elismerés

Önbizalom

Bízni lehet másban, Istenben, a sorsban... De bíznunk kell önmagunkban is! Ha bízunk magunkban, azt nevezzük önbizalomnak. Jelen világunkban, ez a kimondva egyszerű dolog sok gond alapja.

Önbizalom. Bizalom önmagunkban. Nem könnyű elérni, megtartani... Azért nehéz szert tenni az önbizalomra, mert ahhoz, hogy ez kialakuljon több tényezőnek kell érvényesülni. Először is szükség lenne egy olyan környezetre, amelyben a viszonyok stabilak. Ahol lehetőség van egy értékrendhez mérni magunkat, egy olyan értékrendhez, amely pozitív és a belső érzékeink szerint is helyes. Tovább »

A munka és a magánélet egyensúlya

egyensúlyVannak karrieristák, akik hatalmas elismerésre tesznek szert a munkahelyükön, önálló vállalkozásokat hoznak létre, meggazdagodnak, azonban az életük többi területére a kudarc jellemző. A házasságuk csődben van, a baráti kapcsolataik megromlottak, egészségük a romok alatt, állandó konfliktushelyzetbe kerülnek másokkal, és sorolhatnám tovább. Ezeket hallva, elgondolkodunk azon, hogy ez a nagybetűs siker ára? Akarunk mi egyáltalán sikeres karriert építeni, vagy inkább megmaradunk a jelen helyzetünkben, de legalább a családi békénk megmarad? Tovább »

Te is megérdemled

panaszkodásGyere, beszélgessünk kicsit! Ülj le!
Panaszkodsz. Mondd miért teszed? Nem tudod úgy elmesélni, hogy nem viszel bele érzelmeket? Jó Neked az, hogy miattad én is elkezdem rosszul érezni magam? Csak nyűglődsz itt nekem, amitől én is nyűglődni kezdek. Sajnálod magad, amitől én is sajnálni kezdelek, majd magamat is, hogy ezt tehetetlenül nézem. Ne tedd ezt velünk, kérlek! Én szeretlek, csak ezt ne kelljen csinálnom Veled. Ne vigyél bele! Ne kényszeríts erre! Tovább »

A feleség, háziasszony, anya

Mivel ezen honlapot ismereteim szerint rengeteg ANYA, HÁZIASSZONY, FELESÉG olvassa, írja, szerkeszti , most hozzájuk fordulnék ezen írásommal, hiszen az anya, háziasszony szerepét jómagam is betöltöm itthon. Tovább »