Aranyhaj hercegnő regéje I.rész A szökés

Egy mesés nyári napon, a gróf úgy döntött, hogy hazalátogat nagyszüleihez. Ugyan lovai a legkiválóbbak voltak az egész kontinensen, azonban egy ilyen nagy távot nem óhajtott rájuk bízni, hisz csak feleslegesen halálra fárasztaná őket. Így történt, hogy a gróf, elhatározta, postakocsin fog utazni. Tovább »

Címkék:

Aranyosi Ervin: Állatságok

“Humorban nem ismerek tréfát”,
elloptam nyuszitól a répát,
s miközben csendben majszolom,
az élvezetet hajszolom.

Miközben répát legelészek,
meglátom macinál a mézet,
hiszem, hogy enyimé lehet,
élve egy édes életet. Tovább »

A ló kész a csatára

ló csataFura élményem volt tegnap elmentem egy koncertre... Ebben igazán nincs semmi különös, más is jár koncertre és jól is érzi ott magát, de magán a koncerten sok érdekes dolog elhangzott, s ez volt nem-mindennapi. Arra gondoltam, hogy ezt az érzést vagy gondolatiságot megosztom veletek is.

A szavak, dallamok teljesen új értelmet nyertek ezen az estén. A magyar Continental Singers-ről van szó. Tovább »

Lelked a barátod

2009 angyali üzenetNem kis feladatra vállalkozol, ha a saját lelkeddel barátságot akarsz kötni. Ha az egód és a magasabb Én-tudatod között szeretet-viszonyt akarsz kialakítani. Vagy ahogy manapság mondják: ha önmagadat meg akarod szeretni. Hasonlít ez a vadló befogásához és megszelídítéséhez, melyről gyönyörű vallomást olvastam az észak-amerikai prériindiánoktól. A vadlovakkal ugyanis nem lehet barátságot kötni.Nem akarnak. Nagyon nem akarnak. Rettegnek tőle. Menekülnek előle.
Meg kell tanítani őket - így mondják - a "jót akarni." Tovább »