összefogás

LELKES Blogverseny 2014

INTERJÚ ÖNMAGAMMAL

Vicces lesz félig - előre szólok, de ha olvasol a sorok között, akkor nem annyira...

- Kedves Erika, mi a jó francért pörög ennyit ezen a blogversenyen, nem veszi észre, hogy az embereknek másra van igénye?
- De látom és leginkább érzem, hogy merre mozdul el a tömegigény, de szívem mélyén tudom, hogy ez nem számít. Tovább »

Egoizmus - a mai kor betegsége

Önző társadalomban élünk, de már nem sokáig – állítják a szakértők. A jövőbeli sikerek kulcsa a feladatok igazságos megosztása és a közös nyereség.

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ma már egyre igazabb ez a mondás. Az egoizmus, az önmegvalósítás különös nagyrabecsülést élvez. Tovább »

Így születnek a győztesek....

A facebookon akadtam rá, a Pálmalevelek Hu osztotta meg, kicsit szíven ütött a történet, ismét....

"A Seattle-i paraolimpiai játékokon 9 atléta
(akik mind mentálisan, vagy fizikailag sérültek
voltak) felálltak a 100 méteres futás startvonalára.
A pisztolylövés felhangzásakor elkezdõdött
a verseny, ahol (bár nem mindenki a
lábain futott), de a cél felé törekedett a Tovább »

Címkék:

Összefogás, segítséget kérnék

Sziasztok! Jó újra itt lenni veletek. Emlékszem még mikor kislány voltam és napról napra számolhattam be nektek kisebb-nagyobb sikeres vonzásaimról. Azóta felnőttem a céljaimmal és az álmaimmal együtt. Sok mindenre rájöttem, és tapasztaltam ez az egy-két év során, de ennél szebb és összefogóbb közösséget mint ti, mint mi, nem láttam. Valami olyanhoz tudnám hasonlítani mint két régi barát akik már a testvériségnél is többet táplálnak egymás iránt, és az életükben a másik életét helyezik előrébb. Az ő sikere fontosabb, mert tudom hogy ettől én is gazdagabb leszek. Tovább »

Nem leszünk játékszerek!

Hadkötelezettséget Ellenzők Köre néven indul újra, az 1993-ban alakult, de 2004.11.13-n működését felfüggesztett polgárjogi szervezet, a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája. A 2012-én hatályba lépő új alkotmány és új honvédelmi törvény értelmében megszűnik a polgári szolgálat lehetősége és adott - igen tág - körülmények között megint életbe lép a kényszerített hadkötelezettség. Az új alkotmányba csak aktivistáink küzdelme miatt került be az utolsó pillanatban a fegyvermentes szolgálat lehetősége. Ezt eleve ki kívánták belőle hagyni. Tovább »

Nyújtsd a kezed!

Valahol, egy távoli világban...:)

A négy ember – három férfi és egy nő – elgondolkodva üldögéltek a szegényesen megterített asztal körül, melyen az amúgy is szűkös vacsorának mostanra csupán a maradványai árválkodtak. Mind a négyük arcán gondterhelt kifejezés ült, arcbőrükbe mély barázdákat vésett a nélkülözés, noha koruk alig haladhatta meg a harminc esztendőt. Tovább »

Ma tegyünk együtt valamit az országért!

Ma még a Google kezdőlapját is a magyar zászló díszíti, a nemzeti ünnep alkalmából. Szeretnék ma az ünnep kapcsán egy olyan civil kezdeményezés üzenetét szeretném tovább adni nektek. Ez a kezdeményezés arra szeretné ráébreszteni az országot, hogy a saját környezetünket az határozza meg, ahogyan a benne élő emberek gondolkodnak.

Ha úgy érzed, hogy te is szívesen tennél azért, hogy saját környezeted barátságosabb, szebb, élhetőbb, vidámabb legyen, a körülötted lévő emberek mosolyogjanak, és összefogjanak, rá kell ébresztenünk az embereket, hogy ez olyan apróságokon múlik, melyről legtöbben azt hiszik, hogy semmin sem változtat. Mégis mik ezek? Tovább »

Fedezzük fel EGYségünkben, a bennünk rejlő erőnket

egységEGYség napja beadvány - A szöveg

Kijelentem:

1. Hogy az üzenet, miszerint Mindannyian EGYek Vagyunk, összefügg, összekapcsol Istennel, az Élettel, Egymással, az egyetlen spirituális üzenet, amire a világ vár, szeretettel teli és erőt adó válaszokat hoz az emberiségnek.

2. Hogy a világnak nem kell olyannak lennie, amilyen - az egyének is meg tudják változtatni a Tovább »

Meghívó Mosoly Programra - Jobb velünk a világ koncert

Jobb velünk a világ koncertEgy újabb közös Mosoly Programra invitálunk benneteket, hogy ismét támogassunk Együtt egy csodálatos kezdeményezést!
2009. október 18-án vasárnap este 18-órai kezdettel a Nemadomfel együttes szervezésében megrendezésre kerül a Jobb velünk a világ jótékonysági koncert. Bátran mondhatom, hogy tavaly akik ott voltak, felejthetetlen élményben részesültek.

Gyertek, menjünk EGYÜTT most is, Tovább »

Egy sikertörténet

Melyet saját erővel, keresésemmel indítottam útjára, és mely mára egy jó értelemben vett lavina, amely azonban magával sodró ár, ami el nem temet.

Hosszú ideje nem írok az oldalon. Csak olvasgatok, szemlélődöm. Érzékelem és értékelem a minőségibb változásokat, melyeket újabbnál-újabb társaink cikkei, hsz-ei hoznak, hozhatnak az oldalra.
Remélem magam is hozzá járulhattam az oldalunk szépségéhez, és most is azért írom meg ezt a cikket, hogy hozzájárulhassak ehhez a nemes, és szép, egy emberibb jövőképet meglátni segítő oldal megvilágításához: a csoda bennünk van. Tovább »

10 perc pihenő Földünknek

2008. szeptember 17-én 21:50-től 22:00-ig kapcsolj le minden világítást, és ha lehetséges kapcsolj ki minden elektromos készüléket, hogy a bolygónk "levegőhöz" jusson. Ha a reakció pozitív, akkor ez egy brutális energiatakarékosság.

Mindössze 10 perc, és lásd hogy mi történik. Igen, 10 perc a sötétben, gyújtunk egy gyertyát és csak nézzük azt ...lélegzünk, ahogyan a bolygónk is. Emlékezz, hogy az összefogás erő, az Internetnek pedig hatalma van... sőt közösen tehetünk valami hatalmasat. Tovább »

Törekvés valami jobbra...

Nagyon megmelengeti a szívemet, ha találkozom olyan törekvéssel, ami az igazán szükségben lévőket érinti.
Készült egy nagyon szép dalból, egy nagyon szép klipp. Tovább »