Megengedés

Engedd hogy szeressenek!De hogyan?!

Sziasztok,

Hogy lehetséges megengedni magamnak, hogy szeressenek?Hogy ne rettegjek?!
Valaki tudna segiteni?
Elöre is köszönöm Nektek!

Engedd hogy szeressenek!De hogyan?!

Sziasztok,

Hogy lehetséges megengedni magamnak, hogy szeressenek?Hogy ne rettegjek?!
Valaki tudna segiteni?
Elöre is köszönöm Nektek!

Börtönünk a hitrendszerünk

A külső dolgokhoz való kötődés nem az egyetlen kötődés életünkben. Van egy finomabb, ám ugyanolyan erős, sőt, okkal alattomosabb kötődés is, amely a belső életünkben játszódik - kötődés a gondolatainkhoz, a megszerzett ismereteinkhez, tanult hitrendszerekhez.

Sokan közülünk kitanulták az élet valamely szakterületét, iskolázottak, tanultak, valamely hivatás, tudományág vagy életterület szakértői. Tovább »

Engedés, elengedés, megengedés

engedésÉszrevételeim szerint, ez az, ami a legnehezebben megy a legtöbb embernek. Szerintem ez gátolja meg a legtöbb vágy teljesülését. Kapcsolatban van a negatív gondolatokkal és a félelmekkel. Ez a kettő alakítja ki az érzelmi blokkokat, a gátakat, akadályokat. Egyszerű amit tennünk kell. Engedni kell. Ha engedünk, de mégsem megy a folyamat, akkor pedig tisztítás szükséges. Amikor tiszta az út és sikeres az engedés, akkor valósul meg a vágy, akkor teljesül be a kívánt cél, a fizikai síkon. Ennyi az egész. De hogy pontosan miről is kezdtem el írni, a könnyebb megértés érdekében, kifejtem. Tovább »

Szeretet

SzeretetAzt hiszem sokakat foglalkoztató, majdhogynem örök téma az, hogy tulajdonképpen mi is a szeretet. Vannak, akik azt állítják, hogy a Szeretet egyfajta érzelem, mégpedig a legmagasztosabb érzelem, amit emberi lény megtapasztalhat. Mások azt mondják, a Szeretet egyfajta tett, vagy megnyilvánulás, ahogy bizonyos személyekhez, tárgyakhoz, dolgokhoz, helyzetekhez viszonyulunk. Megint mások azt gondolják, hogy a Szeretet az Univerzum éltető teremtő energiája. És vannak, akik azt állítják, hogy a Szeretet, az magának Istennek a megnyilatkozása.
Az ókori görögök háromféle szeretetet különböztettek meg. Az egyiket úgy hívták philia, ez a baráti szeretetet jelentette számukra. A másikat eros-nak nevezték, ez a gyengéd szeretet. Az a fajta szeretet, mely alkotásra és teremtésre késztet, viszont lényegesen többet foglal magában, mint a szexuális szerelem. Tovább »

Csoda! Vagy inkább nagybetűs: CSODA

csodaSzóval, ami tegnap meg ma történt, túl megy minden határon. Meg kell, hogy osszam veletek, mert szerintem ez igazi CSODA!!! Írtam, hogy Édesanyám nagyon megbetegedett. Vastagbél rákot regisztráltak nála, áttétekkel a májra, nyirokra, vékonybelekre, gyomorra. Az orvos azt mondta fél évvel ezelőtt, mikor kiderült, hogy 50% esélyt ad rá, hogy még fél évig élni fog. 58 éves. Mindenkit felbujtottam. Itt is, a nadis ismerőseim között is, a Krisnahívő barátok is, és az agykontrollos társak is gondoltak Anyura! Gyógyítgattam én is, mert anno kérdeztem Zoét - na ez egy másik tök jó story, majd ez után leírom azt is -, hogy hogyan menthetem meg az Anyukámat. Tovább »

Intés Önmagamhoz

"Azért vagytok itt, hogy megalkossátok azt a világot magatok körül, amit ti választotok, miközben megengeditek, hogy a világ - amilyennek mások választják - szintén létezzen. És míg az ő választásaik semmiféleképpen nem akadályozzák a ti választásaitokat, a választásaikra irányuló figyelmetek hatással van a rezgésetekre, és ezáltal a saját vonzási pontotokra is.
...
Ha mások valami olyasmit látnak bennetek, amit nem helyeselnek, legtöbbször látjátok a szemükből visszatükröződni a helytelenítést, és úgy érzitek, valamiképpen rossz útra tévedtetek. Mi azonban azt mondjuk, ez nem a ti hiányosságotok, hanem az övék. Ők azok, akik nem képesek Elfogadók lenni, ezért negatív érzelmeket élnek át; ez nem a ti tökéletlenségetek. És persze ugyanígy, amikor ti éreztek negatív érzéseket, mert valami olyat láttatok másokban, amit nem akartok látni, az nem az ő hibájuk, hanem a tietek."

- Abraham -
Tovább »

Elvárások nélkül élni

Elvárásokkal vagy elvárások nélkül érdemes élni? Bizony, nagyon jó kérdés! Én magam számtalanszor hallottam már, hogy ha valamit el akarok érni az életben, igenis el kell várnom bizonyos dolgokat. Magamtól, másoktól, az élettől. Mindentől amit éppen teszek el kell várnom valamilyen eredményt, hiszen végsősoron ezért teszem, amit teszek.
Aztán hallottam mást is. Azt például, hogy másoktól ugyan ne várjak el semmit, önmagamtól, és bizonyos helyezetektől viszont igen is várjam el azt, amit el akarok érni. Most akkor hogy is van ez? Szükség van az elvároskra vagy nincs? Csakis elvárásokkal lehet-e bármit is elérni vagy van más módja is? Egyáltalán mi is az, hogy elvárás? Tovább »

Elfogadás


A Vonzás Törvényének alkalmazása során, rendszerint jól kérünk. Vagy legalább is jól kérni nagyon könnyen megtanulunk. Az elfogadással viszont rengeteget küszködünk. Nem véletlen, hogy Esther és Jerry Hicks kurzusainak, amelyeken Abraham tanításait oktatják, eredeti elnevezése: Az Elfogadás Művészete.
Az elfogadás a folyamatnak az a része, amikor tudatosan a vágyunk rezgéseinek megfelelő rezgési állapotban tartjuk magunkat. Ez azt jelenti,hogy olyan dolgokra gondolunk, vagy olyan dolgokat teszünk, amelyektől jól érezzük magunkat, miközben gondolatainkkal vágyunk tárgyára összpontosítunk. Minél jobban érezzük magunkat, annál elfogadóbbak, befogadóbbak vagyunk. Tovább »