igazi

KIS HAZÁNK ÖRÖME:

KIS HAZÁNK ÖRÖME: A LEENDŐ MAGYAR ELÉGTÉTEL

Napjainkban, amikor Emberlelkek milliói zúdulnak alá erkölcsi nullaként abból a hegymagasságból, ahová évmilliók alatt sikerült felkapaszkodniuk, (Hamvas Béla), immár nem titok, hogy a világban senkinek sem lenne kárára az Önismeret, s csak keveseknek okozna gondot az ősi magyar Kötelességrend. Tovább »

Tökéletes nem, de igazi még lehetsz

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy rózsaszínű szemüveget hordunk, és úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben volna. A 'positum' latin szó jelentése: az, ami van. Pozitívnak lenni tehát azt jelenti, hogy elfogadjuk, ami van, és aztán továbblépünk.

Amit szívből adnak, azt nem kell kérni. Amit kérni kell, azt nem adják szívből. Tovább »

"Minden igazi csók mögött a megsemmisülés titkos vágya van"

"Minden igazi ölelés mögött a halál van, árnyaival, melyek nem kevésbé teljesek, mint az öröm fénycsóváinak villanása.

Minden igazi csók mögött a megsemmisülés titkos vágya van, az a végső boldogságérzet, amely már nem alkuszik, amely tudja, hogy boldognak lenni mindig annyi is, mint teljesen megszűnni és átadni magad egy érzésnek. És ez az érzés céltalan... Tovább »

Címkék:

Ha nem jön...?! Menj el érte!

Nem írok abba a visszavonzásos topikba. Nem tetszik a rezgése.
Most meg muszáj megerősíteni a hitemet!
.
.
.
Hogy is van az a mondat?
Ne nekem higgy, hanem magadnak?
Hát ez érdekes kreatív gondolatokat indít el bennem.
Mi van akkor ha teljesen úgy érzem, még ha a jó Istenke agyonvág is, hogy ő az?
Egyszerűen ezt érzem és kész.
Ő meg teljesen mást mond...
De nem tudok neki hinni. Tovább »

Az ex a nagy Ő?

Kedves Mindenki! Tovább »

Ő az igazi?

Minden film, minden regény azt sugallja, hogy várjunk az igazira… Van, hogy csak a cél lebeg a szemünk előtt, és nem vesszük észre a jeleket. Összetévesztjük az érdeklődést a közönnyel. A komolyat a komolytalannal. Persze az is előfordulhat, hogy nem jól végződik a dolog. Lehet, hogy egyedül maradsz… Nehéz lesz, de lassan rájössz, hol szúrtad el, és újrakezded. Tovább »

Figyelem, ez nem a főpróba!

főpróbaKinek nem inge, ne vegye magára :-) (mármint ami az idézetben van a végén) De akinek igen... az nagyon vegye föl, hogy tudja, mit vegyen le ahhoz, - ha ruhátlanul akar szeretkezni, :-) és - hogy lásson, azaz rádöbbenjen, ez az Élet, ami van! Tök mindegy, hogy az most milyen! Akkor is ez az :-)
Ez nem olyan, mint az a régi cirkuszi mutatvány, miszerint "van mááásik!".
NEM, nincs másik!! :-)))
Most, ebben a körben - míg meg nem halsz - nincs másik.
Hogy utána mi van, hogy visszajössz-e még, meg hogy miként jössz vissza, ha visszjössz, és minek is, azt most hagyjuk. Tovább »

Az igazi ünnep számomra

húsvétA mai napom és a holnapi is, már csak az ünnepléssel telik. Tegnap még egymásnak adták a "kilincset" családtagjaim. Vitték amit én készítettem, főztem, menyeim hozták a maguk sütötte finomságokat. Kisunokámmal délután a rossz idő miatt, csak a lakáson belül tudtuk megkeresni a "nyuszifészket". Ő még csak elhitte, 1 éves múlt, és az az öröm a kis arcocskáján... leírhatatlan.

Igazi ünnepi hangulat van nálunk. Még felnőtt menyeim, fiaim is kaptak egy-egy csoki nyuszit. Meg is lepődtek! Eddig ez eszembe se jutott, most rádöbbentem, hiszen Ők is gyerekek, amig én vagyok. És ők is örültek, Anyu, Te mostanában - mondták - úgy megváltoztál! Tovább »

Vonzzuk be életünk igazi értékeit

Életünk igazi értékeiMindenkinek rá kell döbbenie egyszer, hogy saját életfeladatunk van. Az élet folyamatosan jelzéseket küld. Számtalan formában érkeznek felénk... Ám amig éretlenek vagyunk, nem ennek megfelelően élünk. Olyan, mint egy hiányos puzzle-val való bajlódás. Menet közben érezzük, hogy valami nem stimmel, de nem tudjuk mi az, ezért mindent a megszokott menetrend szerint teszünk, de az alapvető felismerés még várat magára.

Vagyunk néhányan, kik kóborlunk lelkünk labirintusában, keresgélünk... s találunk is drágaköveket, érdekes utakat, de ha elveszünk az újdonság csakfa varázsában, soha nam találunk rá a sajátunkra. Tovább »