önbecsülés

Miért csak a kalandokat vonzom?

Jó lenne ha tudnátok segíteni, hogy jó úton indultam-e el a kibogozásban, és ha igen, akkor hogyan tudnék ezen változtatni? Nem tudok rájönni hogy mi lehet az okat, úgy kb az első kapcsolatom óta (az volt kb az egyetlen normális kapcsolatom ahol a fiú szerelmes is volt belém, de én nem belé), és ennek már tíz éve, kb csak olyan fiúkat vonzok akik csak kalandként kezelnek. Tovább »

...kasztrendszer...

Ez a perpetuum mobile itt a fejemben soha nem hagy nyugtot.
Nem enged lazítani, folyton valamin dolgozik, agyal, és jár és jár és jár...
Így születnek az írásaim, is, mert egy mondat, egy szófoszlány szöget üt itt fent, és máris valamire késztet.
Addig ismétlődik egyre, amíg valamilyen kézzel fogató formát nem adok neki. Tovább »

E/3

Valami elveszőben van…..
Nagyon nehéz napokat élünk mostanában.
Az emberek fáradtak, furcsán viselkednek.
Az értékrendek felcserélődtek, kissé eltorzultak.

Kevés a mosoly, a felhőtlen jókedv, a séta, a nyugodt tempó.
Egyre több az olyan ember, akik akkor érzik jól magukat, ha sározzák a másikat, ha panaszkodhatnak, ha gyűlölködhetnek és vádaskodhatnak. Tovább »

Önbecsüléshiány érzékelése

Önbecsülés témáról írnék. Mennyit számít az életünkben. Úgy gondolom mindent meghatároz. A véleményetekre lennék kíváncsi. Tovább »

Önbecsülés, Önbizalom és Önérzet...

A saját szellemi értékünk és az emberi méltóságunk nagyon fontos. Ha sérelem éri, akkor boldogtalanná válunk, de sok esetben mégsem tudunk elvonatkoztatni attól, akitől elszenvedjük a bántást a becsapást ami miatt igencsak csorbul az önérzetünk!

Ha valaki bánt vagy becsap és ha szereted is, nem teheted magadat tönkre csak azért, hogy megnyugtasd a lelkedet, mert egyre nehezebb lesz, egyre mélyebbre kerülsz, míg végül teljesen tönkremész. Ha a másik félben már nincs tisztelet, akkor ott már nagyon nagy baj van. Tovább »

"Anya, Te vagy a kedvenc Anyukám!" :)

Kislányom egyik reggel odabújt hozzám, és azt mondta: "Anya, Te vagy a kedvenc Anyukám!". A nagy sikeren felbuzdulva rögtön tovább is fejlesztette, és már a következő mind a kettőnknek szólt: "Anya, Apa! Rájöttem, hogy Nekem Ti vagytok a kedvenc szüleim!" :) Tovább »

Mondd meg, ki vagy!

Az emberek között futótűzként terjedt a hír, ami szerint a minap különös koldus érkezett a faluba. Azt mondják, alig pár napig óhajt csak errefelé tanyázni, aztán megy tovább. Hogy hová, merre, senki sem tudja, de annyi bizonyos, hogy ez a koldus a világ összes kérdésére tudja a választ. Ami óta csak betette a lábát a faluba, s lekuporodott a déli kapunál álló, évszázados gesztenyefa tövébe, csak úgy kígyóznak előtte a soha véget nem érő sorok. Az emberek türelmesen álldogálnak, napkeltétől napnyugtáig is, ha kell, s mind arra vár ily türelemmel, hogy végre megkapja a választ élete legnagyobb kérdésére. Tovább »

Mi is az önbecsülés?

Nathaniel BrandenErre ma reggel találtam rá. Gondoltam megosztom veletek. Tudom, hogy nincs új a nap alatt, de akinek van véleménye a cikkről, ossza meg velünk.

