tea

Tea-sarok

Tea-sarok
(Teasütikre kihegyezve!)

Bejegyzés forrása: femina.hu

Mézes keksz

Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 35 dkg méz
• 25 dkg vaj
• 25 dkg cukor
• 2 tojás
• 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
• 1 teáskanálnyi fahéj
• só

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete: Tovább »

Címkék:

Megfázásra......

Megfázásra

Fűszerek a fájó torokra

5 g lestyánt, 20 g édesköményt, 5 g friss zsályát keverj bele 2,5 dl száraz fehérborba, és rövid ideig főzd! A forró gyógynövényes bort három percig hagyd állni, majd szűrd le, és idd meg melegen! Az ital csillapítja a torokfájást. Naponta háromszor fogyassz el belőle egy-egy csészényit!
Kivi-mangó turmix meghűlés ellen Tovább »

A zöld tea

A zöld tea élettani hatásai:
Kísérletek bizonyították, hogy a zöld tea jelentősen csökkenti a karcinogének hatását a szervezetben, amit fehér egereken ki is próbáltak. A bőrrákos egerek állapota jelentősen javult, de a tea ráadásul segített lelassítani vagy megelőzni a gyomor- és tüdődaganatok kialakulását. A cigarettafüsttől tüdődaganatossá vált egerek 45%-a javulást mutatott. Japánban, ahol az emberek rengeteg zöld teát fogyasztanak, a tüdőrákosok halálozási aránya a legalacsonyabb a világon - annak ellenére, hogy a cigarettázás mértéke a japán férfiak között a legmagasabb! Tovább »

Címkék:

Sokan szeretünk TEÁZNI, de valójában ismerjük eredetét?

Jönnek a hosszú őszi-téli esték, s vele együtt a mécsesek, gyertyák, jó kis filmek, könyvek, hmmmm s persze egy pohár finom, meleg tea is.
Bekuckózunk.

S mikor szürcsölgetjük kedvenc teánkat - eszünkbe jut, honnan is származik?
Jó hosszú utat tett meg, míg a csészénkben landolt... Tovább »

Jóból a jóba....

Ma érzem megint jó napom van..és még milyen szép lesz....délután kellemes program...egy számomra kedves emberrel..... Tovább »

Címkék:

I. Mosoly Nap

I. Mosoly NapTe is sokszor látsz az utcán szembejönni, elgyötört, letört, szomorú arcokat? Esetleg önmagadat is rajta kapod időnként, amint éppen szomorkodsz, bánkódsz, vagy aggódsz? Te is gondolsz néha arra, hogy jó volna időnként kiszállni egy kicsit a napi, megszokott, rohanó körforgásból, és legalább néhány órácskát nem törődni semmi és senki mással, csakis önmagaddal, a lelkeddel, az érzéseiddel, az álmaiddal és a fejlődéseddel?
Most itt az alkalom! Gyere, és fejlődj, lazíts és érezd jól magad velünk Te is a Mosoly Napján, 2009. november 22-én, vasárnap 9-19 óra között az AranyHold Teaházban. Tovább »

Tea meditáció

tea meditációA tea meditáció a meditáció egy formája, mely a tea ivása által valósul meg. A tea meditációt bárki gyakorolhatja, kortól, kultúrától, szociális közegtől, politikai nézettől és vallási háttértől függetlenül. Ez egy kellemes módja annak, hogy csendben szemléljük önmagunkat. Valójában a tea meditáció közben magunkba nézünk, a tudatunkra úgy, Tovább »

Címkék: