kvantumfizika

Hallottál már a Quantum Balance módszeréről?

A KvantumTudat Útja csak benned létezik, és csak számodra járható, mivel minden pillanatban Te teremted meg az "irányát". Nem egy módszer, vagy egy technika, hanem egy folyamat, melynek során az időre, térre és anyagra korlátozott figyelem kitágul, és utat enged a Tudat beáramlásának az életedbe. Létrehoz egy harmonikus viszonyt az Elme és a Tudat között, s ez természetesen a mindennapi életedben is minőségi változást fog eredményezni. Nem az a célja, hogy még több hittel, dogmával lásson el, vagy "követhető" mestert adjon Neked. Ilyen rendszerekből már van éppen elég, akinek ez az igénye, biztos megtalálja azokat is. Te azonban jelenleg itt keresgélsz. Tovább »

Kvantumfizikai előadás

Ma meghallgattam egy két és fél órás kvantumfizikai előadást. Érdekes volt, több szempontból. Eltekintve attól, hogy jobb előadót is láttam már, végül is tanultam újat, de mindig újra megdöbbent, hogy a tudományos agyú emberek mennyire frászt kapnak a gondolattól, hogy valami a gyakorlatban is működhet :) Tovább »

Kvantumszemlélet: Ébredés és Tudatosság

Tudatos teremtés: Az eltitkolt titok

A Titok és a Mi a csudát tudunk a világról? című filmek elsöprő sikere megmutatta, milyen hatalmas igény él az emberekben az Univerzum és a Valóság mélyebb összefüggéseinek megértése iránt. A kedvező fogadtatás bebizonyította, hogy eljött a pillanat, hogy új dimenziók nyíljanak meg az egyéni és a globális Tudatban egyaránt. Azonban az is kiderült, hogy bár itt az idő a paradigmaváltásra, az elméleti ismeretek nem elegendőek. Nem elég elhinned, hogy te teremted a valóságodat, és képes vagy a tudatos teremtésre. Tovább »

A Szeretet törvénye

X. A kilencedik törvény

A Szeretet, az egység és az egészség törvénye

avagy a mindenható őserő és a nyitott lét törvénye

„Szeretet nélkül őrjöngeni kell.” (Hamvas Béla, Karnevál)

Amennyiben elfogadjuk a kvantum-fizikának azt az állítását, ami szerint az anyag sem egyéb, mint (fizikai!) energia megnyilvánulás – És miért ne fogadnánk el, amennyiben ez, objektív tudományos kísérletek szintjén bebizonyosodott? - akkor a teremtés első kiáradása, a kauzális (Isteni) Szeretet sem más, mint az első megnyilvánult (abszolút) energia a Lilith által létrehozott teremtési szükségben, és amely ősi energia-szubsztanciából keletkezett az összes többi energia. És, bármennyire is profánnak tûnik ez, de végül az anyagi világ is ebből az ősi Szeretet- energia- szubsztanciából keletkezett. („átvitellel”, ahogy írja a Tabula Smaragdina és vibráció-csökkenéssel, ahogy a mai misztikusok mondják.) Az anyagi világ is tehát, amiben az abszolút lény tükrözõdhet, annak érdekében, hogy önmagát vizsgálhassa és ellenõrizhesse, és, hogy a Lilith káoszt eredményezõ hatásait kiszûrje és azoktól megszabaduljon, nem más mint Lilit-mentessé kövesedett Szeretet-energia. (Azért vált szilárddá az anyagi energia, hogy ne lehessen képlékeny, illékony és csalóka, tehát, hogy számunkra, egyetemes léttudattal is rendelkezõ lények számára, ellenõrizhetõ módon objektív állapotú lehessen!) Nem kell csodálkozni tehát, ha egyes misztikus tanítók és a szentek az anyagra, az anyag tulajdonságai miatt, az emberi kényelmi, vagy élvezet-szerzési vágyak és nézõpontok szerint „hibásan” mûködõ anyagi tárgyak szidalmazását is az Istenkáromlással egyenértékûnek tartják!

