NAGYPAPA

A LÁTOGATÓK

Csodáltam a kaputartó faoszlop cirádás mintáit, mit a nagypapám vésett rá gondos kézzel. A szökellő őzek és ugró szarvasok, mintha velünk együtt játszadoztak volna a napsütésben. Ipiapacs egy, kettő, három; aki bújt, aki nem, megyek!- Elbújtál Jani?- El. Jött a cérnavékony hang az udvar felől.- Elbújtam, de nem árulom el, hogy a puspántbokor mögött vagyok! Tovább »

A TITOKTARTÁS

Amíg nem épült fel a házunk a falu vége felé az Újszeren, addig a nagyszüleimnél laktunk egy kis tavacska partján a Tikszeren, Sárvárhoz közeli falucskában. Imádtam a nagyszüleimet. A nagymamát azért mert nagyon finom süteményeket sütött, a nagypapát pedig azért szerettem, mert rengeteget mesélt. Tovább »

Címkék:

A NAGYPAPA MA NEM MESÉLT

Az 1960-as évek valamelyikén, valamelyik hónap valahányadikán, amikor kerek évfordulója volt annak a napnak, mikor a kunszentmártoni barátját végzetes lövés érte Oroszországban, a nagypapa ezen a napon nem mesélt. Csendes gyásznapot tartott. Tovább »

Címkék:

PIPASZÜNET

A nagypapa ekkor elővette legkedvesebb pipáját, azt amelyiknek a szárát saját maga készítette kökényfa ágából, pipazacskójából megtöltötte dohánnyal, majd hatalmas füstkarikákat eregetve rápöffentett. Nagypapa mesélj még, ne hagyd abba. Tovább »

Címkék:

BONYODALOM A "KUN MIATYÁNK" KÖRÜL

Címkék:

NAGYPAPA A VÉRZIVATARBAN

Sietnie kellett,mert már nagyon közel csapódtak be a gránátok, a repeszdarabok szaggattak széjjel mindent amit értek. A lövészárok derékszögű kanyarulatában még egyszer visszanézett, Isten veled földi, megemelte sapkáját és rohant tovább a többiekkel. Tovább »

Címkék:

KUN MIATYÁNK

Igazság alapú történet Tovább »

HÍBA, KORPA VAN BENN

Esapám; aptya felültetett a férfibicikli vázára és eltekert velem a házhelyre, ahol az új házunk épül. A Manó is pont akkor ért oda a traktorral mikor mi. Beslisszolt a meszesgödör mellé, a Zetoron átkapcsolt egy kart, mellette a másikon is rántott egyet, majd egyet szűzmáriázott, s újra rántott. Tovább »

Címkék: