érték

Értékeled igazán az ÉLET örömeit? Élet és halál.

Döbbentem olvastam egy ismerősöm oldalán - elveszítette szerelmét. Nem oly rég, még az utcán láttam őket, kéz a kézben, csak úgy izzott a levegő, boldogok voltak. S most az elvesztés tényével találkozni????? Felfoghatatlan.

A halálról valahogy nem igazán beszélünk, kényes téma. Pedig kellene. Bármilyen esetről is van szó, próbálunk felkészülni rá, de mikor ott a pillanat, mérhetetlen nagy üresség lesz rajtunk úrrá. Tovább »

Keisla-nak:)

Sokszor magamról, a saját érzéseimről, gondolataimról írok, de most konkrétan átmegyek családregénybe:) Nyilván nem ok nélkül, ebből is ki akarok hozni valamit,aztán persze, hogy számodra mit jelent a történet, majd eldöntöd te.

Címkék:

Hol a pénz?

Találtam egy érdekes cikket, aminek nem minden állításával értek egyet, de érdemes elolvasni, mert sok fontos dologra mutat rá a pénzzel kapcsolatban. Ha valaki a teljes cikket el akarja olvasni, javaslom hogy ne érzelmekkel, hanem józan ésszel, érdeklődve olvassa, és azt próbálja megérteni belőle, hogy miért fontos az a patrióta hozzáállás, amit a cikk végén lévő tanárnő története állít elénk.

Mi a cél? Mit szeretne a magyar ember? Hát azt, hogy több pénze legyen. Azt gondolom, hogy teljesen jogos elvárás, hogy ha egy osztrák ember dolgozik 8 órát becsülettel, és keres vele 2000 euro-t (560 ezer forintot), akkor a magyar ember, aki ugyanolyan becsülettel ledolgozza ugyanazt a munkát, lehetőleg hasonló összeget keressen, ne mondjuk csak 300 eurot (84000 forintot). Tovább »

Mennyit változott az életed a Titok megismerése óta?

Vasárnapi csillám: a legnagyobb érték az ember!

érték, emberÉletünk során sok mindent meg kell tanulni, vannak hibák, amiket el kell követni, hogy tanulhassunk belőle, hogy fejlődjünk, hogy egy más minőségű életet élhessünk!

Lépkedünk felfelé, finomabbak vagyunk, kinyílunk és őszintébbek leszünk, kevésbé félünk, hogy megbántanak, mert tudjuk, hogy csak azt lehet bántani, aki hagyja magát megbántódni! Tovább »

Az Ego mint Mumus...

Azt az életet éljük, amit megérdemlünk. Aki önmagát értékesnek tartja, csak az lehet ajándék a másik számára is – summázta Müller Péter a párkapcsolati mesterkurzus egyik előadásában. Az író szerint a ma emberét az egója, vagy azt is mondhatnánk, az önzése uralja. Tovább »

Értékes emberi kapcsolatok

Nagyon sokféle emberi kapcsolat vesz körül bennünket.
Vannak akikkel családi kötelékben élünk, vannak barátaink és üzleti kapcsolatok is.

A te életedben mi határozza meg a kapcsolataid értékét?

1. a másik emberhez való hozzáállásod?
2. milyennek látod a másik felet?
3. miért van melletted?
4. milyen tulajdonságai miatt szereted a legjobban? Tovább »