Karácsony

Boldog Karácsonyt! :)

Ezzel a verssel kívánok Nektek nagyon boldog és szeretetteljes karácsonyt
Karácsonyi fények

Este mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
a gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
Ekkor a szemekben a szeretet fénye lángol,
s a gyertyafényénél még a csillag is táncol.

Mikor a fenyő illata megérinti szívünk,
ezen az estén, kicsit az álmokban is hiszünk. Tovább »

Karácsonyi jókívánságok

karácsony, jókívánságok, áldott, békésDrága Teremtő Társaim :) HumorgumóMáténk által kezdeményezett szülcsinapi felköszöntő blog folytatásaként, ez a hely legyen az az oldal, ahol jókívánságainkat fejezzük ki egymásnak 2008. karácsonyán.

Akkor kezdem is egy gyönyörű Don Bosco gondolattal:

Aki másnak mindig örömet igyekszik szerezni,
eléri, hogy mások is azt tegyék, ami neki örömére szolgál.
Azt mondják, hogy Tovább »

Gyerekek a szeretetről

Sziasztok!

Ma kaptam egy mailt, gyerekeket kérdeztek a Szeretetről. Szeretném, ha ti is olvasnátok ezeket, mert nagyon találóak, őszinték, és igazak.
Azt kívánom, bár mi, felnőttek is így gondolkoznánk, éreznénk. Hálás vagyok, hogy olvashattam, megfogott, és most másképp látom a világot is...kívánom, hogy ez így maradjon, örökre!

"Gyerekek a szeretetről Tovább »

Címkék:

Lolli meséi – Karácsonyi Melengető

karácsonyi melengetőHa mestere lennék a koktéloknak, akkor most készítenék is egyet.
Úgy hívnák Karácsonyi Melengető.
Hogy a karácsony hol van?
A szívünkben.
Nem az ajándékokban, vagy a külsőségekben.
Itt van belül, egészen közel. Tovább »

Karácsony, Ajándékozás

karácsony ajándékok idézetA karácsony a szeretet ünnepe és ilyenkor ajándékokkal próbáljuk meg kifejezni a szeretetünket mindazoknak, akik fontosak az életünkben. Igyekszünk kitalálni, hogy minek is örülnének a legjobban, mivel is tudnánk a legnagyobb örömet szerezni Nekik. Gondolunk mindenkire, aki fontos Nekünk, de tényleg eszünkbe jut-e mindenki, nem feledkezünk-e meg valakiről?
Ha azt kérdezem Tőled, hogy magadnak is szánsz-e ajándékot, mi lenne a válaszod?
Eszedbe jutottál-e magadnak? Elgondolkoztál-e azon, hogy mit is Tovább »

Boldog Karácsonyt Nyíregyháza!

Mézeskalácsok

Mézeskalácsokat kaptam ajándékba. Jött hozzám a Jézuska egy ismeretlen lány személyében, akivel a Barátnőm saját kézzel sütött mézeskalácsokat küldött nekem. Megérkezett hozzám a csomag. Gyönyörű volt a csomagolás! Amikor belenéztem a tasakba, akkor egy hatalmas szívet láttam, széles-piros-arany szalaggal átkötve. Tovább »

Szeretet ajándékba

szeretet ajándékba igazából szerelemFúúúú Drágáim!!! Voltatok TI már így ünnepek előtt, korán reggel, 7 és 10 óra között egy bevásárlóközpontban? Én voltam! Elsőre, ami feltűnt, hogy kevesebb az ember. Örültem is, mert biztosan gyorsan végzek, keveset kell sorban állni a pénztárnál.
Aztán elindultam a bevásárlókocsival és a kis cédulámmal, célirányosan arrafelé, ahol az általam megvenni kívánt dolgok polcai vannak. Gyorsan le kellett fékeznem, mert idős nénikkel, bácsikkal és idős házaspárokkal találkoztam. Kerülgettem őket egy ideig, majd láttam, hogy reménytelen, ezért megálltam! Leálltam egy kicsit, körülnéztem….gyerekek…! De nagyon aranyosak voltak!!!! A közös az volt bennük, hogy Tovább »

Karácsonyhoz közeledvén

karácsony, gondolatokEzidőtájt elgondolkodom azon, hogy vajon mindent megtettem-e, amit megtehettem azért a célért, hogy a lehető legtöbb embernek örömet okozzak. A karácsony a szeretet ünnepe, de kérdem én, miért nem lehet minden nap az, miért csak karácsonykor törődnek egymással az emberek? Hát nem jó érzés érezni az együvétartozást, az egymás iránt érzett gondoskodást, figyelmet? Tovább »

Mese a szeretetről

Valamikor réges régen az erdőben élt két fenyőfa. együtt cseperedtek fel, együtt nőttek. Az egyik fiú volt, a másik lány. Nagyon szerették egymást. Úgy érezték minden az övék. Övék az erdő, övék a kismadár, mely rájuk szállt, s minden, minden. Tovább »

szép és hasznos gondolatok karácsonyra

Kedves idelátogatók!
Nem, nem én fogok írni szépeket! Én mindössze a figyelmet szeretném felhívni egy nagyon szép DVD kiadásra, ami Müller Péter gondolatait tartalmazza, és akár karácsonyi ajándéknak is kiválló. Azért merem mindezt megtenni, mert tudom, hogy itt sokan szeretik a gondolatait.

Mit teszel te mások Karácsonyáért?

karácsony, adakozásMost adta a Tv2 immáron ki tudja hányadjára, az Idétlen Időkig c. filmet Bill Murray-vel. A téma: "Mit tennél, ha az Életed csupán egyetlen napból állna?"
Nos, nemrég írtam a Vigyázat! Jön a Karácsony c blogomat. Szeretném ezzel a filmmel összekötni és feldobni egy lehetőséget. A dolog persze senkinek nem kötelező.
Hasonlóan a Mit tettél ma Önmagadért bloghoz: szeretnélek benneteket megkérni, hogy ADJATOK!
Mindegy hogy kinek mit Tovább »

Ami nem vásárolható

karácsonyi bevásárlásKözeleg az ünnepekre a készülődés, a nagy bevásárlások, ajándékok vásárlása. Gondolkozzunk el egy kicsit rajta, hogy gyermekeink, unokáink minek örülnének a legjobban. A következő írás, amit olvastam: elgondolkoztatott és megkönnyeztetett. Az unokámat 10 éves koráig én neveltem (hogy anyja dolgozni tudjon járni) és most romokban hever a kis élete 14 évesen... Nem részletezem, de mindenkinek ajánlom akinek van családja, vagy lesz gyermeke, olvassa el az alábbi történetet tanulságként:

Fiatal pár lép be a város legszebb játék üzletébe. Tovább »

Szomorú Karácsony

Szomorú Karácsony az idei. Rossz hírekkel, fájdalommal, együttérzéssel...
Végignézni, ahogyan egy család összetörik, mert elveszítettek egy Anyát... Karácsonykor. Magamba szívom a fájdalmukat, és felzaklat. Szeretnék segíteni, de ilyenkor nem lehet. Tovább »

Ünnepén az Érzésnek

Megfoghatatlan

Mindenki másként képzeli el az igazi karácsony estét. Már, ha szakít időt, hogy elképzelje.
Mindenki másként éli meg amikor eljő.

Van kinek jókedvvel, örömmel teli családi kör, fával, ajándékkal.
Van kinek csendes magány.

Kedvessel, Családdal Gyermekekkel.
Vagy Egyedül, örömteli és fájó érzésekkel, melyek jönnek, s mennek. Tovább »