értékek

Az élet értelme

Minden egyes életútnak van célja, feladata és értelme...Az már más kérdés, hogy ezt ki hogyan találja meg, mennyire képes meglátni a hétköznapok örömei és terhei mögött. Rendszerint az élet közepe táján tesszük fel magunknak a kérdést: Ennyi lenne, ez minden, amit az élettől kaphatok?

Ilyenkor tudatosodik bennünk a hiány, ami tulajdonképpen abból fakad, hogy nem azt az életet éljük, amit szeretnénk, ami által talán értékesebbnek és hasznosabbnak éljük meg önmagunkat és létezésünket. Tovább »

Életrevalók boldogsága

Az elmúlt évben ajánlottam egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor mély lelki mondanivalóval rendelkező filmet, melyben két különböző világ találkozik, s ebből a találkozásból valami fantasztikus dolog születik. Tovább »

Valami értékes

Egy Indián bölcs asszony, amikor a hegyekben utazgatott, egy folyóban talált egy különösen értékes követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt, így hát a bölcs Indián asszony kinyitotta a csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral.
Az éhes utas meglátta a drágakövet az Indián asszonynál, és kérte őt, hogy adja neki. A nő habozás nélkül neki adta a követ. A vándor örvendezve jó szerencséjén tovább állt, hiszen tudta: a drágakő olyan értékes, hogy élete hátralévő részében nem kell többé szükséget szenvednie. Tovább »

Címkék:

Névtelenség álarca

Olyan sok minden vesz körül bennünket, hangok, képek, színek, illatok, s persze mindenki másképp viszonyul ezekhez a dolgokhoz. Mert mindegyik a végtelen lehetőségét rejti magában, és az emberek sajátosan élik meg érzékszerveikkel őket. Más-mást vesznek észre belőle, másképpen érzékelik és értékelik, nem lehet mindenkinek tetszetős az összes variáció. Tovább »

Címkék:

Kedves Férfiak! - I. rész

férfiak és nőkTalán nem veszitek zokon tőlem, hogy Belső értékeiteket célzom meg cikksorozatommal, vagyis a szívetekben ott szunnyadó figyelmességet, hűséget, megbízhatóságot, és gyengédséget ébresztem! Azt kérdezed miért? Azért, mert szükség van rátok, a nők és a közös életünk oldalán!

Veletek együtt

Nőként, asszonyként tudom, hogy mi nők Tovább »

Vonzzuk be életünk igazi értékeit

Életünk igazi értékeiMindenkinek rá kell döbbenie egyszer, hogy saját életfeladatunk van. Az élet folyamatosan jelzéseket küld. Számtalan formában érkeznek felénk... Ám amig éretlenek vagyunk, nem ennek megfelelően élünk. Olyan, mint egy hiányos puzzle-val való bajlódás. Menet közben érezzük, hogy valami nem stimmel, de nem tudjuk mi az, ezért mindent a megszokott menetrend szerint teszünk, de az alapvető felismerés még várat magára.

Vagyunk néhányan, kik kóborlunk lelkünk labirintusában, keresgélünk... s találunk is drágaköveket, érdekes utakat, de ha elveszünk az újdonság csakfa varázsában, soha nam találunk rá a sajátunkra. Tovább »