Elvárások

Csalódtam benned!

Biztos vagyok benne, hogy már neked is mondták, vagy Te is mondtad ezt másoknak!
Mi történik ilyenkor, amikor úgy érezzük, hogy csalódunk valakiiben?
Egyáltalán lehetséges, hogy csalódj valakiben?
Elképzelte a találkozást, hogy majd mit csináltok, ha találkoztok, de mást szerettél volna, másképp szóltál, adtad önmagad... Tovább »

Legyünk olyanok, mint a gyermekek.

gyerekekMindig másoknak kell megfelelnünk. Van, amikor a családnak, van amikor a főnöknek, és leginkább a társadalomnak.

Már gyermekként az óvodában elkezdődnek az elvárások. Biztosan már többen is tapasztaltátok, a gyermekek lebetegszenek, sokat betegeskednek, amikor elkezdenek óvodába járni. Azt mondják, mert közösségbe kerülnek, és könnyebben elkapják a betegségeket. De, ez nem egészen így van. A gyermek legszívesebben otthon lenne az édesanyával, a biztonságos erőtérben. Tovább »

Elvárások nélkül élni

Elvárásokkal vagy elvárások nélkül érdemes élni? Bizony, nagyon jó kérdés! Én magam számtalanszor hallottam már, hogy ha valamit el akarok érni az életben, igenis el kell várnom bizonyos dolgokat. Magamtól, másoktól, az élettől. Mindentől amit éppen teszek el kell várnom valamilyen eredményt, hiszen végsősoron ezért teszem, amit teszek.
Aztán hallottam mást is. Azt például, hogy másoktól ugyan ne várjak el semmit, önmagamtól, és bizonyos helyezetektől viszont igen is várjam el azt, amit el akarok érni. Most akkor hogy is van ez? Szükség van az elvároskra vagy nincs? Csakis elvárásokkal lehet-e bármit is elérni vagy van más módja is? Egyáltalán mi is az, hogy elvárás? Tovább »