Jel

Az újnak születése

Újjászületés. Hú de szépen hangzik! Újjászületni, azt mindenki szeret. Az amolyan szép dolog, nemes, pozitív. Bár az utat odáig megtenni azt nem szívesen vállalja senki.

„Némely ember mérföldeket halad téves irányba, anélkül, hogy elfáradna. Aztán mikor csak néhány lépést kell tennie, hogy jó ösvényre jusson, akkor sokallja. Hiába, ilyenek vagyunk mi, emberek.” (Wass Albert) Tovább »

Jel, vagy hiszti?

Megpróbálom érthetően leírni.
Van nekem egy Királylány nevezetű autóm, akit "jobb" napokon hisztis ribancnak hívok. Ugyanis olyan hibákat tud produkálni, hogy a szerelők csak pislognak. A hibák csak nálam jelentkeznek, hozzáértő személy jelenlétére azonnal elmúlnak. Szóval hisztis a szentem, nem kicsit. Tovább »

Szeretni valakit valamiért

Hosszú az út míg a kezem a kezedhez ér
Szeretni valakit valamiért
Ne tudja senki ne értse senki, hogy mért
Szeretni valakit valamiért
Ezer életen és ezer bajon át
Szeretni valakit valamiért
Akkor is, hogyha nem lehet, hogyha fáj
Szeretni valakit valamiért

Lehet, hogy ez a részlet valakinek most egy jel, hogy folytassa tovább az utat, amit elkezdett... Tovább »

Címkék:

Ezek jelek?

Még mindig kínlódom a pasimmal, aki van is nekem, meg nincs is, mint a mesében. Egyik percben azt mondom, hogy amíg nincs más, addig jó, mert olykor-olykor találkozunk, és akkor jól érezzük magunkat. Másik percben meg legszívesebben kiszállnék ebből a viszonyból, mert igazi, teljes értékű kapcsolatra vágyom. Tovább »

Címkék:

Sokaság, kettőség, egység, Istenség

sokaság és egységJeleket kaptam, mostanában egyre többet. Valaki SMS-ben küldte meg, hogyha nem haladok befelé, kívül rekedek. Aztán a következő levél végén nem értettem mit keres ott az a jel, egy boríték kérdőjellel. Mi lehet az, mit jelenthet, aztán valaki rám meditálhatott és azt írta a nevem mellé, hogy Isten szeme. Én vak. Nem értettem eddig a jeleket. Voltatok már vele így? Voltatok már vele így. Aztán jött a megvilágosodás, Ki tudja hogy miért akkor és ott, de ez már nem is fontos összeállt a kép, kinyitottam a borítékot, én vagyok a kérdőjel, magam nagy kérdőjele. Nekem egy kisgyerekre való visszaemlékezés adta össze ezeket a dolgokat. Aki nagyon megnézett valahol egyszer. Csak nézett rám ártatlan szemeivel és nem is tudom mit láthatott. Megkérdeztem magam és azt kaptam válaszul, hogy engem, Önmagam. Tovább »

Címkék: