Figyelem

Éberség - Véda

Kozma Szilárd:

Az éberség erősítse

Hen panta einai. Egy vagyok ezzel a hegyek közé duzzasztott, hatalmas tömegű apeironnal. Egy vagyok a 25 méteres mélységgel, amellyel a felszínről, úszás közben szembe nézek, valahányszor tempózás után, hosszan kinyúlok a vízen és halszerűen haladok előre. Tagjaimban, szerveimben, csont és vérsejtjeimben és tudattalanomba hatol a kékes- zöldes ős szubsztancia, posedidoni éberséget idézve, belém ömlik és szétárad sejtjeimben az egység-fluidum. Tovább »

Te figyelsz rám?

Az édesanyák az újszülött csecsemőjükre fordítják a legtöbb figyelmet, ezért a férjek néha úgy érzik velük nem foglalkoznak.
A kis baba szinte le szívja az anyuka energia készletét.
Figyelem mindenkinek kell, de vajon mennyi?
És mennyire figyelünk a másikra?

Párkapcsolatról, szülő-gyerek kapcsolatról, baráti társaságok tagjairól, munkatársakról beszélgetve az egyik leggyakrabban elhangzó mondat így kezdődik: „Nem is figyel rám”. Tovább »

O

"A világ hatalmas, és az emberi lények tehetetlenek. Ez nehéz, nagyon nehéz, de amint elfogadod az alapvető emberi szenvedést, tökéletesen nyugodttá válsz.

Könnyebb elfogadni a saját boldogtalanságodat, mint másokét. Még mások szenvedését is el lehet fogadni, de egy gyermek boldogtalansága – aki ártatlan, tehetetlen, minden ok nélkül szenved; nem tud bosszút állni, még csak ellenkezni sem tud, képtelen megvédeni magát – olyan igazságtalan, olyan csúnya, olyan szörnyű, hogy nehéz elfogadni. Tovább »

Címkék:

Aki békét akar, az útjában áll a békének.

Ismét elhatalmasodott bennem a zűrzavar és a nyugtalanság. Mintha csoportos felkelések zajlottak volna bennem.
Nem értettem semmit.
És ismét elkezdtem meditálni. Zen meditációt gyakorolni. Mert tudtam, hogy a válaszok nem kint vannak. Vagyis sejtettem. És ha ott nincsenek, akkor hol lehetnek? Két hely létezik a válaszok megtalálására. A kint és a bent. Tovább »

Egy-két jó tanács a teremtéshez

Mindenki szeretne boldog lenni, szeretne bőségben, jólétben élni. Vajon mi az oka, hogy nem sikerül? Amikor mindent megteszünk, elképzeljük, érezzük, leírjuk, használjuk a vonzás törvényét. Csináljuk egy darabig lelkesen, és jön egy-két negatív gondolat, érzés és már ott is van a kétség. Bizony a kétség az, ami szertefoszlatja mind azt, amit már elkezdtünk felépíteni. Tovább »

Ragaszkodás és elengedés...

Gyerekkorban teljesen rendben van, hogy ragaszkodunk szüleinkhez és játékainkhoz.
De felnövünk… és sok esetben visszük magunkkal e megszokást...
Ilyenkor is van, hogy ragaszkodunk tárgyakhoz, személyekhez. Szinte érezzük, hogy milyen erősek vagyunk, ha az a tárgy vagy személy körbevesz minket. Pedig fel kell tudnunk ismerni azt, hogy ez nem helyes, mert nem függhetünk sem tárgytól, sem pedig mástól, mert akkor nem a saját utunkat járjuk. Magunkból merítsünk erőt, mert igenis képesek vagyunk rá és természetesen bízzunk saját képességeinkben. Tovább »

Kávépénz

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a következő történetet.

Az egyik nap túlóráztam. Hétig bent voltam, és nagyon elfáradtam, csak utaztam hazafelé és meredten néztem a semmibe, a szokásos világmegváltó agyalásokkal a fejemben. A villamoson ültem, arra várva hogy induljon, mikor hallottam hogy felszállt egy kéregető. Gondoltam ha megszólít, bedobom a szokásos sablon szöveget. Valakitől hallottam korábban és én is ezt szoktam mondani, hogy sajnos nekem sincs. Tovább »

Válj felnőtté! Teremts új világot! Nem unod még a függőséget, hogy Neked sem megy jobban, mint szüleidnek?

