történet

A nadrág

- Na, mama, szerinted milyen? - kérdezte Pista bácsi a feleségétől, miközben lassan, toporgó léptekkel forgott körbe-körbe a konyhaajtóban.
- Jól nézel ki papa - mosolygott Terike néni, látván idős férje arcán a gyermeki örömöt.
Mindketten közel jártak a hetvenhez, de majd ötven év házasság után sem unták meg egymást. Tovább »

Valaki valahol mondani akar valamit – a Fény születéséről…

"Ez az ébredés más volt, mint a többi...

Érezte, látta a fényt, mely mindent átsző, és ellenállhatatlan erővel hív valami ismeretlen boldogság felé. Haza akarok menni – formálódtak meg benne hangtalanul a szavak. Pedig fogalma sem volt, hogy miféle otthon után vágyakozik. Hiszen itt ül a saját ágyában a jól ismert falak között. Ebben a pillanatban azonban biztosan tudta, hogy az egészen más világból hozzá érkező üzenetek valódiak és nem fantáziált. Tovább »

Az élet négy célja

A világhírű szerző, akinek "A békés harcos útja" című művéből nagy sikerű film is készült, előadásában összefoglalja az elmúlt évtizedek kutatásait, tapasztalatait arról, hogyan valósíthatjuk meg életünkben – nem egy, hanem rögtön négy – célunkat. Arra a benső, önismereti „kvantumugrásra” készíti fel olvasóit és hallgatóit, amelyen mindenkinek át kell esnie ahhoz, hogy teljes és boldog életet élhessen.

Dan Millman - Az élet négy célja - Kedd, Okt. 11, 19:00 Tovább »

Aurora borealis

Az aurora borealis már ősidők óta foglalkoztatta az embereket. Az eszkimók és az indiánok Észak-Amerikában már sok történetet ismernek. Egy történet, Ernest W. Hawkes könyvéből, A Labrador eszkimóktól:

A világvégénél föld és a tenger által határolt hatalmas szakadék áll, amely felett egy keskeny és veszélyes út vezet a mennyei régiókba. Az ég egy nagy kupola melynek kemény anyaga körbeveszi a földet. De van egy lyuk, amelyen keresztül a szellemek átjárnak a Mennyországba. A szellemek, akik önkezüktől haltak, vagy erőszak által, azok a szellemek, nem léphetnek tovább. Ott élnek és fáklyafénnyel mutatják az utat, az érkezőknek. Ez a fény a Sark Fény. Tovább »

Nagyapa

Tán tíz éves lehettem. Vendégségbe készültünk. Szépen felöltöztünk, nagyapám is elővette az öltönyét, lekefélte, felvette a fehér ingét, nyakkendőt nem kötött hozzá, kapcáját félretette, zoknit húzott, kitisztította a bakancsát, simléderes sapkája helyébe pedig kalapot vágott. Tovább »

Most múlik pontosan

Döbbenetes, hányan dúdolják mostanában ezt a dalt, hogy mennyire népszerű az emberek körében, mindannak ellenére, hogy nem egy tucc-tucc muzsika. :) Gyönyörű a népdalos verzió is, akárcsak a Quimby-é. Mert én is így érzem, most múlik pontosan... végre :) ...és ha gondolod, gondold végig a dal szövegét, mert minden szava igaz szerintem. Tovább »

Mosolydal

Változás…. Tovább »

Mindenkinek van sikertörténete!

Biztos vagyok benne, hogy nem él olyan ember a Földön, akinek még soha semmi sem sikerült. Mindenkinek van olyan története, mely arról szólt hogyan sikerült elérni, megszerezni, megcsinálni valamit. A Titok épp azt tanítja, hogy legyünk hálásak, hiszen ezzel teremthetünk még több jót. Ha korábban elért eredményeinket újra átéljük, tudatosítjuk magunkban, az egy nagyon jó önbizalom erősítő gyakorlat is.

Te miért vagy hálás? Milyen sikert értél el? Meséld el a történetet nekünk is, mert egymás történetei még több inspirációt, lelkesedést adhatnak. Ráadásul a most egy pályázatot hirdet, ahol a leginspirálóbb történeteket értékes ajándékokkal díjazzuk! Tovább »

Van sikersztorid?

Mi volt az utolsó nagy sikerélményed? Milyen érzés volt átélni? Hogyan ünnepelted meg?

A thesecret.hu pályázatot hirdet, több százezer Ft értékű nyereményeket lehet megnyerni, legalább tizenöt történetet díjazunk. A beküldött sikersztorikra a látogatók szavazhatnak. Írd meg a történeted te is, és kerülj be a 2011-es sikerek évkönyvébe!

Kíváncsi vagy a részletekre? Olvass tovább, vagy nézd meg a főmenüben a nyereményjátékot. Tovább »

Követendő példa

sziklamászásEgyik évben megrendezték a hegymászó világbajnokságot. Országonként a legkiválóbbak, legtapasztaltabbak jöttek el, hogy összemérjék tudásukat a világ legjavával. Természetesen a legprofibb felszerelésekkel érkeztek. Azonban egy kis ország versenyzője kivétel volt. Ugyanis ahonnan jött, olyan szegénységben élt, hogy mindig mezítláb mászott, és annyira megszokta, hogy a versenyen is levette cipőjét.
A legtöbb versenyző sanda szemmel nézett rá, gúnyolódtak rajta, de ő mit sem törődött vele. Tovább »

Aranyosi Ervin: A szamár és a kút...

A paraszt szamara beesett a kútba,
egész nap üvöltött! A paraszt már unta.
Kútja rég kiszáradt és víz nélkül maradt.
- Beletemeti hát az öreg szamarat!

Hívta a szomszédot, fogták a lapátot,
lapátolni kezdtek, s a szamár iá-zott.
Rémisztőn üvölt, mint fába szorult féreg.
Aztán lenyugodott. S nem hitt a szemének,

mert csodát lát a gazda, mit a szamár játszik: Tovább »

A SZAKOS

A fiam a szombathelyi Orlay Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola tanulójaként sajátította el a kereskedő szakma csínját-bínját. Ennek már több mint tíz éve, bizony, hogy szalad az idő. De most nem dicsekedni akarok milyen jó képesítéssel végzett, inkább arról, hogy iskolás évei alatt, milyen jó barátra lelt a Szakos személyében.
Sárvárról járt be vonattal a Szakos és már az első tanítási napon kiderült vonzódása a zenéhez, mint ahogy a fiam is nagy rajongója volt az akkori zenei irányzatoknak. Tovább »

A megdagadt hasú róka

Róka koma megéhezett,
hát kutatott és keresett,
s egy vén fának odújában
talált húst, na meg kenyeret.

Bemászott és mind megette,
s hogy a hasát teletette,
hasa dagadt, s belül maradt,
mert az odú nem engedte.

Sóhajtozott, sírt a jámbor
de csak nem fér ki a fából.
Arra járt egy másik róka,
öreg, bölcs, a legjavából. Tovább »

Aranyosi Ervin: Idióta téli vers

Jót akaró,
hótakaró
betemet
egy tetemet?
Miska bátya
kiskabátja
meg nem óvta?
Reggel óta
nyelve szótlan.
Benne holtan
sem beszél
a szembe szél.
Hallja Eszti,
s eszét veszti,
mert dermedve
nem egy medve,
alszik mélyen
erdőszélen.
- Ki? - A Miska,-
kis hamiska!
Az, a részeg,
bolhafészek.
Megfagyott,
s lett tetszhalott.
Ám a teste,
ami este, Tovább »