növények

Az én kiskertem, békésségem

Hogy mi a nyugalom, és mi az, ami változott?
Amikor a természetben vagyok, pl. a kertemben, teljesen felszabadult tudok lenni.
Hallom a madarak énekét, gyönyörködöm a virágzó gyümölcsfákban, érzem a föld „szagát” amikor művelem. Nagyon el tudok fáradni pár óra munka után, de ez jóleső fáradtság. Látom az egyre rendezettebb kertem és már látom, amikor szüretelem a termést. Tovább »

Növény-lélek

Kislányként számomra egyértelmű volt az, hogy a növények olyan élő szervezetek, mint az állatok, vagy az emberek. Attól, hogy nem képesek a szó szorosan vett értelmében beszélgetni, megérinteni minket, még ne higgyük azt, hogy a maguk módján nem teszik meg mindezt. A növények érző mivoltát, "belső" kommunikációját gyakorlatban tapasztaltam. Rengeteg időt töltöttem a Kertünkben, az udvaron nyíló virágok, fák és növények közt. Előfordult, hogy egy bánatos napomon felmásztam kedvenc fámra és neki panaszoltam el sérelmeimet. Valahogy éreztem, hogy megért. S mikor lemásztam könnyebb, gyógyultabb volt a lelkem. Tovább »

Vágykeltő ételek a konyhából

Szexuális kedvet növelő élelmiszerek – valóban léteznek? Ruth Johnson komolyan foglalkozott a témával, és a válasz: igen. A szerelemhez a gyomron át vezet az út, és a szex iránti kedv evéssel növelhető. Egyes élelmiszerek és fűszerek, melyeket szaknyelven afrodiziákumoknak neveznek, befolyásolhatják a szexuális vágyat.

Vannak ételek, amelyeket csak isteni aromájuk miatt fogyasztunk. De a legjobban azokat szeretjük, amelyek finomak és vágykeltők is! Tovább »

Te ugye gondozod a lelked kertjét?

lelked kertjeTudjuk jól, hogy gondolataink teremtenek. Hiába elcsépelt ez a mondat, nagyon fontos TUDATOSAN tudni e tényt, mert mindig, minden helyzetben és körülmények között kőkeményen működik e törvény. Ameddig a félelem, fájdalom, sértettség uralja a gondolataidat, addig hiába gyakorlod a boldogság, öröm és pozitív gondolkodás "tudományát" nem tudnak gyökeret ereszteni és szárba szökkenni a jólét gyümölcsei.

Ahhoz hogy boldogságot és jólétet teremthess életedben, először is el kell Tovább »