Elüzletiesedett világ

Néhány gondolat a pénzről

Hát, igen, a pénz! Sok embert ez a téma nagyon érzékenyen érint. Pedig, ha tetszik, ha nem, a pénz ma igenis része mindennapi életünknek. Mégpedig igen komoyl, szerves része!
Lehet, hogy amiket most leírok néhányakban nemtetszést vált majd ki, mégis úgy érzem fontos helyére tenni azt, hogy mi is a pénz valójában, és mi a szerepe életünkben és a világban. Legalább is szerintem! :)
A pénz megítélése napjainkban meglehetősen ellentmondásos. Egész pontosan, a mi hozzáálásunk a pénzhez az, ami ellentmondásos. Egyfelől elítéljük azt, akinek sok van, másfelől sírunk a fájdalomtól, ha nekünk nincs belőle sok, vagy elég.
Ez a hozzállás is a "hiány-tudatunkból" fakad! Úgy hisszük, hogy a pénz korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre, és az, akinek sok van belőle, tőlünk veszi el, sőt egyre többet akar elvenni tőlünk. Ez azonban nem feltétlenül van így! A pénz - ugyanúgy, mint bármi más - korlátlan bőségben áll a rendelkezésünkre, és annyit vonzhatunk magunkhoz, amennyit csak szeretnénk, anélkül, hogy ezzel bárkit is megrövidítenénk! Tovább »