igaz történet

Földangyal és én


Milyen szenvedélyes öröm szállja meg a szívet, amikor olyasmiről hallunk, ami réges-régen esett, olyan régen, hogy még az évét, a hónapját se tudjuk.

-Nyikolaj Vasziljevics Gogol Tovább »

Félelmek nélkül: az egó halála

egó halálaSziasztok! A saját tapasztalásaim szeretném leírni, hátha tudok valakinek segíteni vele. Azt gondolom, kevés ember van, aki őszintén fel meri vállalni az érzéseit, a gondolatait mások előtt. Pedig ezek csak mind a félelmeinkből adódnak. Őszintén szembenézni magunkkal, meglátni a saját félelmeinket nagyon nehéz dolog, mivel csak rajtunk múlik. Akarom vagy nem? Sokan azt hazudják, hogy boldogok, minden rendben van az életükkel, de mintha néha valami egy kicsit Tovább »

Az én Titkom

Az én Titkom
Mostanában egyre többet hallom azt „bűvös, misztikus” mostanra tán szállóigévé vált mondatot,miszerint:A gondolatnak teremtő ereje van. Minden amiben hiszel,s látod lelki szemeid előtt,valósággá válik…azaz megteremted magadnak.
S hogy ez mennyire igaz, a saját történetem bizonyítja. Tovább »

Sose add fel az álmaid!

Pár nappal ezelőtt olvastam az egyik gazdasági oldalon a következő cikket. Ez a történet is jó példa arra, hogy az álmaidat sohasem szabad feladnod! Ha igazán hiszel benne és akarod, akkor a vonzás sem marad el!

Hajléktalanból milliomos: egy hihetetlen történet Tovább »

Kit okolhatunk azért, ami történik velünk az életünkben?

Egy lány hívta az édesanyját az otthoni vezetékes telefonon. Abban a pillanatban, amikor kezdte csengetni az anyukáját, az ő mobilja is megszólalt az asztalon. Odament, felvette, de addigra már letette a telefont a hívó fél. Majd újra felhívta az édesanyját, újra ugyanez történt.
Berzenkedett: "Engem valaki szívat!"
Megnézte, ki hívta fel. Tovább »

Amit mára teremtettünk Adminnal? ... :D

Ma hajnalban megírtam az első blogbejegyzésem. És délután újra megtörtént a CSODA!

Rengeteg bíztató hozzászólás érkezett, de volt köztük egy, ami naggyon, naggyon érdekes lett.
Mindenkinek köszönöm a bíztatást, kedvességet, érződik, hogy őszintén örültök a sikereimnek. Ez tök jó :D Tovább »

A sors kegyetlen játéka

Sziasztok ! Tovább »

Miért is van Föld napja?

Föld napjaAz első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.
Húsz évvel később Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit – a bioszféra pusztulását, az ipari szennyezést, az őserdők irtását, a sivatagok terjeszkedését, az üvegházhatást, az ózonlyukakat, a veszélyes hulladékokat, a túlnépesedést, a savas esőt, az óceánok szennyezettségét stb. – látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek a környezet évtizedeként a közös felelősségre hívják fel a figyelmet.
Ennek érdekében Denis Hayes és barátai 1989-ben Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, és Tovább »

Mese az álomról - Álom a meséről

párAkiről a mese szól az az én anyai Nagymamám, tavaly hagyott itt bennünket 95 évesen.
Nagyon szeretett mesélni, még jobban szeretett élni.
Sok történetet mesélt nekem, egyet most megosztok Veletek:

„Nem voltam nagyon szép lyány, kicsi, szeplős, vörös. Tudtam, hogy nem lesz könnyű férjhez mennem, de azt is tudtam, hogy csak ahhoz megyek férjhez, akit szeretek. Akkoriban, amikor én fiatal voltam a lyányokat 16 évesen már adták férjhez. Hozzám is járt az egyik második unokatestvérem, de engem nem érdekelt. Aztán később ajándékot is hozott, Anyám pedig elfogadta. Tovább »