minden működni fog! )

Neked ki súgja füledbe titkaid? Egy igaz barát? Vagy egy "segítő"? Tovább »

10 spirituális úton terjedő betegség

Találtam,gondoltam megosztom veletek,hátha valaki nem ismeri és segít eligazodni a káoszban.

......"Ha körbenézünk a világban, a spirituális életben éppen annyi útvesztőt találunk, mint az élet bármely más területén. Tényleg elhisszük, hogy ha valaki már öt éve meditál, vagy tíz éve jógázik, akkor ő már emelkedettebb, mint a többiek? Jó esetben egy kicsit tudatosabb a problémáira – egy kicsit.

Ez a gondolat indított arra, hogy az elmúlt 15 évben a spirituális utak zűrösebb részeihez szükséges józan ítélőképesség kialakításáról írjak könyveket – mint a hatalom, szex, megvilágosodás, guruk, botrányok, pszichológia, neurózisok. De ide tartozik még a fejlődni vágyó emberek tudás hiánya miatti zavaros motivációja is.
Utazásaim során spirituális tanítók százaival és gyakorlók ezreivel találkoztam. Szinte arcon csapott az a felismerés, ahogyan a spirituális nézeteinket, élményeinket és világképünket alattomos és észrevétlen módon, a szexuális úton terjedő betegségekhez hasonlóan “fertőzik meg” a fogalmi tévedések. Ezek a tévedések a spirituális elvekhez kapcsolódó éretlen hozzáállásunkban és zavart megértésünkben gyökereznek. Tovább »

Miatyánk másképp

Miatyánk, kicsit másként

- Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben…
- Igen?
- Ne szakíts félbe, imádkozom.
- Dehát megszólítottál!
- Én téged? Á, dehogy. Csak így szoktunk imádkozni. Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben…
- Már megint! Megszólítottál, hogy beszélgessünk, nemde? Miről van szó?
- Szenteltessék meg a te neved…
- Ezt komolyan gondolod?
- Mit gondolok komolyan? Tovább »

világomban minden rendben van...

ezt is most találtam érdemes nagyon megnézni, nekem nagyon jól eset... :)

Címkék:

Gyermeklelkű TESTI-MESE

Kedves Mindenkinek!

Kérlek Benneteket, segítsetek a szervezésben és küldjétek el ezt a linket (akár egy hír-, vagy körlevélben):

illetve, tudassátok az eseményt, akivel csak lehet! Segítségeteket köszönöm!

Ezúttal pedig szeretettel Meghívlak Benneteket is erre a Gyermeklelkű TESTI-MESE gyakorlatra! Tovább »

Elindultam

Úgyérzem elindultam szép lassan valamerre. Évek óta csak egy helyben toporogtam lelkileg (a torna tanár szerint még fizikailag sem fejlődtem), soha nem jutottam sehová.. mert féltem, nem volt bátorságom soha semmi újat kiprobálni, még akkor sem hogyha biztosítottak a teljes biztonságról és képtelenség lett volna kudarot átélnem. ÉÉNNNN???????? Neeeeem! Tovább »

Levél magamhoz, hogy emlékezzek

levél magamhozDrága Én!

Ahhoz, hogy minden számodra jó legyen, még sokat kell tanulnod. Ezért most leírom Neked, mikre figyelj az utad során!

Legfőként arra kérlek, fogadd el önmagad olyannak, amilyen most vagy. Ne félj ezt megtenni, nincs mit veszítened, hiszen, amikor csak kedved tartja, mindig lehetőséged van változtatni magadon. Addig meg az a legjobb, ha önmagad így szereted. Szeresd önmagad, úgy, ahogy vagy! Tovább »

Meditációról kezdőknek

Segítsük a kezdőket és egymást, hogy minél jobban elsajátitsuk a gonolataink lecsendesítésének a technikáját, és minél könnyebben megtaláljuk a belső békénket.
Kezdem egy jó tanáccsal: Tovább »

Zen gondolatok a belső békéről

zen gondolatokEgy
Vajon az alkohol vagy drog, amit fogyasztasz, békéssé tesz?
Sokan hiszik, hogy azok a pótszerek, amiket a testükbe tömnek, kulcsot nyújtanak a békéjükhöz.
A mesterséges kábítószerek ellazíthatnak. Feldobhatnak.
Ám ami művi, az művi.
Amint abbahagyod a szer fogyasztását, a békétlenséged visszatér. Az a béke, amire nem a saját bensődben leltél, sosem tarthat sokáig. Tovább »

Szörnyűzés - avagy a félelem

szörnyűzésÉrzed a gyomrod környékén, valahol fent. Érzed, hogy valami nem jó. Érzed, hogy benned van és nem tudod mi az, csak tudod, hogy ott van, jelen van és kínoz. Elsötétíti az elméd, borongóssá teszi lassan minden gondolatod, minden bizonytalan lesz. Magad is elbizonytalanodsz lassan... Egyre kevésbé hiszed, hogy az, amit szeretnél valóra válhat. Hogy válhatna? Miért pont Neked? Eddig se sikerült... Miért pont most? Neked nem lehet szerencséd, csak másnak... Látod szinte, ahogy távolodik Tőled. Nyúlsz utána, de kezed megremeg a kétségbeesett erőlködéstől. FÉLSZ. Tovább »

Útban a sikeres párkapcsolat felé...


Egy kis segítség lehet a sikeres párkapcsolat megteremtéséhez.
Junius elején két 4 napos tréninget tart - a barátnőm - kifejezetten hölgyeknek a belső béke és boldogság megteremtése céljával.
Itt a lehetőség... :-)