Önmegtapasztalás

Jason és a barlang

ez az egyik kedvenc történetem a Kryon parabolákból :)

Jasonnak látomása volt. Valójában egy álmot látott, de Jason esetében a kettő egy és ugyanaz volt.
Mivel emelkedett szellemiségű ember volt, álmaiban Jasonnak gyakran voltak látomásai.
A most következő különös egyszerűséggel jelent meg előtte. Tovább »

Válaszolt-e már Neked a Mindenség?

Válaszolt-e már Neked a Mindenség?Nem tudom, mi volt az, ami arra indított Téged, hogy elindulj az Önismeret útján. Mert ha ezt most olvasod, akkor szinte teljesen bizonyos vagyok benne, hogy elindultál. Csakis ebben az esetben „sodródhatott” az utadba ez az írás.

De bármi is volt, ami elindított és bármikor is történt, talán nem tévedek azzal, ha azt állítom, hogy számtalan kérdés merült fel, és merül fel Benned most is, minden egyes pillanatban.

Kérdések, melyekre válaszokat keresel. Válaszokat, melyektől azt reméled, segítenek megérteni Önmagadat és közelebb visznek ahhoz a Lényhez, Aki valójában vagy. Tovább »

Mikor kezdesz el végre az lenni, aki lenni akarsz?

Mikor kezdesz el végre az lenni, aki lenni akarsz?Gyakran van olyan érzésem, hogy nagyon sok ember ábrándozik arról, hogy egyszer majd eljön végre az idő, amikor a körülmények is úgy alakulnak, hogy igazán önmaga lehet. És aztán persze, a körülmények sohasem alakulnak úgy... Mindig akad valami, ami miatt elodázható az, hogy megtapasztald Valódi Önmagadat...

Vársz arra, hogy melletted legyen az igazi társ, aki mellett majd igazán Önmagad lehetsz. Vársz arra, hogy javuljanak az anyagi körülményeid, Tovább »

Vágy

VágyMi a Vágy? A Vágy valami olyasmi, amire szükségünk van? Arra vágyunk, amire szükségünk van? Vagy talán inkább olyan valami a Vágy, amit nagyon akarunk? Vagy valami teljesen más?
A Vágy jó vagy csak szenvedés forrása? Megelégíteni kell, beteljesíteni, vagy esetleg elfojtani és megszabadulni tőle?
A Vágyat el kell engedni vagy engedni kell beteljesülni és megvalósulni?
Felmerültek-e már benned ezek a kérdések a Vággyal kapcsolatban? És ezeken kívül még hány meg hány kérdés? A válaszokat, amiket különböző helyekről kaptál, mennyire érezted, érzed igaznak, helytállónak? Mennyire vannak összhangban egymással ezek a válaszok? Tovább »

Hibás indíték

Éled az életed! Nap-nap után. Célokat tűzöl ki, terveket dolgozol ki a megvalósításukra, dolgozol éjt nappallá téve az alapján, ahogy eltervezted, aztán...
...vagy eléred a célt, vagy nem!
Ha nem éred el, rosszul érzed magad, de legalább azt mondhatod, hogy van okod rá: nem érted el, amit szerettél volna. Bánkódsz egy kicsit, aztán elhúznak a szemed előtt egy újabb célt, amibe belekapaszkodsz, és máris újra kezded jobban érezni magad: tervezel és dolgozol célod megvalósításán, amit újra csak vagy elérsz, vagy nem.
Ha eléred... Tovább »

A Teremtés, mint spirituális életfeladat

teremtésFelmerült-e már Benned, hogy mi az Életfeladatod, mi a "dolgod" "ebben az életedben"? Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy igen! Különben nem is biztos, hogy rátaláltál volna erre az írásra! :)
Korábban röviden írtam már arról, hogy véleményem szerint mi az élet egyetlen valódi célja. Akkor inkább a felszínéről írtam az egész dolognak, most mennyünk egy kicsit a mélyére.
Mi az élet értelme? Különböző "spirituális tanítások", "ezoterikus eszmék" próbálkoztak már azzal, hogy választ adjanak erre a kérdésre. A legtöbb annyit mond, hogy életed célja nem más, mint a fejlődés. Némely tanítás, talán azt is megmondja hova, mívé kell fejlődnöd. Vannak olyan nézetek, melyek szerint a legfőbb feladatod az, hogy visszatalálj önmagadhoz, vagy megtaláld korábban elveszett részeidet, esetleg, hogy elérd a beteljesülést. Mások azt állítják, hogy a legfontosabb feladatod, hogy megvalósítsd önmagad valamely területen, vagy hogy kifejleszd magadban a tisztánlátás képességét, hogy átláthasd a világ dolgait, ezáltal bölcs mesterré válva. És persze vannak olyan tanítások is, melyek szerint ez az életed is csak egy karmikus körforgás része, melyben nincs más dolgod, mint felismerni és megoldani karmikus feladataidat, hogy legközelebb már ne ess ezekbe a hibákba, hogy a következő életedben már új feladatokat teljesíthess. Aztán, hogy ezeknek a feladatoknak a megoldása végül is hova vezet, miért is történik ez az egész... Tovább »

Részt vennél-e egy általam összeállított és vezetett önmagtapasztalási és önmegteremtési tréningen?

Drága Barátom!

Többször adtam már hangot abbéli meggyőződésemnek, miszerint hiszem, sőt, rendíthetetlenül tudom, hogy mindenki tehetséges valamiben, és mindenkiben van valami, amit csak ő adhat ajándékba a világnak. Szeretném, ha minél többen találnák meg magukban ezt az Ajándékot, és mutatnák meg a világnak azt, ami bennük van. Ennek érdekében jelenleg egy tréning-program összeállításán dolgozom, hogy ha Te is keresed ezt az Ajándékot, - azt a valamit, ami csakis Rád jellemző, azt a valakit aki Te vagy, és csakis Te - akkor segítsek Neked felfedezni ezt, ha elfogadod. Tovább »