Itt és Most

Változás - amit szeretünk, vagy nem

De mi is a változás?
A változás - törvényszerűség. Tőlünk függetlenül is bekövetkező esemény. Pl. évszakok alakulása, természeti és emberi dolgok, az idővel egyenes arányban bekövetkező sorsszerű folyamatok sokasága.
A feng shui, a taoizmus, a keleti filozófia szerint - ellentétesen a nyugati felfogással - elfogadott, alappillére, erre épül az elmélet, s legfontosabbnak tekinti a változás fontosságát. Tovább »

Boldogság = Itt és Most... :)

Boldogság?! Mindenki ezt keresi, kutatja, írnak róla! DE nekem nagyon úgy tűnik, hogy senki sem alkalmazza.
Boldogság egy kiegyensúlyozott lelki állapot, amit rajtunk kívül senki, de senki sem képes elérni!
Tudom már kicsit közhelyesen hangzik, de szeretném én is elmondni véleményemet, és utána szeretném, ha ti is véleményeznétek írásom. Kíváncsi vagyok a Ti meglátásotokra is! :) Tovább »

Az élet esszenciája :-)

Az élet szépsége Benned van, minden, amivel leszülettél erre a "nagy közös játszótérre" (by Veronika ). Határtalan lehetőségekkel érkeztél egykor... Szemeidben Isten szeme ragyogott mindenkire és boldog voltál, hogy élsz...

Érted miről beszélek? ...vagy mégsem?

Az Itt és Mostról, a Pillanatról... Tovább »

Sehol máshol nem alkalmasabb, mint itt és most!

Milyen sokan menekülnek, keresik önmagukat. Keresik azt a helyet, ahol sokkal szebb és jobb minden. Változtatják a környezetüket és lakhelyüket, a jobb munka és megélhetés reményében. Egyet nem vesznek figyelembe: "Mindenhol egyetlen dolog ugyanaz és az saját maguk" Mindenhová, viszik saját magukat. Ha viszik az érzelmeiket és gondolataikat is, mindig minden ugyanaz lesz, máshol is. Mi formáljuk az életünket és nem az élet formál minket. Tovább »

Ruediger Schache - A szívmágnes titkai

Ruediger Schache "A szívmágnes titkai" c. könyve elsősorban a vonzás törvénye segítségével körbejárja az élet fő területeit, és mindezt úgy, hogy központi helyen a szív áll. A legfőbb törvényszerűség, ami felfedezhető és végigvonul a könyvön az, hogy amilyen az én lényem mágnese, ha úgy tetszik szívmágnese (=gondolataimnak és érzéseimnek együttes töltete), olyan partnert, vagy egyéb élethelyzetet fogok bevonzani. Ezúttal a mindenki által ismert "itt és most" tükrében nézünk a szív mélyére. Tovább »

A mennyország Itt és Most van, egy dolog kell hozzá, hogy önmagad légy!

"N: Tudod mi ezt félreértettük itt, a földön. Úgy értettük, hogy a földi élet a próbatétel és a kínszenvedés, amely lehetővé teszi számunkra, hogy BEJUTHASSUNK Isten Országába. És mi úgy képzeljük, hogy a halál után juthatunk be oda. Tovább »

Pillanat

Egy pár gondolat tőlem :)

Ott vagy ahol lenned kel sehol máshol nem vagy jobb helyen , mint ahol most vagy ez az a pillanat mikor önnamagad lehetsz ez az a pillanat mikro önmagad vagy :)
Az amit mondasz nem biztos hogy igaz , de az amit érzel biztosra veheted hogy valódi és utánozhatatlan. Tovább »

Címkék:

Egy pillanat hatalma

eljött a pillanat, egymással szemben voltunk
képtelen voltam nem mosolyogni :) ő pedig életében először szégyenlős volt, még kicsit bele is pirult mikor ránéztem.
amikor megint összeért a tekintetünk megint ugyanez a reakció.
egyszerűen azért mert amikor a szemébe nézek akkora sokkoló energiahalmazt kapok amekkorát nem tudok hirtelen feldolgozni. Tovább »

Minden pillanatban teremtesz

Minden pillanatban teremteszMinden pillanatban teremtesz!

Nem tudsz nem teremteni! Ez teljességgel lehetetlen!

Minden pillanatban bocsátasz ki magadból valamilyen rezgési frekvenciájú energiahullámot! Nincs olyan pillanat, hogy ez ne így lenne! Ez az Univerzum Rendje! Az Energia szüntelen áramlásban van, Te pedig miközben átengeded magadon, belehelyezed a saját, gondolataid által meghatározott energetikai lenyomatodat, akár tudsz róla, akár nem! Tovább »

Rövid szösszenet

boldogság, itt és most, jövő1. Néha eltévedünk, célt vesztünk. Nem szabad, hogy az álmaink irányítsanak minket. Nekünk kell azokat irányítani. Sokan elkezdik hajkurászni a boldogságot, gazdagságot. Aztán mire feleszmélnek, addigra már el is robogott az élet mellettük.