A szilárd anyag tehát, még akkor is, ha állítólag csak a mi érzékszerveink számára lenne szilárd, egyrészt megkövesedett és Lilith- mentes Szeretet-energia, és nem csak azért szakrális mert, mint ilyen, tökéletesen tükrözi az õt létrehívó vagy módosító de mindenképpen õt fenntartó abszolút szellemet, szellemiséget. Hanem azért is, mert az anyagi állapotba került energia is maga az abszolút lét-lény része (Misztikus metaforával élve: annak a húsa.) Másrészt hiába vadásszuk a fizikai - biológiai, vagy a pszichikai, netalán a mentális (mágikus) energiákat, ha nincs bennünk szeretet, ha képtelenek vagyunk nem, hogy áramoltatni, de még csak befogadni is, a Isteni Szeretetet. Tovább »

Ki tudja

atom, atommagAz atommag belseje légüres tér, nagy részben. Világunk építő kövei és leg alapvető tényezői mikroszkopikus szinten. Ahol többet létezik a „semmi”, mint a „valami”. A kvantumelmélet egy sajátos voltából szemlélve az üres tér tele van virtuális részecskékkel, méghozzá azoknak minden fajtájával. Ezek mérhető hatással vannak a részecskékre. Ha megjelennek, és állítólag mindig, azonnal jelen van ellentétpárjuk, mivel a kvantumszámaik összege nulla. Virtuális részecskék a valóságos világban.
Ameddig azonban virtuális valóságuk létezik, ugyanúgy képesek ütközni másokkal, mit az igazi részecskék. Elegendő ütközésekkor felvehetnek annyi energiát, Tovább »

Létezhet-e "kizárólag információ alapú élet"? A fizikusok azt állítják, igen!

kvantum elmélet fizikaEzt most találtam a neten. Rendkívül érdekes! Mit is mond a tudomány mai állása az Univerzumról? :-)

Valószínű, hogy egy szimulált Univerzumban élünk

Miért tűnik úgy, mintha a Világegyetem számos különböző tulajdonsága éppen úgy lenne beállítva, hogy különösen alkalmas legyen az élet és az értelem számára? Egy radikális új elmélet szerint azért, mert Tovább »

Egység

gondolatMa hajnalban megint elgondolkodtam. Az általunk teremtett világról, az egyéni, egyedi nézőpontról. A világról, ami egyáltalán nem lehet egy objektíven megítélhető dolog. 6.000.000.000 nézőpont!!! Ugyanennyi világ. Ha az anyag rezgés, a gondolat rezgés, akkor az idő és a tér is rezgés, kvázi ugyanannak a dolognak egy másik vetülete. Megint egy magyar kifejezés indította el a "lavinát"! Egy kérdés: "Felfogtad?" Mit is fogunk fel és hogyan? Mint a rádió a rádióhullámokat, melyeket ugyan felgyorsítanak, a rádió viszont képes az emberek számára érthető hangokká visszalassítani. Felfogtad? Hát mi magunk is rádiók vagyunk, és csak rajtunk múlik, milyen gondolatokat fogunk fel (vagy be). Az a meglátásom, hogy minden gondolat eleve létezik, hiszen az emberi agy, mint olyan, nem képes gondolat-alkotásra. Ha viszont minden létező gondolatból mi ki tudjuk választani a nézőpontunknak, hangulatunknak megfelelőt, így a vonzás törvénye értelmében azt kapjuk, amire fókuszálunk. Tovább »

What the bleep do we know? - Mi a csudát tudunk a világról?

Éppen a "Mi a csudát tudunk a világról?" c. filmet nézem.
Korábban még láttam a secret előtt,de addigra már el is felejtettem,édesapám nyomta kezembe újra a filmet..
most megálltam egy pillanatra a film nézésével,ugyanis van egy gondolat,ami... Tovább »