Összefoglaló Dr. Nathaniel Branden cikkéből
A "What Self-Esteem Is and Is Not" (Mi az önbecsülés és mi nem az?) című cikkében a neves amerikai pszichológus Dr. Nathaniel Branden olyan témáról ír, amelyről sokan nem is tudjuk milyen fontos mennyire meghatározza életünk minden mozzanatát. A szerző definiálja mi az önbecsülés és sokszor mit hisznek ehelyett tévesen az emberek. Tovább »

Címkék:

Az önbecsülés és annak fontossága

Brian TracyBrian Tracy aki több mint 30.000 órát töltött az egyéni és társadalmi siker tanulmányozásával, egyszer azt mondta: "Az siker legmélyebb titka tehát a következő: Gondoskodjunk az önbecsülés állandó növeléséről, gerjesztéséről. Cselekedjünk folyton olyasmit, önmagunknak, önmagunkért az életünkért, amitől tetszünk magunknak, amitől elfogadjuk és tiszteljük önmagunkat. Mondjuk tehát újra és újra: Én szeretem magam, én szeretem magam, én szeretem magam.". Ha nem halottatok volna még Brian Tracy-ről akkor Tovább »

Önbecsülés és egyebek

önbecsülésNap mint nap olvasgatom az írásokat itt az oldalon, és egyre többen beszélnek a nők önbecsüléséről. Vagyis annak teljes hiányáról. Ma például unique cikke nyomán jutott eszembe pár gondolat, amit szeretnék megosztani Veletek, hátha valaki hasznát veszi, vagy továbbgondolja.

Nagy igazság, hogy míg önmagunkat nem becsüljük, addig mások sem fognak becsülni minket. De a legtöbben nem teszik hozzá, hogy az önmagunk iránti érzéseinket mindig a szívünk legmélyén kell keresni, és nem könnyű munka rájuk találni. Tovább »

Te is megérdemled

panaszkodásGyere, beszélgessünk kicsit! Ülj le!
Panaszkodsz. Mondd miért teszed? Nem tudod úgy elmesélni, hogy nem viszel bele érzelmeket? Jó Neked az, hogy miattad én is elkezdem rosszul érezni magam? Csak nyűglődsz itt nekem, amitől én is nyűglődni kezdek. Sajnálod magad, amitől én is sajnálni kezdelek, majd magamat is, hogy ezt tehetetlenül nézem. Ne tedd ezt velünk, kérlek! Én szeretlek, csak ezt ne kelljen csinálnom Veled. Ne vigyél bele! Ne kényszeríts erre! Tovább »

Önmagam szeretni :)

Sziasztok!

Sokat olvastam róla hogy nagyon fontos, és mindenre kihat ami velünk történik, hogy mennyire szeretjük önmagunkat. Céljaim eléréséhez szükség van az önmagam szeretetére. Már most is nagyon jóba vagyok önmagammal. Szeretem magam.
De tanácsokat kérek tőletek hogy hogyan fejleszthetem ezt, az inkább tudattalan érzésemet, önmagam iránt.
Nektek mi jön be? Tovább »

Nyilatkozat az önbecsülésről

Én én vagyok. Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam akartam.
Én rendelkezem mindenemmel-a testemmel és annak minden mozdulatával; az eszemmel, valamennyi gondolatommal és ötleteimmel; a szememmel és a képekkel, melyeket az agyamba közvetít; mindennemű érzésemmel, legyen bár Tovább »

A filmszakadás

filmszakadásBevonzottam, egy nagy katarzist.
És rájöttem, azóta minden nap el kellett döntenem, hogy hogyan akarok élni.
A legtöbb érzés abba az irányba mutat, hogy nem akarok szenvedni.
Nem spóroltam meg a lelki munkát, sőt időt szántam rá.
De valahol a lelkem sarka-zuga folyamatosan azt súgdossa, hogy nem kell itt szenvedni. Tovább »

A legjobb társaságban

borult mindenBorult minden. Vagy csak megfordult az életem, másik irányt vett, új oldalára fordult a kocka, stb. Mindenképpen elengedéssel, elfogadással és sok-sok új élménnyel jár :)

Hogyha úgy tekintek rá. Mert ez is, kéremszépen, akárcsak egy halotti tetem, nézőpont kérdése ugyebár /t.i. nem mindegy, hogy papként, sírásóként, alany után megszállott tudásvággyal kutató anatómiatanoncként; avagy személyesebb oldal felől közelítjük meg az illetőt/. Na jó, ez kicsit morbid lehet Tovább »