Ismereteim szerint az embernek két nagy feladata van az életben. Az egyik egy személyre szabott feladat, amely mindannyiunk sajátja. Ehhez jön még egy családi feladat is. Ez olyan dolog, probléma, amely, sok esetben generációkon át húzódik, öröklődik a család egyik tagjáról a másikra. Amolyan családi örökség. Mindaddig ismétlődik ez, amíg valaki meg nem oldja.

Mielőtt leszületünk, élettervet készítünk. Ez amolyan irányt mutató tervezet. Tartalmaz kötelező feladatokat és szabadon választottakat. A szabadon választottak megoldása halasztható egy másik életre, míg a kötelezőek mindenképpen megoldást kívánnak. Tovább »

Figyelem rablás

Az utóbbi időben nagyon tartottam attól, hogy valaki feleslegesen fogja rabolni a figyelmemet, és feleslegesen csalódok benne. Ez rossz érzés, de már ott motoszkált bennem, hogy biztos van valami a beszédében, amiről erre hamarabb is rájöhetnék. Na de mi? Azt elfelejtettem megfigyelni, hogy akkor viszont az én beszédemben is van valami, ami ráhangolódik ezekre a felesleges adásokra. Tovább »

Címkék:

Esther és a szárazság

"Barátunk, Esther egy súlyos szárazság közepette - ahogy az időjárás-jelentésben nevezték - Texas Hill Countryban lévő házuk kertjének egyik ösvényén sétálgatott, és a száraz füvet látva komolyan aggódni kezdett a gyönyörű fák és bokrok jólléte miatt, amelyeken kezdtek már látszani az esőhiány okozta károk jelei. Látta, hogy üres a madáritató, holott csak néhány órával azelőtt töltötte fel vízzel, és eszébe jutott a szomjas szarvas, amely átugorhatott a kerítésen, hogy megigya azt a keveset, amennyi még maradt benne. Tovább »

Érvényesítés

Ha valaki nem látta még, akkor megteheti!

VALIDATION c. kisfilmet!

ANGOL TUDÁS KELL HOZZÁ! BÁR ANÉLKÜL IS ÁTJÖN A LÉNYEG! :)

Nekem tetszik! :)

Címkék:

Partnerkapcsolat 3.

secretItt az ideje a harmadik szint kifejtésének, bár most csak a férfi oldal fér bele, a nőit holnap!

Szavakkal leírni egyszerű, de megvalósítani nem feltétlenül az. Ahogy már említettem az előző írásokban: az első szint arról szól, hogy a másiktól akarom, azt, ami boldoggá tenne: a szabadságom másoktól függ, a szeretetet a másiktól kapom. A második arról szól, hogy magamnak adom: szabadságot a felelősség kikerülésével, szeretetet az önszeretettel érem el. A harmadik szinten már nincs szükségem, én adok! Tovább »

Aranyosi Ervin: Manó Mese

Erdő mélyén, vén tölgyfában,
földközeli, szép odvában,
kis manócska éldegélt.

Hablaty nevet adták néki,
mert annyit tudott beszélni,
állandóan csak beszélt.

Itt folytatódik a Manó Mese:

Olvassátok szeretettel, jó szórakozást kívánok, Ervin

Benned van

Szeretnék nektek átnyújtani egy nagyon szép írást a hozzátartozó fényképekkel együtt. Így kerek egész. Nézzétek meg.
Azok akik a Mosoly Napon ott voltak, hallották az előadását Tofinak, akitől kaptam ezt..... Tovább adhatom, megengedte. Ezúton köszönöm neki, hogy a barátom soraiba sorolhatom.

Íme hát:

"Hol a Boldogság mostanában?…

Benned van… Tovább »

A második

titok kettőFeltűnt, hogy itt az oldalon a titok három lépéses folyamatából leginkább az első és az utolsó lépéssel foglalkozik szinte minden írás. Sok inspiráló ötlet volt már a "Kérj" témakörben, honnan tudhatjuk hogy mit is akarunk valójában, mit és hogyan kérjünk, stb, ugyanígy a "Fogadd el" lépéssel is sokat foglalkoztunk már, hogyan lehet ráhangolódni a vágyaidra ahhoz hogy sikeresen be tudd őket vonzani. Amivel szinte soha nem foglalkoztunk, az a "Várj!".

Vajon hogyan tudsz jól VÁRNI? Tovább »