kontra

Karmát kidob, sorsot megél

Ha olvastál engem, vagy itt másokat, vagy tudatára ébredtél annak, hogy mi a valódi kereszténység, vagy a keleti bölcseken keresztül értettél meg mindent, akkor talán már kezd tudatosulni benned néhány dolog. Én arra ébredtem rá, hogy alapvetően a folyamat lényege pontosan ez, hogy tudatosítsam magamban mindazt, amit tudat alatt eddig is tudtam. Hogy az a világ ami mindig is a fejemben volt, amire mindig is vágytam, amit normálisnak tartottam, az valóban normális. Minden esetben amikor nem a megérzéseimnek megfelelően éltem, mindannyiszor valójában megdumáltam magam, és ez volt minden gondom, bajom oka. Tovább »

Címkék:

Helyes vágyni vagy sem?

vágyEz a fajta ígéret, hogy mindet megkapsz amit csak akarsz, azért a kapzsiság és a torkosság felé vezet, nem igaz? Hányan tudnak ellenállni ennek a csábításnak?

Az ÚR szerint a torkosság és a kapzsiság nem nagy erény, sőt inkább bűn. Akkor? Buddha szerint minden szenvedésük forrása a vágy.
A vágyaink miatt szenvedünk, de ha lemondunk róluk megszűnünk szenvedni. Buddhának is sokan igazat adnak. Akkor most, hogy van ez a vágyódással? Tovább »