2. Fontos a jelen összes pillanatának megélése. Már szinte közhelyszámba megy, de minden napot úgy kell(ene) megélnünk, mintha az utolsó lenne. Sajnos kevesen teszik ezt. Kevesen élvezik ki a jelent, azt, hogy csak úgy vagyunk és érezzük a napsütést, halljuk a madarak énekét, hogy épp kedvesünkkel sétálgatunk.

3. Nem szabad felnőni. A gyerekek még tudják, hogy kell élni. Csak a jelenre kell figyelni. Tovább »

Mikor kezdesz el végre az lenni, aki lenni akarsz?

Mikor kezdesz el végre az lenni, aki lenni akarsz?Gyakran van olyan érzésem, hogy nagyon sok ember ábrándozik arról, hogy egyszer majd eljön végre az idő, amikor a körülmények is úgy alakulnak, hogy igazán önmaga lehet. És aztán persze, a körülmények sohasem alakulnak úgy... Mindig akad valami, ami miatt elodázható az, hogy megtapasztald Valódi Önmagadat...

Vársz arra, hogy melletted legyen az igazi társ, aki mellett majd igazán Önmagad lehetsz. Vársz arra, hogy javuljanak az anyagi körülményeid, Tovább »

"Minden Most kezdődik el..."

Minden most kezdődik el...Hosszú éjszakám volt. Szinte szemhunyásnyit sem aludtam. Nem, nem aggodalom, szorongás, vagy félelem tartotta nyitva egész éjszaka a szemem, hanem valami egészen más.
Valami, ami inkább nevezhető izgalomnak, vagy örömteli várakozásnak. Valami, ami egész éjszaka azt hajtogatta bennem, hogy „mikor kezdődik már el az új nap”.
Miért voltam egész éjszaka és vagyok most is ennyire izgatott?
Nos, olyan napra ébredtem ma, ami csupa olyan programmal és tevékenységgel lesz tele, melyek mindegyike számomra egy-egy új kezdetet jelent. Tovább »

Lélekcsoportok az Univerzumban

Bizonyára sokszor hallottál és olvastál is már arról az elméletről, mely szerint lelkeink különböző lélekcsaládokból, lélekcsoportokból származnak, és az egyazon lélekcsoportba tartozó lelkek gyakran választanak "leszületéseik" alkalmával közös tapasztalásokat. Ez végsősoron igaz is lehet. Ám mégis, meglehetősen kényelmetlen érzések "uralkodnak el" rajtam olyankor, amikor olyanról hallok vagy olvasok, hogy ez a "kör", ez a család vagy csoport meglehetősen "rögzített", és egy-egy ilyen körbe tartozó lelkek erősen kötődnek egymáshoz, olyannyira, hogy "földi" tapasztalásokat életeik során, csakis egymással szerezhetnek, és valódi feladatuk az, hogy örökös konfliktusok körforgásán keresztül végül újraegyesüljenek, feloldódjanak a feltétel nélküli szeretet átható fényében.
Ezek tényleg nagyon szép gondolatok, én mégsem érzem tőlük azt a felszabadult örömöt és lelkesedést, amit talán kellene. Sokáig kutattam ennek a kellemetelen érzésnek az okát, míg végre megérkezett az a válasz, amit én igaznak érzek, ami tényleg felszabdult örömmel tölt el, ha visszaolvasom magamnak. Most ezt foglalom össze néhány mondatban. Tovább »

Miből gondoljátok hogy a holnap létezik? :D

holnapElőször is köszönöm hogy meghalgattok és előrebocsájtom hogy írásom legfőképp saját magammal való társalgás. De ego- ink nem sokban különböznek egymástól, ezért bátorkodtam megszólítani a nagyközönséget :)

Miből gondoljátok hogy a holnap létezik? :D Aki holnap olvas, mondhatná azt, hogy azért mert ma holnap van, és higyjem el hogy létezik. :) Jó de erre én azt mondom hogy ma válaszolj! :D Tudjátok mit zárjuk le a vitát, ki ki a bejegyzés elolvasásának jelenében próbáljon meg magában választ találni erre. :) Én megmondom nektek, a holnap nem létezik :). Hol van? Nyomát nem látom. Jaa hogy voltak már nappalok és éjszakák ez előtt is. Nagyon sokszor átéltük már ezt ugye? Tovább »

Életed egyetlen valódi célja

Tűzd ki a célt, készíts tervet a megvalósítására és a tervet lépésről lépésre tartsd be!
Hányszor hallottad ezt szüleidtől, tanáraidtól, motivációs előadóktól, vagy hányszor olvastad különböző a sikerről szóló könyvekben eddigi életed folyamán? Mert én megszámlálni sem tudom!
Aztán, ha a célt nem sikerült elérni, mi volt a válasz?
Rosszul tűzted ki a célt, rossz tervet készítettél, vagy jó volt ugyan a terv, de nem pontosan hajtodtad végre a benne szereplő lépéseket! Ezeket hányszor hallottad vagy olvastad? Tovább »