képesség

A felelősség

Az életünket mi magunk tesszük olyanná amilyen. Tovább »

Segítség kellene :)

Sziasztok :)

Jó régen nem jártam itt. :) Az életem furcsa fordulatot vett, valószínűleg ennek így kellett történnie.
Meg kellett élnem valami hatalmas lelki válságot és mélypontot, de igazából most nem ezért vagyok itt, hogy sirikáljak a múltamon, meg nyomjam az önsajnálatot.

Baj van.

Illetve, hát a fene tudja. Tovább »

Önbizalom

Bízni lehet másban, Istenben, a sorsban... De bíznunk kell önmagunkban is! Ha bízunk magunkban, azt nevezzük önbizalomnak. Jelen világunkban, ez a kimondva egyszerű dolog sok gond alapja.

Önbizalom. Bizalom önmagunkban. Nem könnyű elérni, megtartani... Azért nehéz szert tenni az önbizalomra, mert ahhoz, hogy ez kialakuljon több tényezőnek kell érvényesülni. Először is szükség lenne egy olyan környezetre, amelyben a viszonyok stabilak. Ahol lehetőség van egy értékrendhez mérni magunkat, egy olyan értékrendhez, amely pozitív és a belső érzékeink szerint is helyes. Tovább »

Képességek

Az idők során azzal kellett szembesülnöm, hogy a Titok oldal, az eltérő véleményeket nem tolerálja. A vonzás törvényét helytelenül, vagy éppen szándékosan félreértelmezi. Az olyan írásokat, amelyek nem egyeznek az adminisztrátor (ok) véleményével, egyszerűen törli. Pedig a vonzás törvénye világosan kimondja, hogy minden, ami az életedben történt te vonzottál be magadnak. Következésképpen, nem vállalják a felelősséget, hanem elfordítják a fejüket az igazságtól. Éppen ezért az oldal manipulált, vagy azzá vált az idők során.

Ezért minden írásomat töröltem….gondoltam,így mindenkinek egyszerűbb:) Tovább »

Miért nem vagyunk (fél)istenek?

A széles körben elterjedt felfogás szerint egészségügyi problémáink gyökere legtöbbször a megnövekedett külső nyomás, más néven stressz. De sok szempontból baromság mindig valami külső körülményt okolni. Egyrészt nem hinném, hogy manapság sokkal nagyobb lenne annál, mint ami mondjuk száz éve volt. Másrészt ez az egész stressz mizéria azt az érzést kelti, mintha a stressz valami olyasmi lenne, amit el kell kerülni. Valami óriási, legyőzhetetlen entitás, ami elől „bujkálni” kell. Ezzel csak gyengeségünket, esendőségünket fogadnánk el (és ezáltal tovább erősítenénk). Tovább »

Tisztaság, szeretet és mindened megvan

Több dologról szólok most, de mindnek egy a lényege. Lesz itt sikeres teremtés (pl: tv, számítógép, pénz), tudás, tudatos élet, pénz, boldogság, kapcsolatok, képességek, stb. Hosszú bejegyzés ez, lehet több szuszra olvasod el. Vannak benne elbeszélős részek, de azok is fontosak, az egész részei. Érdemes elolvasni. ;)

Kezdem ott, hogy volt amikor dolgoztam. És új törvényi szabályozás miatt, kellett egy plusz képesítést, képzést elvégezni. Munka mellett ment a tanfolyam. 2 éves tananyagot sajátítottunk el fél év alatt, havonta 1-2 alkalmankénti oktatással. Nem tanultam, csak figyeltem. Tovább »

Empátia, "Empaták"

empátia, empatákAz jutott eszembe, mennyivel könnyebb lenne sok ember élete, ha hajlandó lenne leereszkedni saját mélységeibe, akkor, amikor igazán szüksége volna rá... túl sokszor döntünk úgy, hogy nem törjük át a falat.

Nem tudtam, hogy kitüntetett figyelmet szentel e fogalomnak az ezotéria. George Sand mondta egyszer, hogy az ember szeret annak nevet adni, ami történik vele, amit érez, amit vagy akit (meg)szeret... vagy valami hasonló... ezzel magam is így vagyok. Tovább »

Honnan származnak képességeink?

Mindenkinek van tehetsége valamihez. Vannak, akik jó gyakorlati érzékkel születnek, másoknak kitűnő zenei és ritmus érzékük van, megint másoknak, pedig ösztönös érzékük van ahhoz, hogy másokról gondoskodjanak.
Honnan származnak a bennünk lévő adottságok? Tovább »

Címkék:

Egyszerű de nagyszerű

Hogyan működik a tudatos teremtés a gyakorlatban? Miért működik másnak és Neked miért nem? Elindul valami jó és aztán észrevétlenül átfordul minden a feje tetejére? Nem érted, vagy nem tudod, hogy pontosan mit kell tenned? Tovább »

Vízenjárás II.

vízenjárásA Tientaj-hegyen jártában Huang-po találkozott egy szerzetessel, aki úgy csevegett és tréfálkozott vele, mint régi barátok közt szokás. A szeme ragyogott és mélyre látott. Huang-po ráállt, hogy együtt vándoroljanak tovább.
Történt, hogy útjukat állta egy megáradt hegyi patak. Huang-po levette bambuszkalapját, leszúrta botját, és tanya után nézett. Ám a szerzetes egyre csak unszolta, hogy keljenek át az árvízen.
– Menj csak, ha akarsz – mondta végül, Huang-po.
A szerzetes felfogta csuhája szegélyét, és úgy kelt át a víz színén, mintha Tovább »

"Különleges képesség"

Sziasztok Kedves Társak:)

Elgondolkodtam egy érdekes dolgon a minap.
Talán a "teremtés" kapcsán juthatott eszembe a gondolat.Nem vagyok benne biztos.
A képesség dolgokra.Hogy ki mire tartja magát képesnek,közben,hogy mindenki képes lehet mindenre,hiszen a lehetőség adott,persze más kérdés,hogy ki mit fejleszt magában,hogy mire van "szüksége" ebben az életben. Tovább »

Ébredj fel!

"Az állatok az életüket ösztöneik börtönébe zárva töltik le. Ha éhesek, esznek. Ha megijednek, elszaladnak. Ha megtámadják őket, harcolnak. Amikor el jön az ideje párosodnak. Úgy élnek, ahogyan a génjeik és a környezetük beprogramozta őket, mert nincs más választásuk. De nekünk van. Minket is beprogramoztak a génjeink és a környezetünk. Tovább »