Szabad Választás

Tedd mindig, amit a szíved diktál!

a szív diktálHa ennél egy sütit - ne azon rágódj, hány kalória!
Csak tedd azt, amit a szíved diktál!
Ha ágyban maradnál, mert nincs kedved a munkába menni? Kit érdekel a főnök!?
Csak tedd azt, amit a szíved diktál!
Ha szomorú akarsz lenni? Ne gondold, hogy aki pozitívan gondolkodik, az sohasem az!
Csak tedd azt, amit a szíved diktál! Tovább »

Létezik-e a Vonzás Törvénye?

Létezik-e a Vonzás Törvénye?Egy számomra nagyon kedves és általam nagyon szeretett és mélységesen tisztelt (becsült, becses... ;)) barátom, a minap felvetette a blogjában, hogy a Vonzás Törvénye nem létezik! Aztán tegnap egy sms-t is kaptam tőle, amiben ezt a véleményét "bővebben" is kifejti. :) Sőt, mitöbb, néhány perccel ezelőtt végre azt a hozzászólását is sikerült végre elolvasnom, amit ugyanebbe a blogba írt, több mint egy hete, egy korábbi reagálásomra. :) Valamiért, csak most jutottam el odáig, hogy elolvassam, pedig időközben egy fantasztikus hétvégét is együtt töltöttünk nála, vele és a családjával... :) (Ezúton is köszönünk nektek mindent, Drága Barátom!:))
Szóval, tegnap este az sms arra késztetett, hogy kicsit jobban körüljárjam a dolgot, és arra jutottam, hogy teljesen egyetértek Deni barátommal! Az utolsó hozzászólásával abban a blogban pedig végképp!
És mégsem értek teljesen egyet... :) Tovább »

Lélekcsoportok az Univerzumban

Bizonyára sokszor hallottál és olvastál is már arról az elméletről, mely szerint lelkeink különböző lélekcsaládokból, lélekcsoportokból származnak, és az egyazon lélekcsoportba tartozó lelkek gyakran választanak "leszületéseik" alkalmával közös tapasztalásokat. Ez végsősoron igaz is lehet. Ám mégis, meglehetősen kényelmetlen érzések "uralkodnak el" rajtam olyankor, amikor olyanról hallok vagy olvasok, hogy ez a "kör", ez a család vagy csoport meglehetősen "rögzített", és egy-egy ilyen körbe tartozó lelkek erősen kötődnek egymáshoz, olyannyira, hogy "földi" tapasztalásokat életeik során, csakis egymással szerezhetnek, és valódi feladatuk az, hogy örökös konfliktusok körforgásán keresztül végül újraegyesüljenek, feloldódjanak a feltétel nélküli szeretet átható fényében.
Ezek tényleg nagyon szép gondolatok, én mégsem érzem tőlük azt a felszabadult örömöt és lelkesedést, amit talán kellene. Sokáig kutattam ennek a kellemetelen érzésnek az okát, míg végre megérkezett az a válasz, amit én igaznak érzek, ami tényleg felszabdult örömmel tölt el, ha visszaolvasom magamnak. Most ezt foglalom össze néhány mondatban. Tovább »

Vagyok, Aki Vagyok, járok az Úton, Amin járok...

Néhány napig viaskodtam magamban, hogy ezt az írást közzé tegyem-e vagy sem. Aztán végül úgy döntöttem, miért ne! :)
Előrebocsátom, hogy bármi, amit itt írok, eddig valaha is írtam, vagy ezután írni fogok, elsősorban Önmagamnak szól, és senki másnak! Ha mégis találsz benne olyat, ami Téged érint, Neked szól, vagy Te magad igaznak érzed, az már a Te választásod!
Csalódtam egy kissé magamban a minap!
Na, nem azért, amiért néhányan gondolják. Nem írom le, hogy miért, mert valószínűleg nem mindenki értené, aki meg mégis, az így is pontosan tudja, mire gondolok. :)
Sokáig elhittem, hogy előre megírt sorsom van, amit alázattal, sőt olykor akár megalázkodva, viselnem kell. Azt is elhittem, hogy le kell dolgoznom karmikus feladataimat, hogy tovább léphessek, hogy a csillagok álllása megmutatja, ki vagyok, hogy a tarot pontos képet ad számomra arról, hogy mire számíthatok a jövőmmel kapcsolatban, és hogy ha betekintést nyerek "előző" életeimbe, az segít megoldani bizonyos problémáimat. Már-már azt is kezdtem elhinni, hogy tagja vagyok kiválasztottak egy maréknyi csoportjának, akiknek az a legfőbb feladata jelen életükben, hogy "megváltsák" a világot... Tovább »

Néhány gondolat a pénzről

Hát, igen, a pénz! Sok embert ez a téma nagyon érzékenyen érint. Pedig, ha tetszik, ha nem, a pénz ma igenis része mindennapi életünknek. Mégpedig igen komoyl, szerves része!
Lehet, hogy amiket most leírok néhányakban nemtetszést vált majd ki, mégis úgy érzem fontos helyére tenni azt, hogy mi is a pénz valójában, és mi a szerepe életünkben és a világban. Legalább is szerintem! :)
A pénz megítélése napjainkban meglehetősen ellentmondásos. Egész pontosan, a mi hozzáálásunk a pénzhez az, ami ellentmondásos. Egyfelől elítéljük azt, akinek sok van, másfelől sírunk a fájdalomtól, ha nekünk nincs belőle sok, vagy elég.
Ez a hozzállás is a "hiány-tudatunkból" fakad! Úgy hisszük, hogy a pénz korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre, és az, akinek sok van belőle, tőlünk veszi el, sőt egyre többet akar elvenni tőlünk. Ez azonban nem feltétlenül van így! A pénz - ugyanúgy, mint bármi más - korlátlan bőségben áll a rendelkezésünkre, és annyit vonzhatunk magunkhoz, amennyit csak szeretnénk, anélkül, hogy ezzel bárkit is megrövidítenénk! Tovább »