játszma

Spirituális játszma a felszín alatt

Hol találom meg azt, amit keresek? Hol lehet a Titok? Mi férfiak erről sokat tudnánk mesélni. Kinyitjuk a hűtőt, majd megkérdezzük a feleségünket:
- Drágám, hol van a tej? Tovább »

Mocskos játszmák, patyolatfehér spiritiszták

Szembenéztél már a legsötétebb valóddal? Képes vagy szembenézni azzal, hogy amiben benne vagy az nem egy szent szeretetkör, hanem egy piszkos játszma? Szerinted ez baj? Szerinted ez rossz? Akkor miért toporogsz még mindig ahelyett, hogy TUDATOSAN elkerülve vagy akár belemenve felülemelkednél ezen?

Talán tizenkét éves lehettem, amikor egész éjjel az ágyban kuporogva vártam, hogy vajon az éppen aktuális nevelőapám megüti-e azt, aki egész eddigi életemben megvédett engem. Féltem. Rettegtem. Gyerek voltam. Tovább »

Címkék:

Válj felnőtté! Teremts új világot! Nem unod még a függőséget, hogy Neked sem megy jobban, mint szüleidnek?

Ismereteim szerint az embernek két nagy feladata van az életben. Az egyik egy személyre szabott feladat, amely mindannyiunk sajátja. Ehhez jön még egy családi feladat is. Ez olyan dolog, probléma, amely, sok esetben generációkon át húzódik, öröklődik a család egyik tagjáról a másikra. Amolyan családi örökség. Mindaddig ismétlődik ez, amíg valaki meg nem oldja.

Mielőtt leszületünk, élettervet készítünk. Ez amolyan irányt mutató tervezet. Tartalmaz kötelező feladatokat és szabadon választottakat. A szabadon választottak megoldása halasztható egy másik életre, míg a kötelezőek mindenképpen megoldást kívánnak. Tovább »

Spiri Ego és a játszmái

Minden cselekedetünk, ami hatással van egy vagy több emberre, energia cserét hoz létre. A kicserélődött energia mennyisége elsősorban attól függ, hogy a részt vevő embereket mennyire érinti érzelmileg az, ami történik. Akár spiri egóról, akár szimpla egóról van szó, amikor játszmázásba kezd, a célja ugyanaz, energiát szerezni. Teszi ezt számomra elfogadhatatlan módon, mert a lényege az önzés, a nekem legyen jó, akár azon az áron hogy neked rossz lesz. Egyik jól ismert módszer a sajnáltatás, a másik a támadás. A támadás finomabb formája a lekicsinylés, lenézés, de elmehet a fékevesztett düh megnyilvánulásáig is. Tovább »

"Játsz ma!" vírus

játszmaMilyen érzés lenne, ha más szemmel néznél mexokott kereteidre?
Életedre?
A túlélésért vívott harcban mindenképp fontos, hogy valami legalább megmaradjon amit mindenáron megvédhetünk.
Na... egy kis tekintély. A hibákat meg szőnyeg alá seperjük.
Erre sikerünk bizonygatásaképpen egy egész életet építünk, családostul, vállalkozásostul. Tovább »

Egy játszma, amit általában olyanok játszanak, akik ebből élnek

játszmaEgy részlet Eric Berne: Emberi játszmák című könyvéből.
Nyomor
Ez a játszma "Az én csak segíteni próbálok rajtad" egyik kiegészítő játszmája, úgy ahogy azt a szociális gondozók játsszák, akik belőle élnek.
Fekete kisasszony egy szociális gondozó szervnél dolgozott. Az intézmény kinyilvánított célja – melyhez állami támogatást kapott – a nyomorgók munkaképessé tétele volt, vagyis az, hogy hozzásegítse őket valamilyen jövedelmező munkához és az állás megtartásához. Tovább »